BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Κάτω η πολιτική που γεννά τον φασισμό Να καταδικαστούν οι φασίστες δολοφόνοι!

 


Κάτω η πολιτική που γεννά τον φασισμό

Να καταδικαστούν οι φασίστες δολοφόνοι!

            Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη αναμένεται να βγει η δικαστική απόφαση για την δίκη της Χρυσής Αυγής. 5,5 χρόνια έχουν περάσει από το ξεκίνημα της δίκης και 7 από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και το σύστημα έχει δείξει τις διαθέσεις ως προς το πώς θέλει να μεταχειριστεί το φασιστικό μόρφωμα. Τόσο ο δολοφόνος όσο και οι πολιτικοί αλλά και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας κυκλοφορούν ελεύθεροι ενώ ήδη η πρόταση της εισαγγελίας καθιστά σαφές ότι θέλουν «να την ρίξουν στα μαλακά».

            Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια το καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα τόσο στην χώρα μας όσο και διεθνώς φασιστικοποιεί την δημόσια και πολιτική ζωή και οπλίζεται ενάντια στον «εχθρό-λαό» αλλά και τους εργαζόμενους. Άλλωστε οι πολιτικές διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων για να σωθεί η οικονομία τους, η αντιμεταναστευτική ρητορεία και ο ρατσισμός, συνοδεύονται με χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων αλλά και των λαϊκών αγώνων. Εξ ου και οι νόμοι για το ηλεκτρονικό (και όχι μόνο) φακέλωμα των συνδικάτων, η -ουσιαστικά- απαγόρευση των απεργιών, αλλά και ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος για τις «δημόσιες συναθροίσεις». Ενδεικτικές επίσης είναι οι πρόσφατες παρεμβάσεις από εισαγγελείς  για τον σχηματισμό δικογραφίας ενάντια στις μαθητικές καταλήψεις. Το σύστημα θωρακίζεται πλήρως και θέλει να τρομοκρατήσει την νεολαία από νωρίς για να μην αντιδράσει στο μέλλον και στην αβεβαιότητα που της ετοιμάζει.

Από τον λογαριασμό δεν βγαίνουν βέβαια οι φιλοπόλεμες τοποθετήσεις και κόντρες στην περιοχή που τροφοδοτούν τον εθνικισμό, με την διάθεση να οδηγήσουν τον λαό μας αλλά και των γειτονικών χωρών να αλληλοσφαχτούν στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης στην περιοχή.

Είναι το καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα λοιπόν που έχει στο DNA τον φασισμό και τον αξιοποιεί όποτε αυτό του χρειαστεί. Είναι αυτό που δημιουργεί συνεχώς τις συνθήκες για να ξεπετάγονται τα διάφορα φασιστικά μορφώματα.

Έτσι και τώρα εν όψει της απόφασης της δίκης στις 7 Οκτώβρη το σύστημα θέλει να αποφασίσει πώς θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον φασισμό, ανεξάρτητα μορφής ή «έντασης». Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι νέοι άνθρωποι πρέπει να αναμετρηθούμε με τον φασισμό! Πρώτα και κύρια στο πεδίο της πάλης και της οργάνωσης του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση, την φασιστικοποίηση, τον εθνικισμό και τον πόλεμο! Για να γίνει πράξη το σύνθημα: «τον φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!»

  • Ø Καταδίκη των φασιστών δολοφόνων
  • Ø Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης και του χτυπήματος των λαϊκών αγώνων
  • Ø Τον φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί

ΟΛΟΙ στην 3ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 7 Οκτώβρη 11πμ με 2μμ και τη συγκέντρωση στις 12μμ στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ.



Διάβασέ το »