ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ- ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ. ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ !
Η επίθεση κλιμακώνεται –Η αντίσταση μονόδρομος
ολοι μια γροθια
ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση ΕΚ Σάμου για τη δίκη των 4 συναδέλφων

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ
Σάμος, Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη 2015  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου εκφράζει συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συνάδελφους εκπαιδευτικούς, Τάκη Διαμαντίδη, Νίκο Παπαβασιλείου, Μαρία Ξύδη και Γιάννη Τζημπούκα οι οποίοι βρίσκονται κατηγορούμενοι για την συνδικαλιστική τους δράση και την 1η Οκτώβρη δικάζονται.

Οι συνάδελφοι συνδικαλιστές, μέλη της τότε Διοίκησης της ΕΛΜΕ και αιρετός του ΠΥΣΔΕ ο τελευταίος , στις 16 και 17 Σεπτέμβρη του 2013, στη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου τους, μαζί με άλλους συναδέλφους τους, συμμετείχαν στην κατάληψη των γραφείων της ΔΙΔΕ Σάμου, προκειμένου ν’ αποτρέψουν την αποστολή λίστας στην Περιφέρεια με τα ονόματα δεκάδων συναδέλφων τους, οι οποίοι είτε θα έμπαιναν στην λίστα διαθεσιμότητας και στην απόλυση, είτε θα έπρεπε να μετακινηθούν υποχρεωτικά εκτός Σάμου και ν’ αφήσουν τα σχολεία με ελάχιστους καθηγητές.
Η Διοίκηση του ΕΚΣ και τότε είχε στηρίξει τις απεργίες και την εν λόγω κινητοποίηση των εκπαιδευτικών με τη συμμετοχή της σε αυτές και με σχετικές ανακοινώσεις.
Το αποτέλεσμα είναι, μετά από δύο χρόνια, η «δεύτερη φορά αριστερή κυβέρνηση» να δίνει το πράσινο φως για να οδηγηθούν στα δικαστήρια συνδικαλιστές.
Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που εκδηλώνεται στα πρόσωπα των τεσσάρων συναδέλφων μας καθώς και την τρομοκράτηση που σπέρνουν παντού τέτοιες ενέργειες. Ο στόχος τους ν’ αποτρέψουν όχι μόνο τέτοιες μορφές αγώνα αλλά και κάθε αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που βιώνουμε, δεν πρόκειται να περάσει. Εξ άλλου δεν νομίζουμε ότι είναι τυχαίο το γεγονός ότι η δίωξη αυτή γίνεται την στιγμή που υπάρχουν τεράστια κενά εκπαιδευτικών και στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και εκδηλώνεται μια οργανωμένη μαζική δράση φορέων της Σάμου για την άμεση πλήρωση των κενών των σχολείων από εκπαιδευτικούς.
Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό της Σάμου να παραβρεθεί την Πέμπτη 1η Οκτώβρη 2015, στις 10:00 το πρωί στο δικαστήριο (Βαθύ) εκφράζοντας την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στην δίωξη των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών και ν’ απαιτήσει :
  • Να σταματήσει κάθε δίωξη και ν’ αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.
  • Καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία με δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο.
  • Την άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου