ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ- ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ. ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ !
Η επίθεση κλιμακώνεται –Η αντίσταση μονόδρομος
ολοι μια γροθια
ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση-Ψήφισμα της ΕΛΜΕ για τους 17 διωκόμενους στην Ικαρία


Ανακοίνωση

Τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη γίνονται τέσσερις δίκες στην Ικαρία στις οποίες δικάζονται 17 εργαζόμενοι συνολικά. Είναι η σειρά των Ικαριωτών να “λογοδοτήσουν” για τις κινητοποιήσεις τους, μετά τις δίκες που είχαμε στη Σάμο τον περασμένο Οκτώβρη.
Πρόκειται για απολυμένους του γηροκομείου Ικαρίας που συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και μετά την απόλυσή τους, συνδικαλιστές, δύο δημάρχους κλπ. οι οποίοι αγωνίστηκαν ενάντια στην υποβάθμιση των θαλασσίων συγκοινωνιών και στο κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών στην Ικαρία.
Οι διώξεις αυτές στοχεύουν στο να ποινικοποιήσουν τους αγώνες και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Είναι μια ακόμα προσπάθεια να φιμωθούν οι αγωνιστές και να παραλύσουν οι όποιες αντιδράσεις, ώστε να περάσει ευκολότερα η πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση.
Στεκόμαστε δίπλα στους διωκόμενους συναδέλφους μας και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Αυτές οι μεθοδεύσεις όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά μας κάνουν να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά και μαζικά τους αγώνες μας.

  • Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.
  • Λέμε όχι στην τρομοκρατία και στην ποινικοποίηση των αγώνων.
  • Αγωνιζόμαστε ακόμα πιο αποφασιστικά για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

   ΕΛΜΕ  Σάμου

   1 σχόλιο :

   1. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Σάμου διαφώνησαν με το πολιτικό σκεπτικό-περιεχόμενο του ψηφίσματος το οποίο δεν καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική στο θέμα των συνδικαλιστικών ελευθεριών, του νέου αντισυνδικαλιστικού νόμου που τα προεόρτιά του είναι οι Δίκες και καταδίκες σωματείων και αγωνιστών. Το ψήφισμα φέρει την υπογραφή της Δημ Συσπείρωσης (Παρεμβάσεων), ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ δηλαδή του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού και αυτών που δέχονται να είναι η ουρά του! Η ίδια πλειοψηφία είχε υιοθετήσει και το ψήφισμα για την απόφαση του Δικαστηρίου Σάμου που καταδίκασε τους 4 συναδέλφους μας και το οποίο σχολιάσαμε και καταδικάσαμε με ανάλογο σκεπτικό εδώ:http://agkiniseissamou.blogspot.gr/2015/10/blog-post_6.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή