ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ- ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ. ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ !
Η επίθεση κλιμακώνεται –Η αντίσταση μονόδρομος
ολοι μια γροθια
ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ για τη δίκη

Διότι δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις

Σε 20 μέρες φυλάκιση – με αναστολή ενός έτους – καταδίκασε το Πρωτοδικείο Σάμου τους 4 συναδέλφους μας, στη δίκη που πραγματοποιήθηκε στις 1 και 2 Οκτώβρη του 2015. Με μοναδικό μάρτυρα κατηγορίας τον προϊστάμενο της ΔΙΔΕ Σάμου, που “δεν θυμόταν” ότι στις 16/9/2013 υπήρχε απεργία διαρκείας (με 98% συμμετοχή), δεν ήξερε πόσοι υπάλληλοι είχαν παρουσιαστεί στην υπηρεσία του εκείνη τη μέρα, που ήξερε όμως ότι η υπηρεσία λειτουργούσε κανονικά και ότι τη λειτουργία αυτή διατάραξαν οι απεργοί καθηγητές. Με δικαστικούς που πίεζαν επί δύο μέρες μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορούμενους να ομολογήσουν ότι παρεμπόδισαν τη λειτουργία μιας υπηρεσίας που δεν λειτουργούσε, που διέκοπταν τις απαντήσεις τους, περιέκοπταν τις απολογίες τους και στο τέλος αποφάσισαν χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο – στηριζόμενοι αποκλειστικά στην κατάθεση του προϊσταμένου – ότι οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι.


Την ίδια στιγμή εκπαιδευτικοί – με την σχεδόν καθολική συμμετοχή τους στις στάσεις εργασίας – εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φοιτητές κλπ. έδωσαν ένα δυναμικό “παρών” και τις δύο μέρες της δίκης. Το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και πλήθος σωματείων και φορέων με ψηφίσματα αλλά και με τη φυσική παρουσία τους στάθηκαν στο πλευρό των συναδέλφων μας και τις δύο μέρες. Παρά την απόπειρα αποκλιμάκωσης του κλίματος με τη διακοπή της δίκης, η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν κατάμεστη και τη δεύτερη μέρα από ένα δυναμικό ακροατήριο, που υποδέχτηκε την απόφαση με συνθήματα και αποδοκιμασίες.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν στοχεύει απλώς τους 4 συνδικαλιστές, στοχεύει συνολικά το σωματείο και τους αγώνες του. Η στόχευση της απόφασης δεν κοιτά το χτες αλλά το σήμερα και το αύριο. Προσπαθεί να τρομοκρατήσει γενικότερα τους εργαζόμενους και να διοχετεύσει τις διαμαρτυρίες τους σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια. Τέλος δίνει μια πρόγευση για τη δίκη των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου (15/10/2015) σχετικά με την “αιμοδοσία” της Χρυσής Αυγής – μόνο για Έλληνες.

Δεν πτοούμαστε – δεν τρομοκρατούμαστε

Σε μια εποχή που τα σχολειά υπολειτουργούν επειδή δεν έχουν προσωπικό και οι εργαζόμενοι συνολικά έχουν φτωχοποιηθεί, ενώ άμεσα περιμένουμε νέο κύμα μέτρων που δεν θα έχουν σχέση με κανένα προηγούμενο, είναι απαραίτητο να οργανώσουμε τη δράση μας. Μαζί με του άλλους εργαζόμενους να πορευτούμε σε αγώνες ακόμα πιο μαζικούς κι αποφασιστικούς.

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Πρωτοδικείου Σάμου και ζητάμε την αναίρεσή της. Καλούμε την ΟΛΜΕ και τους υπόλοιπους φορείς να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να την καταδικάσουν.

ΟΙ  ΑΓΩΝΕΣ  ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΔΕΝ  ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ


ΕΛΜΕ  Σάμου

1 σχόλιο :

 1. Οι ΑΓΩΝ.ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ στη συζήτηση στο ΔΣ της ΕΛΜΕ για την καταγγελία της απόφασης του δικαστηρίου πρότειναν διαφοροποιήσεις στο παραπάνω κείμενο οι οποίες καταψηφίστηκαν. Το κείμενο φέρει την υπογραφή των ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ και ΔΗΜ.ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ)
  Είναι φανερό ότι η ΔΗΜ. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο όνομα δήθεν των " συνθέσεων" και "συναινέσεων" στα πλαίσια του ΔΣ της ΕΛΜΕ, φλερτάρει ανοιχτά με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΣΥΝΕΚ και της ΔΑΚΕ και ευθυγραμμίζεται με τη γραμμή τους. Έτσι εξηγείται η επιμονή της να μην αναφέρονται τελικά στο κείμενο μια σειρά από πανθομολογούμενες αλήθειες;
  1. Αμφιβάλλει πλέον κανείς ότι αυτή η χώρα είναι δεμένη στο άρμα της ΕΕ του ΝΑΤΟ και του ΔΝΤ, ότι παραχώρησε-απώλεσε την εθνική της κυριαρχία και επομένως την ανεξαρτησία της και τελεί υπό επιτροπεία; (το λένε ωμά στα ΜΜΕ αυτοί που παραχώρησαν την κυριαρχία και οι τροικανοί που επιστρέφουν για τις αξιολογήσεις)
  2. Αμφιβάλλει πλέον κανείς ότι οι συγκυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ (1η και 2η φορά Αριστερά) ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο και υπόσχονται υποστηριζόμενοι επί της ουσίας από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ να το υλοποιήσουν όπως διατάζουν τα ξένα και ντόπια κέντρα τα οποία υπηρετούν; (όλοι άκουσαν τις προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης)
  3. Αμφιβάλλει πλέον κανείς ότι εκτός των άλλων ετοιμάζεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νέος νόμος για το συνδικαλισμό που θα τον βάζει στο γύψο αν όχι υπό δίωξη; Διακηρυγμένο είναι κι αυτό και σύντομα προς υλοποίηση. Μας βάζει σε σκέψεις επομένως η απόφαση του δικαστηρίου Σάμου και θεωρούμε ότι αποτελεί τον προπομπό του «νέου συνδικαλιστικού περιβάλλοντος» που ετοιμάζουν τα επιτελεία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ . Παρά τα «κροκοδείλια δάκρυα» συμπαράστασης του Υπουργείου, της Περιφέρειας και του βουλευτή Σάμου το δικαστήριο με μια καθαρά πολιτική απόφαση έδωσε το καινούργιο στίγμα. Καταδίκασε τους αγωνιστές συναδέλφους και τους επέβαλε ποινή αγωνιστικής ομηρείας ενός χρόνου.
  Παρακάτω, οι διαφοροποιήσεις που προτείναμε και καταψηφίστηκαν
  "... Η απόφαση του δικαστηρίου δεν στοχεύει απλώς τους 4 συνδικαλιστές με μια ποινή που τους βάζει σε ομηρεία, στοχεύει συνολικά το σωματείο και τους αγώνες του, το συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες που έχει μπροστά του. Η στόχευση της απόφασης δεν κοιτά το χτες αλλά το σήμερα και το αύριο. Προσπαθεί να τρομοκρατήσει γενικότερα τους εργαζόμενους και να διοχετεύσει τις διαμαρτυρίες τους σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια. Αποδεικνύεται ότι η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ κόπτεται, δήθεν, για την απαλλαγή των διωκόμενων συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αποδεχόμενη το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς καταστολής του. Ταυτόχρονα, με το τρίτο μνημόνιο προωθεί αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο για να βάλει ολοκληρωτικά στο γύψο τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τη μαζική τους πάλη, εξυπηρετώντας με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων δυναστών. Τέλος δίνει μια πρόγευση για τη δίκη των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου (15/10/2015) σχετικά με την “αιμοδοσία” της Χρυσής Αυγής – μόνο για Έλληνες.
  Δεν πτοούμαστε – δεν τρομοκρατούμαστε
  Σε μια εποχή που τα σχολειά υπολειτουργούν επειδή δεν έχουν προσωπικό και οι εργαζόμενοι συνολικά έχουν φτωχοποιηθεί, ενώ άμεσα περιμένουμε νέο κύμα μέτρων που δεν θα έχουν σχέση με κανένα προηγούμενο, είναι απαραίτητο να οργανώσουμε τη δράση μας. Μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, ενωτικά να πορευτούμε σε αγώνες ακόμα πιο μαζικούς κι αποφασιστικούς.
  Καταγγέλλουμε την απόφαση του Πρωτοδικείου Σάμου και ζητάμε την αναίρεσή της. Καλούμε την ΟΛΜΕ και τους υπόλοιπους φορείς να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να την καταδικάσουν.
  ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ
  ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ”

  ΑπάντησηΔιαγραφή