BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Οι ΑΚΕ καλούν στη συγκέντρωση-διαδήλωση της 1ης Μάη 10πμ Πλατεία Καρλοβάσου



ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020
“...Οι ιδέες αυτές που υπερασπίζω είναι δικές μου.
Είναι ένα κομμάτι από τον ίδιο τον εαυτόν μου.
Πώς είναι δυνατόν να τις εγκαταλείψω;
Ρούχα είναι να τα βγάλεις και να τα παρατήσεις.
Μα κι αν μπορούσα ακόμα, πάλι δε θα τις άφηνα.
Δεν είναι λοιπόν αφέλεια εκ μέρους σας να νομίζετε ότι μπορείτε ν’ απαλλαγείτε σεις από τις ιδέες αυτές που κερδίζουν έδαφος από μέρα με τη μέρα, στέλνοντας μας στην κρεμάλα;...”
           Πρωτομαγιά 1886: Η απολογία του Αύγουστου Σπάις

       Για αυτές τις ιδέες συνέχισαν να παλεύουν και μετά το Σικάγο του 1886 και να δίνουν τη ζωή τους η εργατιά, ο κόσμος της δουλειάς. Ο Μάης του '36, η εκτέλεση των 200 κομμουνιστών την πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή, αποτελούν σταθμούς αυτού του συνεχούς-διαχρονικού αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα.
           Ήταν αυτές οι ιδέες, οι κινητήρες της νικηφόρας ταξικής πάλης τον προηγούμενο αιώνα που συγκρότησαν το σώμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Και ήταν η υποχώρησή τους που άνοιξε το δρόμο στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό να πάρουν τη ρεβάνς. Να εξαπολύσουν μια καταιγίδα αναχρονισμού, επιχειρώντας να επιβάλλουν μεσαίωνα εργασιακό, κοινωνικό, πολιτικό.
l  Σήμερα παρά το καθεστώς εγκλεισμού, οι ιδέες αυτές πάλι δεν είναι, δεν μπορεί να είναι “ρούχα” για να τις πετάξουμε ή να τις βάλουμε στην καραντίνα. Ούτε να τις εξευτελίζουμε με δήθεν συμβολικές(;) ενέργειες.
l  Σήμερα στον καιρό των (κορονο)ιών και των καπιταλιστικών τεράτων απαιτείται να εναντιωθούμε στην επιχείρηση του συστήματος να απαλλαγεί από τις ιδέες αυτές με κυβερνητικές παρεμβάσεις και απαγορεύσεις.
l  Σήμερα οι εκπαιδευτικοί μπροστά στο κυβερνητικό νομοσχέδιο σφαγείο δικαιωμάτων, έχουν ένα λόγο παραπάνω να συμμετέχουν στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Υψώνοντας φωνή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ. Για να μην περάσει το νσχ λαιμητόμος. Παλεύοντας για δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά - για όλο το λαό μόνιμη εργασία.

         Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί οδηγό αγώνα, βήμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας στην εργασία, στις σπουδές, στην υγεία, στις ελευθερίες,
στη ζωή, χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους.

           Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καλούν τους συναδέλφους να τιμήσουν την κόκκινη Πρωτομαγιά συμμετέχοντας στη συγκέντρωση-διαδήλωση της 1ης Μάη
10πμ Πλατεία Καρλοβάσου

Διάβασέ το »

ΕΛΜΕ: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς


1η Μάη – Απεργία
Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά
Αγωνιζόμαστε για ζωή με δικαιώματα
Οι αγώνες των εργατών στο Σικάγο το 1886, των καπνεργατών της Θεσσαλονίκης το 1936, των 200 νεκρών της Καισαριανής το 1944 είναι επίκαιροι και μας δείχνουν τον δρόμο. Ενάντια στην βαρβαρότητα και την εκμετάλλευση, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.
Για πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλους, για ασφάλιση και σύνταξη. Για δουλειά με δικαιώματα, για σταθερή και μόνιμη εργασία. Για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά. Ενάντια στους πολέμους και τον ιμπεριαλισμό.
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς
Παρασκευή 1η Μάη, στις 10π.μ. στην κεντρική πλατεία Καρλοβάσου
Τιμούμε τους νεκρούς μας
Βαδίζουμε στον δρόμο τους μέσα από τους δικούς μας αγώνες
Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση οργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και στο Βαθύ.


Διάβασέ το »