BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Η απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ για τους πρόσφυγες όπως δεν ... αποφασίστηκε

Ανακοίνωση

         Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει η τραγωδία που βιώνουν οι πρόσφυγες που φτάνουν στη Σάμο και στα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιλιάδες άνθρωποι κυνηγημένοι από τους πολέμους, την πείνα και την εξαθλίωση που έφεραν στις χώρες τους οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να κινηθούν προς τις χώρες της ΕΕ. Μιας ΕΕ που θωρακίζει τα χερσαία της σύνορα με φράχτες και τους οδηγεί στα σαπιοκάραβα των δουλεμπόρων, δημιουργώντας έτσι καθημερινά δεκάδες νεκρών και αγνοουμένων. Μιας ΕΕ που ανοιγοκλείνει κατά βούληση τα σύνορα των χωρών της και με την εφαρμογή των συνθηκών Δουβλίνο 1 και 2 τους εγκλωβίζει στις χώρες εισόδου (Ελλάδα, Ιταλία κλπ.)

         Από την άλλη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πλήρως ευθυγραμμισμένη στις οδηγίες της ΕΕ, διατηρεί κλειστό το φράχτη στον Έβρο διογκώνοντας το πρόβλημα. Διατηρεί τις Νατοϊκές βάσεις στο έδαφός μας, συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και συνεργεί στις δολοφονικές και δουλεμπορικές πολιτικές της ΕΕ, προσπαθώντας να εξασφαλίσει “κονδύλια για τη διαχείριση του προβλήματος”, αφήνοντας τους πρόσφυγες στο έλεος των καιρικών συνθηκών και των δουλεμπόρων.

          
Είναι καθήκον μας ως εργαζόμενοι να σταθούμε δίπλα σε κάθε πρόσφυγα και μετανάστη και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο. Είναι καθήκον κάθε σωματείου μαζί με τον αγώνα για τα δικά του προβλήματα να αγωνιστεί για :     
 
·       Σταμάτημα όλων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, κλείσιμο των βάσεων στην Ελλάδα και αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.
·       Κατάργηση των συνθηκών Δουβλίνου και Σέγκεν και διάλυση της Frontex.
·       Ασφαλή μετακίνηση των προσφύγων στις χώρες προορισμού τους και εφοδιασμός τους με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, μέριμνα για τη στέγαση και τη σίτισή τους, όσο παραμένουν στην Ελλάδα, όχι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας.
·       Άνοιγμα των συνόρων και κατάργηση του φράκτη του Έβρου ΤΩΡΑ.

                  Με το πλαίσιο αυτό καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει μέρος την  Τρίτη 10 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στο Κέντρο ταυτοποίησης στο λιμάνι Μαλαγαρίου στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Πανσαμιακή επιτροπή ειρήνης και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην πλατεία Πυθαγόρα.

         Ταυτόχρονα, όσο η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες της, εκφράζουμε με κάθε τρόπο έμπρακτα την αλληλεγγύη μας. Ξέρουμε ότι το πρόβλημα μας ξεπερνά, αλλά θεωρούμε απαραίτητο να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. Ταυτόχρονα σαν δάσκαλοι οφείλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας για το θέμα της αξίας της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παράλληλα με την δράση του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και άλλων φορέων του εργατικού κινήματος σε αυτό το ζήτημα, καλούμε κάθε σχολειό και κάθε συνάδελφο να δραστηριοποιηθεί στη συλλογή ρούχων, τροφίμων κλπ. από γονείς και μαθητές, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.

ΕΛΜΕ  Σάμου