BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΚΕ: ΚΑΛΕΣΜΑ –ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΛΜΕ της 21/9 , στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου 6μμ

 


 Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε!           

Μας το λένε κατάμουτρα: έρχεται ο χειρότερος χειμώνας από το 1942! Η επίθεση του συστήματος, πολλαπλασιασμένη από την -υπό την πίεση των φονιάδων αμερικάνων ιμπεριαλιστών- φρενίτιδα «κυρώσεων» ενάντια στον ρώσικο ιμπεριαλισμό, τις οποίες θα πληρώσει η ευρωπαϊκή φτωχολογιά, διαμορφώνουν μια κόλαση φτώχειας, παγωνιάς και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων. Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία, με χιλιάδες θύματα του ουκρανικού και του ρώσικου λαού, αποτέλεσμα των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, όχι μόνο δεν μπορεί να  ενταχθεί σε μια «συνήθεια», αλλά αντίθετα μεγαλώνει ο κίνδυνος γενίκευσής του.

Παράλληλα η συνολική επίθεση του συστήματος στα υπολείμματα των λαϊκών δικαιωμάτων εξελίσσεται μανιασμένη. Εργοστάσια κλείνουν, εργάτες απολύονται, νοσοκομεία και περίθαλψη διαλύονται, ΜΑΤ δέρνουν σε όλη τη χώρα και από τις παρακολουθήσεις «δεν εξαιρείται κανένας»!

Στην εκπαίδευση, η κυβέρνηση  εφάρμοσε για δεύτερη χρονιά την σφαγή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και για πρώτη χρονιά την αθλιότητα της Τράπεζας Θεμάτων που απορρίπτει/αποθαρρύνει μαθητές και δημιουργεί καθημερινό τοξικό κλίμα στα σχολεία κάτω από την άρρωστη υστερία «να βγει η ύλη». Ήδη άρχισε  (Πρότυπο ΕΠΑΛ Περάματος) η εφαρμογή της αντιδραστικής «καινοτομίας» του νόμου 4763 για την δίχρονη μεταγυμνασιακή κατάρτιση Και βέβαια με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς το ΥΠΑΙΘ μας έφερε τα νέα μέτρα: Μέντορες, ενδοσχολικοί συντονιστές, εκπαιδευτικοί όμιλοι, ηλεκτρονικοί φάκελοι! Είναι τα μέτρα που προωθούν νέες κατηγοριοποιήσεις και ανταγωνισμούς ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας και από την άλλη νέους -εσωτερικούς-κρίκους στην ελεγκτική αλυσίδα της αξιολόγησης.

Στοχεύουν να διαμορφώσουν  ένα πλαίσιο  και κλίμα λειτουργίας στα σχολεία που θα πλεονάζουν οι εξαρτήσεις, οι ανταγωνισμοί και οι ομαδοποιήσεις ενώ θα απουσιάζουν η συναδελφικότητα και η αλληλεγγύη. Για να έρθει αμέσως μετά σαν «ώριμη και ταιριαστή επιλογή» η επιβολή της ατομικής αξιολόγησης, Ήδη  οι «ιδιωτικές πρωτοβουλίες» (!)  που ανακοινώνουν αποτελέσματα αξιολόγησης σχολείων από την «κοινωνία» δείχνουν πόσο χυδαίοι είναι και θα είναι οι εκβιασμοί τους!

Όλα αυτά συντελέστηκαν και εξελίσσονται με την ενεργητική στήριξη των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Μετά το… πολύμορφο ξεπούλημα (σιωπή, ενιαία κείμενα, συνεδριακές συμφωνίες αποδοχής της αξιολόγησης)  όλης της προηγούμενης χρονιάς συνεχίζουν και φέτος στην ίδια γραμμή.  Μια γραμμή που επιχειρούν να την κρύψουν πίσω από την απεργία της 9 Νοέμβρη στο όνομα της οποίας θέλουν να επιβάλλουν σιωπητήριο και υποταγή 2 μηνών και ενώ η αντιλαϊκή επίθεση σαρώνει τα πάντα! Τη γραμμή ΟΧΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΟΧΙ ΑΓΩΝΕΣ προβάλλει και το ΠΑΜΕ που προτείνει ….κείμενο υπογραφών που θα ζητά αυξήσεις μισθών (!!) και …συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των σχολείων!! Τι άλλο αλήθεια θα επινοήσουν οι μάστορες του συμβιβασμού και της παραίτησης στην αγωνία τους  να κρατήσουν «κλειστό» το σωματείο μας και στη γωνία τους συναδέλφους;

Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται και η απάτη της εκλογικής «διεξόδου» που την υποστηρίζουν και την καλλιεργούν οι δυνάμεις του συστήματος και οι κολαούζοι τους! Όμως ξέρουμε όλοι καλά πως δεν υπάρχουν κυβερνητικοί «σωτήρες»,  πως η κάθε επόμενη κυβέρνηση συνεχίζει την αντιλαϊκή επίθεση από εκεί που την έφτασε η προηγούμενη. Αν προσαρμοστούμε –υποταχτούμε δεν θα ζήσουμε!

Ο λόγος πρέπει να περάσει στους συναδέλφους. Απέναντι στον εγκλωβισμό στην υποταγή που στήνει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι συνεταίροι του είναι φανερό ότι μόνος δρόμος είναι το ζωντάνεμα των πρωτοβάθμιων σωματείων ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ και ο αγωνιστικός συντονισμός τους! Με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, διαδηλώσεις και απεργίες να παλέψουμε για:

·         Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς –συντάξεις. Ανάκληση στις αυξήσεις των τιμών.

·         Ανατροπή όλων των ταξικών μέτρων στην εκπαίδευση –Να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η Τράπεζα Θεμάτων, ο Νόμος Πλαίσιο.

·         Ανατροπή όλου του θεσμικού πλαισίου αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης. Η μάχη είναι ζωντανή, η αντίσταση συνεχίζεται με κάθε τρόπο. Απεργία –αποχή από όλες τις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης και όλες τις εφαρμοστικές εγκυκλίους των νόμων 4692/20 και 4823/21. Καλούμε τους συναδέλφους να μην αποδεχθούν καμιά θέση μέντορα -συντονιστή -υπεύθυνου ομίλων. ¨Όχι στον ηλεκτρονικό φάκελο της αξιολόγησης

Αποφασίζουμε:

ü  3ωρη απεργιακή στάση 11-2μμ την Τρίτη 27/9 και απεργιακή συγκέντρωση στις 12 στην πλατεία Πυθαγόρα με κάλεσμα συμμετοχής στο σωματείο της Πρωτοβάθμιας

ü  Κάλεσμα συντονισμού στην παραπάνω κατεύθυνση σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ

ü  Ανοιχτό γράμμα –κάλεσμα στον αγώνα σε γονείς και μαθητές

ü  Νέα Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 28/9



Διάβασέ το »