BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΞΑΝΑ η χώρα στις φλόγες. Άλλο ένα έγκλημα του συστήματος!

 


ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/7 ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Στο ίδιο έργο θεατές! Για πολλές συνεχόμενες μέρες –και άλλη μια χρονιά- καίγεται η χώρα. Δεκάδες είναι τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν ειδικά στην Αττική, στα περίχωρά της, στη Ρόδο και τα νησιά αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών που αγωνιούν και παλεύουν για τη ζωή και το βιος τους!

Πρόκειται για άλλο ένα έγκλημα του συστήματος. Πολλές είναι οι καταγγελίες των κατοίκων ότι δεν είδαν πυροσβεστικό ούτε για δείγμα. Προκλητικές είναι οι δηλώσεις των στελεχών του συστήματος που μιλάνε για πετυχημένες επιχειρήσεις, επειδή στάλθηκε το μήνυμα εκκένωσης και δεν έχουμε μέχρι στιγμής τουλάχιστον ανθρώπινες απώλειες. Είναι πρόκληση να λέγονται αυτά τη στιγμή που σπίτια και οικισμοί καίγονται ολοσχερώς και καταστρέφεται το βιος χιλιάδων ανθρώπων. Για ακόμα μια φορά χιλιάδες στρέμματα δασικής γης καμένα, εκατοντάδες οι ξεσπιτωμένοι για να γλιτώσουν από τις φλόγες, δεκάδες ζώα καμένα.

Το παρουσιάζουν λίγο πολύ σαν «φυσικό φαινόμενο» και αντικειμενικό να γίνει. Αλλά είναι οι κυβερνητικές πολιτικές που έχουν αφήσει την χώρα ξεγυμνωμένη από μέτρα πρόληψης και προστασίας από τέτοιου είδους καταστροφές. Που δεν κάνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά αρκούνται στο… rotation από υπηρεσία σε υπηρεσία, όπως είδαμε και στο ΕΚΑΒ, προκειμένου να κάνουν μπαλώματα στα κενά. Είναι οι ίδιοι που 2 περίπου χρόνια πριν έπνιγαν στα δακρυγόνα και στο ξύλο τους εποχικούς πυροσβέστες που ζητούσαν την μονιμοποίησή τους. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις πολιτικές και τις ευθύνες τους για τις καταστροφές στις πλημμύρες, στους χιονιάδες, στις φωτιές κάθε χρόνο.

Είναι προκλητικό να κρύβονται πίσω από άλλα μεγάλα εγκλήματα (Μάτι) και να συγκρίνουν! Δεν μπορούν να μας σωπάσουν λέγοντας ότι τώρα δεν είναι η ώρα των ευθυνών. Ούτε η υπόσχεση για γρήγορες αποζημιώσεις μπορεί να κατευνάσει την οργή, πόσο δε μάλλον όταν χιλιάδες είναι αυτοί που ακόμα τις περιμένουν από προηγούμενες φωτιές ή έχουν πάρει ψίχουλα.

Δε θα σωπάσουμε μπροστά στο νέο έγκλημα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πληγέντες και στον λαό που δοκιμάζεται στην μάχη με τις φλόγες και έχει αφεθεί επί της ουσίας μόνος του από το κράτος. Ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές που γεννούν αυτά τα εγκλήματα είναι ζητούμενος. Παλεύουμε για:

ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΕΠΑΡΚΗ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΣΠΙΤΩΘΗΚΑΝ

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΔΑΣΗ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ