BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΟΛΟΙ στο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που καλεί η ΕΛΜΕ Σάμου το Σάββατο 9 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καρλοβάσου!

 


ΟΛΟΙ στο Συλλαλητήριο Σάββατο  9 Απρίλη  στις  12μ στην πλατεία Καρλοβάσου

Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν!

Ο λαός της Ουκρανίας και η χώρα του βρίσκεται και αλέθεται ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές μυλόπετρες. Από τη μια η ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας προσθέτει κάθε μέρα νεκρούς, σακαταμένους, καταστροφή, προσφυγιά. Από την άλλη οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εξοπλίζουν και στηρίζουν με κάθε τρόπο το καθεστώς Ζελένσκι για να στηρίξουν λένε την «ανεξαρτησία και την δημοκρατία του λαού της Ουκρανίας» και για να «υπερασπιστούν την ειρήνη». Την «ανεξαρτησία» που κατέλυσαν χρόνια τώρα με αιματηρό πραξικόπημα και με πολλαπλά εγκλήματα. Την «ελευθερία» στην οποία έβαλαν θεματοφύλακες και εγγυητές τα νεοναζιστικά τάγματα. Την «ειρήνη» που «υπερασπίστηκαν» με δεκάδες επεμβάσεις σε χώρες και λαούς, με την επέκταση του ΝΑΤΟ ως τα σύνορα της Ρωσίας και με την εγκατάσταση και ανάπτυξη ακόμα και πυρηνικών οπλικών συστημάτων σε όλη την περιοχή της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης.

Στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ απέναντι στην ρώσικη εισβολή, αντιμετωπίζουν το λαό της Ουκρανίας ως αναλώσιμο είδος για τους δικούς τους στόχους: Να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ και της Δύσης κάτω από τη δική τους κυριαρχία. Να μην «χάσουν» την Ουκρανία, που είναι «πολύτιμο κομμάτι» στην περικύκλωση της Ρωσίας. Να μεγαλώσουν την ένταση της σύγκρουσης ώστε κάτω από αυτήν να σύρουν κι άλλες δυνάμεις στο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο.

Στην πραγματικότητα το αίμα και η δυστυχία του Ουκρανικού λαού χρησιμοποιείται ως η «πρώτη ύλη» για να διαμορφωθεί ένας πολύ ευρύτερος όλεθρος για τους λαούς.

Στην πραγματικότητα ο άδικος πόλεμος στην Ουκρανία γίνεται η βάση για να ξεπηδήσει ένας γενικευμένος ιμπεριαλιστικός πόλεμος!

Η χώρα είναι προπύργιο των Αμερικανονατοϊκών φονιάδων!

Σε αυτό το χορό του ολέθρου σέρνει τη χώρα και το λαό μας η πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης του. «Ανήκουμε στη Δύση» είναι το κυρίαρχο και βασικό δόγμα, το δόγμα της υποτέλειας που υπηρέτησαν και υπηρετούν όλα τα κόμματα του συστήματος. Γι αυτό η χώρα ολόκληρη είναι μια αμερικανονατοϊκή βάση, στην πρώτη γραμμή των πολεμικών επιδιώξεων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ έφεραν στη Βουλή και τη «φωνή του κυρίου τους», τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ, Ζελένσκι! Για να προκαλέσει ευθέως το λαό μας παρουσιάζοντας τα φασιστικά τάγματα του αμερικανόθρεφτου καθεστώτος που εκπροσωπεί ως «μαχητές της ελευθερίας»!  Για να διακηρύξει και αυτός –στο «όνομα του Ουκρανικού λαού»- πως πρέπει «να χύσουμε το αίμα μας για τους Αμερικάνους»! Και επιπλέον πως πρέπει ενόψει αυτής της προοπτικής ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία να υποστούμε αδιαμαρτύρητα την εξαθλίωση και το τσαλαπάτημα των εργασιακών, κοινωνικών  και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας που φέρνει μαζί του ο πόλεμος και η ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Να αγωνιστούμε για τη ζωή μας!

Μαζί με όλους τους λαούς της περιοχής και του κόσμου χρειάζεται να αγωνιστούμε για να ζήσουμε! Να αγωνιστούμε ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τους υπηρέτες του. Να αγωνιστούμε για την ειρήνη και για τα δικαιώματα μας στη ζωή, στη δουλειά στις ελευθερίες.

Ø  Κάτω ο άδικος πόλεμος! Έξω ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και Ρωσία από την Ουκρανία! Φιλία αλληλεγγύη με όλους τους λαούς

Ø  Καμιά εμπλοκή της χώρας. Να μην περάσει η νέα συμφωνία που μετατρέπει όλη τη χώρα σε απέραντη νατοϊκή βάση Έξω οι βάσεις –Έξω από το ΝΑΤΟ

ΟΛΟΙ στο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που καλεί η ΕΛΜΕ Σάμου το Σάββατο 9 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καρλοβάσου

Διάβασέ το »