ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ- ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ. ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ !
Η επίθεση κλιμακώνεται –Η αντίσταση μονόδρομος
ολοι μια γροθια
ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ της 24ης ΝΟΕΜΒΡΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ της 24ης ΝΟΕΜΒΡΗ! 11πμ Ε.Κ. Σάμου
ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΓΩΝΩΝ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!
          Η αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σηματοδοτεί  ένα νέο γύρο επίθεσης  ενάντια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ο νέος υπουργός, Γαβρόγλου, ήδη γνωστός από τα πορίσματά του ως πρόεδρος της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων, έσπευσε να δηλώσει «τεχνοκράτης», που δεν υπολογίζει δηλ. το όποιο πολιτικό κόστος των αποφάσεων του. Θυμίζει ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τη λέξη «αξιολόγηση», γι’ αυτό και σχεδιάζει τη θεσμοθέτηση ενιαίου φορέα αξιολόγησης για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Ενώ το ταξικό λύκειο των λίγων και εκλεκτών θα σφραγιστεί απ’ το εθνικό απολυτήριο.
            Συνάδελφοι, είναι ξεκάθαρο ότι, ανεξαρτήτως υπουργού, η επίθεση και στο χώρο της εκπαίδευσης δεν ανακόπτεται. Είναι στην κατεύθυνση εφαρμογής του 3ου μνημονίου και προετοιμασίας του 4ου, στην κατεύθυνση υπηρέτησης των δεσμεύσεων σε ΟΟΣΑ, ΕΕ, ΔΝΤ, σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
            Όσον αφορά την κινηματική απάντηση από τη μεριά των εκπαιδευτικών στην επίθεση αυτή, η περίοδος μετά το Σεπτέμβρη του ‘13 χαρακτηρίζεται από απουσία μαζικών συλλογικών διαδικασιών. Τα σωματεία κυριαρχούνται από ένα μίγμα διάλυσης, κοινοβουλευτισμού, μικρόκοσμου και μηδενικών προσδοκιών. Οι εκπαιδευτικοί, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, δεν έχουν απέναντί τους μόνο την κυβέρνηση, τα ντόπια και ξένα αφεντικά. Έχουν και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες που σπέρνουν τον εφησυχασμό και υπηρετούν τη γραμμή της αποσυγκρότησης της εργατικής τάξης. Στην αντεργατική επίθεση που δεχόμαστε, η οποία συρρικνώνει μισθούς και συντάξεις, αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, καταργεί τη μονιμότητα, επιβάλλει την κινητικότητα και την ανασφάλεια, μας φέρνει ξανά αντιμέτωπους με την αξιολόγηση, τη νέα κινητικότητα, την εντατικοποίηση, τις νέες μειώσεις μισθώναπαντούν με μια 24ωρη απεργία τουφεκιά. Δεν φροντίζουν καν να συμπέσουν οι μέρες για να υπάρξει ως Πανεργατική: στις 24 Νοέμβρη απεργεί ο δημόσιος τομέας, στις 8 Δεκέμβρη ο ιδιωτικός. Λες και είναι διαφορετικά τα προβλήματα, λες και είναι διαφορετικός ο εχθρός.
            «Αφού, λοιπόν, η επίθεση δεν ανατρέπεται ούτε καν ανακόπτεται με 24ωρη απεργία, μήπως θα έπρεπε να την μποϊκοτάρουμε, να μην απεργήσουμε, να μην τους χαρίσουμε και το 50ευρω που, ούτως ή άλλως, δεν μας περισσεύει;» θα ‘λεγε  κάποιος.
ΟΧΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ! ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ!
Υπογράφει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση να προχωρήσει πιο άγρια, πιο βάρβαρα. Δίνει άλλοθι στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που, ενώ βαρύνονται για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος, επιρρίπτουν τις ευθύνες στους εργαζόμενους που τάχα «δεν τραβούν, δεν ενδιαφέρονται». Παγιώνει στις συνειδήσεις μας κλίμα παραίτησης, ηττοπάθειας, συμβιβασμού.

Συνάδελφοι,
            Ας ανατρέψουμε τα σχέδια και τους σχεδιασμούς όλων! Ας δώσουμε στην απεργία της 24ης Νοέμβρη το δικό μας τόνο, το δικό μας περιεχόμενο. Ας την μετατρέψουμε σε εναρκτήριο λάκτισμα για να ξαναβρούμε τη δύναμη που κρύβουν οι συλλογικές διαδικασίες και δράσεις. Για να οργανώσουμε –συγκροτήσουμε κίνημα που θα διεκδικεί μαζικά και αγωνιστικά τα βασικά δικαιώματα στη ζωή, στη δουλειά και στις σπουδές.
  • Όχι στη διάσπαση του κλάδου και στην ανθρωποφαγία
  • Για ανατροπή όλου του πρόσφατου θεσμικού πλαισίου που παράγει απολύσεις αναπληρωτών, ελαστικοποίηση και εργασιακή ανασφάλεια.
  • Για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, για δωρεάν σπουδές και δουλειά με δικαιώματα, κόντρα στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
  • Για την ανατροπή νέων και παλιών μνημονίων, της πολιτικής κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου