ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ- ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ. ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ !
Η επίθεση κλιμακώνεται –Η αντίσταση μονόδρομος
ολοι μια γροθια
ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ για συλλαλητήριο της 17ης Νοέμβρη

ΕΛΜΕ  Σάμου


Σαράντα δύο χρόνια μετά και το πνεύμα του Νοέμβρη του 73 πλανιέται αδικαίωτο. Πόλεμοι, προσφυγιά, φτώχεια, ανεργία συνθέτουν το ζοφερό τοπίο του σήμερα.
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που επέβαλλαν τότε την επτάχρονη χούντα, μαζί με τους συμμάχους τους Αγγλογάλλους ιμπεριαλιστές αιματοκυλούν τον πλανήτη και σήμερα. Αυτοί που εξέθρεψαν τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και εξόπλισαν το ISIS, αυτοί που βομβάρδιζαν και βομβαρδίζουν τη Συρία, “θρηνούν” τώρα για τα θύματα του Παρισιού και ετοιμάζουν «νέα σωτηρία των λαών» σφαγιάζοντας λαούς και ισοπεδώνοντας χώρες, σπέρνοντας το μίσος ανάμεσα στους λαούς.
Στη δίνη αυτών των επικίνδυνων εξελίξεων, αποτελεί πρόκληση η τοποθέτηση του ελληνικού ΥπΕξ, που κάνει λόγο για «επιθέσεις κατά όλου του πολιτισμένου κόσμου, κατά της ίδιας της Δημοκρατίας», αφού αναπαράγει τα ιδεολογήματα του ιμπεριαλισμού περί «πολιτισμένων» και «απολίτιστων», νομιμοποιεί τις επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς «στο όνομα της Δημοκρατίας». Παράλληλα στέλνει το προμήνυμα νέων διευκολύνσεων και αυξημένης συμμετοχής της χώρας μας στα νέα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Το ίδιο λοιπόν σύστημα τότε και τώρα, με φτώχεια, βία και καταστολή για τους πολλούς και κέρδη για τους λίγους. Ανεργία, διάλυση της ασφάλισης, φτωχοποίηση του λαού είναι το παρόν και το μέλλον που μας ετοιμάζουν η κυβέρνηση με τους «εταίρους» και «συμμάχους» της. Σχολειά υποβαθμισμένα χωρίς όλους τους δασκάλους και βιβλία, είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της παιδείας.

Απέναντι σε όλα αυτά κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί κάθε συνάδελφο να πάρει μέρος την Τρίτη 17/11 στις 6.00 το απόγευμα, στη συγκέντρωση που οργανώνουν στην πλατεία Καρλοβάσου οι φοιτητικοί σύλλογοι του πανεπιστημίου, για

·      Να τιμήσουμε τους νεκρούς και τους αγώνες τους
·      Να αντιδράσουμε στην αντεργατική επίθεση που δεχόμαστε
·      Να αντιδράσουμε στην υποβάθμιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας
·      Να καταδικάσουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή
·      Να διαδηλώσουμε την ανάγκη για μαζικό μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και τον πόλεμο
·      Να παλέψουμε για ειρήνη και ανεξαρτησία, με όπλο την αλληλεγγύη.

ΨΩΜΙ  -  ΠΑΙΔΕΙΑ  -  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου