BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Κλοπή έδρας και νόθευση αποτελεσμάτων… με το νόμο!


Κλοπή έδρας και νόθευση αποτελεσμάτων… με το νόμο!
Όταν στις 25 ψήφους  αντιστοιχούν 2 έδρες,  στις 17 ψήφους αντιστοιχούν  0 έδρες!!! Με αυτή την «απλή αναλογική» που εφαρμόστηκε (και) στα αποτέλεσμα των εκλογών της ΕΛΜΕ Σάμου κλέβεται η έδρα των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών (ΑΚΕ) και χαρίζεται στις ΣΥΝΕΚ! Πρόκειται για το εκλογικό σύστημα που επιβάλλει στα σωματεία ο αντεργατικός νόμος 1264 που φτιάχτηκε από το «δημοκρατικό» ΠΑΣΟΚ το 1982! Πρόκειται για ένα εκλογικό σύστημα που προβλέπει στη δεύτερη κατανομή να μην μπαίνει μια παράταξη που έχει υπόλοιπο αδιάθετων ψήφων 17, αλλά να μπαίνει μια παράταξη που έχει υπόλοιπο αδιάθετων ψήφων7! Αρκεί αυτή να είναι από τις «μεγάλες» παρατάξεις (του συστήματος) και να πήρε έδρα ή έδρες στην πρώτη κατανομή!
Αλλά επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση για να γίνει η κλοπή δεν  έφταναν οι τερατώδεις προβλέψεις του 1264, επιστρατεύτηκε και η «νομολογία» από νόμους που αφορούν στις βουλευτικές εκλογές. «Νομολογία» που λέει ότι το λευκό είναι άκυρο! Δηλαδή ότι το ψηφοδέλτιο που δίνει η ίδια η εφορευτική επιτροπή στους εργαζόμενους-ψηφοφόρους δεν είναι έγκυρη επιλογή! Σε αυτά βασίστηκαν οι ΣΥΝΕΚ που υπέβαλλαν ένσταση και πήραν την έδρα που ανήκει στις ΑΚΕ!
Καταγγέλλουμε στους συναδέλφους και σε όλους τους εργαζόμενους τους κατάφωρα αντιδημοκρατικούς όρους με τους οποίους διεξάγεται στην ΕΛΜΕ Σάμου και γενικά στα σωματεία η ανάδειξη των αντιπροσώπων τους στα Διοικητικά Συμβούλια. Γιατί προφανώς για τις κυβερνήσεις και τις παρατάξεις του συστήματος δεν αρκούν οι κάθε λογής καθημερινοί εκβιασμοί που ασκούνται στους εργαζόμενους για να επιβάλλουν την υποταγή τους. Δεν τους αρκούν οι ποταμοί ψέματος και διαστρέβλωσης σαν αυτούς που η σημερινή κυβέρνηση καθημερινά εξαπολύει και αναπαράχθηκαν από τους ΣΥΝΕΚ στη ΓΣ της 27-11.

Διάβασέ το »

Συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση των σωματείων


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ&Ν ΣΑΜΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ/09.00/ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΡΦΥΡΙΑΔΑΣ
Αρνούμαστε την υποταγή στην επίθεση και την «αγωνιστική» διαχείριση της ήττας.
Συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση των σωματείων.
               Φέτος για άλλη μια φορά η σχολική χρονιά ξεκίνησε με υποσχέσεις και πανηγυρισμούς από την κυβέρνηση.  Υποσχέσεις για χιλιάδες μόνιμους διορισμούς αναπληρωτών και πανηγυρισμούς για την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην… κανονικότητα. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο ξεκάθαρο γίνεται σε όλο το λαό πως, όχι μόνο διορισμοί δεν θα γίνουν, για τους οποίους οι εξαγγελίες έγιναν μόνο για να κοιμίσουν τους εκπαιδευτικούς και να αποφύγουν τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τις κινητοποιήσεις του κλάδου την άνοιξη που μας πέρασε, αλλά και ότι η επίθεση στα δικαιώματα μας συνεχίζεται εντονότερη. Οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν στα πατώματα, η φορολογία συνεχίζει και θα συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμη (αν δεν τους σταματήσουμε), να είναι δυσβάσταχτη, το δικαίωμα στην απεργία χτυπιέται και τα ίδια τα σωματεία διώκονται (βλ. ΕΛΜΕ Πειραιά). Για την κυβέρνηση, η μόνη έγνοια και στόχος είναι να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις στα ξένα αφεντικά της.
              
Διάβασέ το »