BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ για τη δίκη αιμοδοσίας μίσους της Χ. Αυγής

Ανακοίνωση
Στις 15 Οκτώβρη δικάζονται οι Πρόεδροι των τριών σωματείων από το Νοσοκομείο Σάμου (Ιατρικού Συλλόγου, Σωματείου εργαζομένων και ειδικευόμενων γιατρών). Το “αδίκημά” τους είναι ότι τα σωματεία τους μαζί με δεκάδες πολίτες αντέδρασαν στην αιμοδοσία “μόνο για Έλληνες” που διοργάνωσε η φασιστική Χρυσή Αυγή τον Απρίλη του 2013.
Στη ρατσιστική κίνηση της Χρυσής Αυγής αντέδρασαν εργαζόμενοι από πολλά σωματεία της Σάμου (και από την ΕΛΜΕ), εκτιμώντας ότι η αιμοδοσία είναι μια ανθρωπιστική πράξη αλληλεγγύης που δεν μπορεί να υπόκειται σε περιορισμούς φυλής, εθνικότητας, θρησκείας κλπ. Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν ειρηνικά την αντίδρασή τους και κατάφεραν να ματαιώσουν τη διχαστική αυτή απόπειρα, που προσπαθούσε να δηλητηριάσει με το μικρόβιό της την Ελληνική κοινωνία.
Σαν εκπαιδευτικοί, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοια θέματα, δεν μπορούμε να παραμείνουμε απαθείς μπροστά σε αυτή τη δίκη. Η δίωξη αυτή έρχεται, λίγες μέρες μετά την καταδίκη των 4 μελών της ΕΛΜΕ Σάμου, να βάλει φραγμούς και όρια στους αγώνες των εργαζομένων. Είναι μια δίωξη που δίνει χέρι βοήθειας στο φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, λίγες μέρες μετά την ανάληψη από τον αρχηγό του της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και αποτελεί απόπειρα νομιμοποίησης αιμοδοσίας με ρατσιστικά και φυλετικά χαρακτηριστικά.
  • Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση αυτού του αγώνα και δηλώνουμε ότι θα συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο στους διωκόμενους συναδέλφους μας.
  • Οι μαζικοί αγώνες είναι δίκαιοι και δεν ποινικοποιούνται.
  • Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο και φορέα να απομονώσει την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. 
  • Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξάρτητα από φυλή εθνικότητα και χρώμα.

ΕΛΜΕ Σάμου