BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Όχι στις συγχωνεύσεις/κλεισίματα τμημάτων! Όλοι στους δρόμους για να παρθούν πίσω!

 



Όχι στις συγχωνεύσεις/κλεισίματα τμημάτων!

Όλοι στους δρόμους για να παρθούν πίσω

 Με μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Μέσα στον Αύγουστο, το υπουργείο Παιδείας έδωσε εντολή για αυστηρή και ανελαστική εφαρμογή των νόμων και των διατάξεων που καθορίζουν την κατάτμηση μιας σχολικής τάξης σε τμήματα, με αποτέλεσμα χιλιάδες να συγχωνευτούν. Οι νόμοι και οι θεσμοί είναι εργαλεία του συστήματος.

Οι συγχωνεύσεις εκτείνονται από το νηπιαγωγείο ως το λύκειο. Ιδιαίτερα, στα ΕΠΑΛ είναι σαρωτικές. Κόβονται τα λεγόμενα «ολιγομελή» τμήματα, καταργούνται ειδικότητες. Ανοίγει ο δρόμος για να κλείσουν σχολεία. Πάρα πολλοί μαθητές δε μπορούν να εγγραφούν σε σχολεία και βρίσκονται στον αέρα. Προλειαίνουν το έδαφος για την εφαρμογή του τελευταίου νόμου για την Τεχνική Εκπαίδευση. Να σπρώξουν την νεολαία στην φθηνή κατάρτιση και τη μαθητεία, που δεν επιτρέπει όνειρα για πανεπιστημιακές σπουδές και προετοιμάζει το μέλλον της ελαστικής και χωρίς δικαιώματα εργασίας.

Μαθητές μετακινήθηκαν υποχρεωτικά σε άλλα σχολεία και αγνοήθηκαν εντελώς μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρίες. Στα λιγότερα και πολυπληθή τμήματα που απομένουν θα στριμωχτούν στις μικρές, κατά κανόνα, σχολικές αίθουσες οι μαθητές. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί βγαίνουν υπεράριθμοι θα αναγκαστούν είτε να αλλάξουν σχολείο είτε να καλύπτουν ωράριο σε πολλά και θα μειωθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών..

Οι συγχωνεύσεις προστίθενται στα υπόλοιπα αντιλαϊκά, αντεργατικά, ταξικά μέτρα στην εκπαίδευση και κάνουν ακόμα πιο εχθρικό το περιβάλλον του σχολείου για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Είναι πλευρά της εγκληματικής πολιτικής των περικοπών που οδηγεί σε καταστροφές και εγκλήματα, της συνολικής επίθεσης στην εκπαίδευση και στα δικαιώματα του λαού, που η κυβέρνηση εφαρμόζει χωρίς διαλείμματα και με επίγνωση των συνεπειών τους.

Οι κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες στις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης μπορούν να συντονίσουν τη δράση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών αλλά δεν αρκούν. Δεν μπορούν να κορυφωθούν οι αντιδράσεις με διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Παιδείας. Οι συγχωνεύσεις πρέπει να ανατραπούν. Είναι πλευρά της συνολικής επίθεσης δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί απομονωμένα από τις υπόλοιπες.


Όλοι στους δρόμους. Να γίνουν ΜΑΖΙΚΕΣ συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις. Να μην περάσει η νέα σφαγή..

 

Άμεσα γενικές συνελεύσεις ΕΛΜΕ/ΣΕΠΕ με ολομέλεια προέδρων

Να παρθούν αποφάσεις για απεργιακές , αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Κάτω η πολιτική των περικοπών

Καμιά συγχώνευση τμημάτων, καμιά μετακίνηση μαθητή ή εκπαιδευτικού