BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ
 ΤΕΤΑΡΤΗ 21/9 - 6.30μμ  Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου Καρλοβάσου
            Την Τετάρτη 14/09, μια μέρα πριν την απεργία, καλέστηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Όπως ήταν φυσικό, λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης που προηγήθηκε, η συνέλευση είχε ελάχιστη ανταπόκριση από τους συναδέλφους. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Σάμου θέσαμε στην τοποθέτηση μας πως αυτό είναι καθαρά ευθύνη του Δ.Σ. , επειδή δεν υπήρξε καμιά προσπάθεια άμεσης ενημέρωσης των συναδέλφων και το e-mail (και μόνον αυτό) στάλθηκε πολύ καθυστερημένα στα σχολεία. Το θέμα, συνάδελφοι, δεν είναι τυπικό, αλλά ουσιαστικό για τη λειτουργία των σωματείων. Είναι θέμα ουσίαςένα Δ.Σ να θεωρεί πρωταρχική  και βασική του μέριμνα την ενημέρωση και κινητοποίηση των συναδέλφων για μία απεργία,  η οποία μάλιστα έχει μέρες πριν ανακοινωθεί. Είναι θέμα ουσίας να προσπαθεί ένα Δ.Σ να  σταματήσει την απαξίωση των σωματείων που επιχειρείται έντονα απ’ τις κυβερνητικές πολιτικές, σιγοντάρεται από τις συνδικαλιστικές πρακτικές (του κυβερνητικού συνδικαλισμού και του συμβιβασμού) και κατά συνέπεια περνάει και στη λογική των συναδέλφων.  Σ’ αυτό το ζήτημα υπήρξαν τοποθετήσεις από την ΔΑΚΕ για «κόλλημα»του Δ.Σ. λόγω αργοπορίας του ΠΥΣΠΕ(!)και της αναμονής των τοποθετήσεων των συναδέλφων αναπληρωτών(!).  Δηλαδή φαρδιά πλατιά η ΔΑΚΕ  ομολόγησε (και  η Ανεξάρτητη Επικοινωνία  και  το ΠΑΜΕ τουλάχιστον στην πράξη συμφωνούν)  ότι το σωματείο είναι –για αυτούς-  συμπλήρωμα, ακολούθημα και παράρτημα του διοικητικού μηχανισμού! Η αλήθεια είναι ότι τα σωματεία χρόνια τώρα έχουν μεγάλη οπισθοχώρηση από στις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, ακριβώς γιατί κυριαρχεί σε αυτά η γραμμή της συνδιαχείρισης  και του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΡΑ)  αλλά και του συμβιβασμού (ΠΑΜΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.)

Η συνέλευση, συνάδελφοι,  είναι το ανώτατο όργανο των αποφάσεων ενός Συλλόγου και ως τέτοια θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται απ΄όλους και το Δ.Σ. Η απεργία είναι το κύριοόπλο των εργαζομένων ως μέσο πάλης και πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε να είναι μαζική και με διεκδικήσεις που συσπειρώνουν τον κλάδο. ‘Οπου και όταν αυτό δεν υπάρχει, είναι ξεκάθαρα λόγω διαφορετικών πολιτικών στόχων κι όχι λόγω κάποιων διαδικαστικών ζητημάτων. Το ότι ,δηλαδή, ο Σύλλογος, μέσω Δ.Σ. (κι εδώ απογυμνώθηκαν και οι άλλες δυο παρατάξεις του Δ.Σ, Ανεξ.Επικοινωνία και ΠΑΜΕ, που στην ουσία δεν πρότειναν τίποτα για την ημέρα της απεργίας) αποφάσισε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια και όχι απεργιακή συγκέντρωση στην καρδιά της πόλης, δεν είναι ούτε από αφέλεια ούτε επειδή επιλέγει «εναλλακτικούς» τρόπους δράσης. Είναι πολιτική αντίληψη και επιλογή.
Η απεργιακή συγκέντρωση είναι απαραίτητη για να μεταφερθεί ο αγώνας και τα αιτήματα μας μέσα στην κοινωνία κι όχι σε κάποιο γραφείο υπηρεσίας. Ως Αγωνιστικές Κινήσεις δεν αποκλείουμε φυσικά παραστάσεις διαμαρτυρίας  σε φορείς και Διευθύνσεις , όταν όμως αυτές γίνονται μαζικά, με όρους αγώνα και διεκδίκησης και όχι «για να βγει η υποχρέωση» που έχουμε την ημέρα της απεργίας συρόμενοι στη διοίκηση να κάνουμε κουβεντούλα παραπόνων.
               Η μόνη λύση,           συνάδελφοι, για να ζωντανέψουν οι Σύλλογοι μας, είναι η μαζική συμμετοχή μας στις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις του κλάδου, αλλά και όλης της κοινωνίας. Ως Αγωνιστικές Κινήσεις θεωρούμε αναγκαίο να οργανώσουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι των αγώνα μας και να μην επιτρέψουμε να γίνονται τα σωματεία χώροι συνδιαλλαγής γραφειοκρατών .
Καλούμε όλους και όλες, μόνιμους και αναπληρωτές, δασκάλους και νηπιαγωγούςνα παραβρεθούν στην Έκτακτη Γενική συνέλευση του Συλλόγου μας την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 18.30 στο Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου Καρλοβάσου.
Να αντισταθούμε στην επίθεση στα δικαιώματα μας και να  ανατρέψουμε τη μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας που βαφτίζει τις περικοπές, το κλείσιμο των ολοήμερων, τις απολύσεις αναπληρωτών ως «αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου».
  Να απομονώσουμε τις καθεστωτικές και τις υποταγμένες δυνάμεις που διαλύουν τα σωματεία μας και να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα:
·       Για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, για δωρεάν σπουδές και δουλειά με δικαιώματα, κόντρα στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
·       Για την ανατροπή νέων και παλιών μνημονίων, της πολιτικής κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ