BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων για το αποτέλεσμα των εκλογών στην ΕΛΜΕ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
Την Τρίτη 24/11/15 έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ στην ΕΛΜΕ Σάμου με το  κλίμα υποχώρησης και απογοήτευσης να είναι κυρίαρχο στο σωματείο και στους συναδέλφους από την αρχή της φετινής  σχολικής χρονιάς.  


2015 ΔΣ
2015 ΟΛΜΕ
2014 ΔΣ
Ψήφισαν
125
134
141
Άκυρα/ Λευκά
2+5=7
3+1=4
1+4=5
Αγωνιστικές Κινήσεις
13  (-)
11
-
Δημοκρ. Συσπείρωση
41   (3)
52
57  (3)
ΣΥΝΕΚ
25   (2)
26
23  (1)
ΔΑΚΕ
22    (1)
24
27  (1)
ΠΑΜΕ
17   (!)
17
29  (2)
Η κατάσταση αυτή αποτυπώθηκε σε μια ακόμα μείωση της συμμετοχής, (με την μεγάλη πλειοψηφία των αναπληρωτών συναδέλφων να απέχουν από τη διαδικασία) και στην ανοιχτά επιθετική φιλοκυβερνητική στάση των ΣΥΝΕΚ στην εκλογοαπολογιστική ΓΣ, ακόμα και στη διατήρηση της εκλογικής δύναμης της ΔΑΚΕ χωρίς ούτε να παρέμβει στη ΓΣ! Η Συνέλευση αποφάσισε τη διαγραφή του προϊσταμένου της Διεύθυνσης ο οποίος εκτός των άλλων ήταν ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας στην πρόσφατη δίκη με την οποία καταδικάστηκαν οι 4 συνάδελφοι για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του Σεπτέμβρη του 2013. Ωστόσο –με ευθύνη και της Δημοκρατικής Συσπείρωσης- δεν έγινε δεκτή στη σχετική απόφαση προσθήκη που πρότειναν οι Αγωνιστικές Κινήσεις στην οποία αναφερόταν πως «ο Προϊστάμενος υπηρέτησε με συνέπεια την πολιτική χτυπήματος των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και ισοπέδωσης της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης».
Το εκλογικό αποτέλεσμα των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών υπολείπεται και των αναγκών που θέτει η περίοδος αλλά και των δυνατοτήτων που διαφάνηκαν με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου τους από 5 συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές. Το επόμενο διάστημα, με την επίθεση να ξετυλίγεται όλο και πιο άγρια και τους κινδύνους από τους πολεμικούς ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών να μας κυκλώνουν, οι Αγωνιστικές Κινήσεις θα επιδιώξουν να κάνουν τα αναγκαία βήματα για να εκφραστούν αυτές οι δυνατότητες στην κατεύθυνση της πάλης και του ζωντανέματος του σωματείου.