BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΛΜΕ Σάμου, ΤΕΤΑΡΤΗ 21/9, 6μμ στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

 


Μας βυθίζουν μες στην φτώχια, κάνουν κόλαση τη δουλειά μας

Τα Δ.Σ. των ΔΟΕ/ΟΛΜΕ και ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ σε βαθιά νάρκη

Να δώσουμε τη μάχη για τη ζωή και τη δουλειά μας

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΛΜΕ Σάμου,
ΤΕΤΑΡΤΗ 21/9, 6μμ στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Μας λένε κυβέρνηση, υπουργοί και οι κολαούζοι της, πως μας περιμένει ο χειρότερος χειμώνας των τελευταίων δεκαετιών. Βγαίνει ο Πέτσας και μας απειλεί πως όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει. Μας κάνουν υποδείξεις για το πώς και πόσο θα τρώμε, θα ζεσταινόμαστε και θα πλενόμαστε. Στη δουλειά μας τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Πέρσι είχαμε την αυτοαξιολόγηση, φέτος μας ήρθε όλο το πακέτο της αξιολόγησης. Μέντορες, σχολικοί συντονιστές, παιδαγωγικοί σύμβουλοι, διευρυμένο ολοήμερο, σχολικοί μαθητικοί όμιλοι, εκπαιδευτικοί όμιλοι με απλήρωτη απογευματινή εργασία, ηλεκτρονικό φάκελος θα κάνουν κόλαση τη δουλειά μας.

Σε αυτές τις συνθήκες, οι ομοσπονδίες ΔΟΕ/ΟΛΜΕ, με τον δικό της τρόπο καθεμιά, βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση. Η ΟΛΜΕ δεν αποφασίζει καμία κινητοποίηση αφού είχε αποφασίσει στο συνέδριο πως η αξιολόγηση είναι καλό πράγμα. Παροτρύνει να διαμαρτυρόμαστε όταν μας πιέζουν! Η ΔΟΕ κήρυξε  μόνο ένα τμήμα της αξιολόγησης απεργία-αποχή, συγκεκριμένα από τις Υπουργικές Αποφάσεις για τους μέντορες και τους ενδοασχολικούς συντονιστές και για όλα τα άλλα σωπαίνει. Δεν κάνουν τίποτα απολύτως για κανένα θέμα, δεν προτείνουν καμιά κινηοποίηση.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ, που κατά κανόνα έχουν μετατραπεί σε γραμματοκομιστές των ομοσπονδιών, δεν παίρνουν καμιά σοβαρή πρωτοβουλία να σπάσουν την αδράνεια. Μεταφέρουν τις γενικές συνελεύσεις στο τέλος του μήνα, όταν θα είμαστε μπροστά σε τετελεσμένα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το πώς τα βγάζουμε πέρα με τον μισθό που μας δίνουν και τι περνάμε στα σχολεία ο καθένας μας το ξέρει. Πώς θα ζήσουμε και σε τι συνθήκες θα δουλεύουμε, πρέπει να το φανταστούμε. Μας τάζουν μαύρες μέρες!

Ένα είναι βέβαιο, πως αν αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι, είμαστε χαμένοι!

Να γίνουν ΑΜΕΣΑ και ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ Γενικές Συνελεύσεις και να προχωρήσουν σε αγωνιστικές αποφάσεις. Να συγκροτηθεί κεντρική μάχη, με απεργία και διαδηλώσεις.

Τον δρόμο τον δείχνει η περσινή απεργία στις 11 Οκτώβρη με τους 100.000 απεργούς εκπαιδευτικούς και τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, οι 50 εργάτες στο εργοστάσιο Μαλαματίνα και οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στην Ευρώπη που απεργούν και διαδηλώσουν διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς.

Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!



Διάβασέ το »