BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ της 27-11-18 ΓΙΑ ΔΣ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΕΚΛΟΓΩΝ της 27-11-18 ΓΙΑ ΔΣ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

2017
2018
Ψήφισαν
152    ΕΔΡΕΣ
136     ΕΔΡΕΣ
Λευκά
  07
   01
Άκυρα
  06
   03
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών
  21          (1)
   17         (1)
Δημοκρατική Συσπείρωση
  40          (2)
   35         (2)
ΔΑΚΕ
  34          (2)
   34         (2)
ΣΥΝΕΚ
  24          (1)
   25         (1)
ΠΑΜΕ
  20          (1)
   21         (1)

Με τη συμμετοχή αρκετών δεκάδων συναδέλφων- που θεωρούμε ότι εκφράζει τις ανησυχίες τους για την κατάσταση- πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική ΓΣ της 27/11, Η συζήτηση που εξελίχθηκε κυριαρχήθηκε από δύο χαρακτηριστικά. Το πρώτο ήταν η προσπάθεια των δύο κυβερνητικών παρατάξεων, να καθορίσουν τη διαδικασία στη βάση των εκβιασμών για τις επερχόμενες κεντρικές εκλογικές αναμετρήσεις. Να μεταφερθεί δηλαδή η αντιδραστική αντιπαράθεση  ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στο πεδίο του σωματείου όπου ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ «καταγγέλλουν» ο ένας το-όμοιο πολιτικά- πρόγραμμα παιδείας του άλλου. Μέχρι και τον εκπρόσωπό τους στο ΚΥΣΔΕ έφεραν οι ΣΥΝΕΚ για τις προεκλογικές ανάγκες αυτής της «μάχης»!
Το δεύτερο στοιχείο που κυριάρχησε στο κομμάτι της συζήτησης που αφορούσε στη γραμμή πλεύσης του σωματείου ήταν η λογική της παραίτησης από τις διεκδικήσεις και «τις απεργίες» (!;) και η προβολή της ανάγκης να αναλάβουν «οι εκπαιδευτικοί τις ευθύνες τους για τα προβλήματα της παιδείας». Αυτή η γραμμή τέθηκε με τον πιο ανοιχτό τρόπο από τη Δημοκρατική Συσπείρωση, ως προϋπόθεση  για να «μπορούμε κάποτε» να διεκδικήσουμε διορισμούς και αυξήσεις, Και μάλιστα εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συσπείρωσης έφτασε στο σημείο να διακηρύσσει  την ανάγκη μιας αξιολόγησης που θα αντιμετωπίσει το «πρόβλημα των ακατάλληλων εκπαιδευτικών». Αυτή η τοποθέτηση απέσπασε δίκαια τα συγχαρητήρια των ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ με τη δεύτερη να παίρνει φόρα και να προτείνει να γίνει ΓΣ που θα αποφασίσει ενιαίο ψηφοδέλτιο! Εξάλλου σε αυτό το δεξιό κλίμα το ΠΑΜΕ δεν έχασε την ευκαιρία να υπενθυμίσει ότι και το ίδιο έχει «ολοκληρωμένη πρόταση για το σχολείο των λαϊκών αναγκών» και να αποτελεί το «αριστερό άκρο» μιας συζήτησης που επιβεβαίωνε το βάρος του συσχετισμού του συστήματος σε συνθήκες μεγάλης και παρατεταμένης υποχώρησης των αγώνων..

Κόντρα σε αυτό το πλαίσιο συζήτησης  οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών υπερασπίσαμε την κατεύθυνση της μαζικής πάλης απέναντι στην πολιτική του συστήματος ως μόνη διέξοδο και ως τον αναγκαίο δρόμο για την ανασυγκρότηση του σωματείου κόντρα στον εκφυλισμό. Καταθέσαμε ψήφισμα που υπερψηφίστηκε από τη ΓΣ ενάντια στην προσπάθεια των εθνικιστικών καταλήψεων που εξελίσσεται, ενώ η πρόταση μας για 3ωρη στάση και συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα της 28/11, καταψηφίστηκε από όλες τις άλλες δυνάμεις, όπως έγινε με την ίδια πρόταση που καταθέσαμε στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.
Για μας είναι προφανές ότι αυτό που εμφανίζεται ως «νέο» και «διέξοδος» για το ζωντάνεμα του σωματείου δεν είναι παρά ή παλιά και πάγια απαίτηση του συστήματος να συμμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί στην πολιτική του, να αποδεχθούν τον εκβιασμό του ότι είναι (τουλάχιστον) συνυπεύθυνοι για τα αδιέξοδα της Εκπαίδευσης. Γι αυτό όχι μόνο δεν συνιστά απάντηση στα προβλήματα του σωματείου αλλά αντίθετα οδό για την παραπέρα αποσυγκρότηση του και άνεμο στα πανιά των καθεστωτικών-κυβερνητικών παρατάξεων.
Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες στήριξαν την προσπάθεια μας και τη διατήρηση της εκπροσώπησης μας στο ΔΣ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αγωνιστούμε ενάντια στην υποταγή, την προσαρμογή  και στην παραίτηση , και απέναντι στα νέα κύματα επίθεσης που ήδη διακηρύσσονται και προετοιμάζονται.