Να πάρουμε την υπόθεσή μας στα χέρια μας. Να σπάσουμε το κλίμα αδράνειας και υποταγής. Να οργανώσουμε την αντίστασή μας με τα σωματεία όργανα αγώνα, αντίστασης και διεκδίκησης.
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ. ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ !
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
ΟΧΙ στις ΟΜΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ της κυβερνητικής πολιτικής
ΟΛΟΙ στη Γεν. Συνέλευση της ΕΛΜΕ Τετάρτη 20/2, 6μμ ΕΠΑΛ Σάμου
ολοι μια γροθια
ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Το Υπουργείο κάνει τη δουλειά του-Εμείς να κάνουμε τη δική μας!

Το Υπουργείο κάνει τη δουλειά του: Μοιράζει την εξαθλίωση, διασπά τους εργαζόμενους στην ειδική αγωγή, καθιερώνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας
Εμείς να κάνουμε τη δική μας!
Οι πρόσφατες παρεμβάσεις του Υπουργείου Παιδείας της κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ στους πίνακες αναπληρωτών. είναι ενταγμένες στην πάγια και… διαρκή πολιτική της τελευταίας κυβέρνησης και όλων αυτών που προηγήθηκαν και εξυπηρετεί στόχους και πέραν των παρεμβάσεων στην ειδική αγωγή:
Η βασική κατεύθυνση τους βρίσκεται στην προώθηση και καθιέρωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, στην επ` αόριστο αναβολή μόνιμων διορισμών, όπως επιβεβαιώνει και η πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου που ξεκαθαρίζει ότι τουλάχιστον για δύο έτη οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών είναι… «αδύνατοι». Κατεύθυνση που επηρεάζει τόσο την ειδική όσο και την γενική αγωγή και επεκτείνει τον «κόφτη» και στις προσλήψεις αναπληρωτών. Έτσι :
1. Μικρή σημασία έχει αν σήμερα φαίνεται να δίνεται μία προτεραιότητα μοριοδότησης σε τούτη ή σε εκείνη την κατηγορία εκπαιδευτικών αναπληρωτών . Δεν υπάρχει από τη μεριά τους καμία διάθεση απονομής δικαιοσύνης και «εξορθολογισμού» των προσλήψεων. Αύριο μπορεί να «δυσαρεστήσουν» άλλη κατηγορία αναπληρωτών από αυτή που σήμερα φαίνεται να δυσαρεστούν ή υποτίθεται ότι «ευνοούν». Εξ άλλου για αυτό το λόγο διατηρείται νομοθετικά η μνημονιακή κατεύθυνση να αλλάζουν τη σειρά των πινάκων και να κάνουν «ανακατάταξη» με βάση τις «έκτακτες ανάγκες».
2. Στόχος είναι η γενική και σταθερή αποδυνάμωση κάθε δικαιώματος που απορρέει από το πτυχίο είτε από την προϋπηρεσία. Αυτή η συνεχής «αναταραχή» αυτό εξυπηρετεί.
3. Μέσω των σεμιναρίων fasttruckεπιδιώκεται να «νοθεύσουν» τις σταθερές εργασιακές σχέσεις των μόνιμων εκπαιδευτικών της γενικής αγωγής και να τους χρησιμοποιήσουν παράλληλα δίχως επιπλέον κόστη και χωρίς να χρειαστεί να προσλάβουν αναπληρωτές. Χαρακτηριστικό της οπισθοχώρησης απ’ τα πραγματικά αιτήματα πάλης είναι ότι ΠΑΜΕ και Δημοκρατική Συσπείρωση στην ΕΛΜΕ Σάμου πρότειναν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αυτά τα σεμινάρια να υπάρχει αίτημα για «ειδικά εκπαιδευτικά προσόντα», πιστοί στην γραμμή της συνδιαχείρισης και τροφοδοτώντας την ανθρωποφαγία.
4.Η εισαγωγή της «μοριοδότησης προσόντων» και η καθιέρωση της αρχικά στους αναπληρωτές της ειδικής αγωγής είναι απόλυτα συμβατή με το μοντέλο αξιολόγησης και επιλογής προσωπικού που θα εφαρμόσουν και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς σύμφωνα με τις εξαγγελίες ΚΑΙ τις «δεσμεύσεις» τους σε ντόπια και ξένα αφεντικά .
5. Προφανώς μέσα από όλα αυτά καλλιεργείται η διάσπαση των αναπληρωτών και ο βασικός υπεύθυνος της σημερινής κατάστασης δηλαδή η κυβέρνηση εμφανίζεται ως ουδέτερος και αντικειμενικός κριτής!
6. Επίσης προφανώς και αποδυναμώνεται έτσι η ειδική αγωγή καθώς με όχημα την δήθεν -και κάθε άλλο παρά -«συμπεριληπτική εκπαίδευση» προωθείται η αποδυνάμωση των ιδιαίτερων δομών ειδικής αγωγής και αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις αδυναμίες και τα προβλήματα που εμφάνισαν (και οι κυβερνήσεις τα γνωρίζουν πολύ καλά γιατί τα συντηρούν).
7. Δεν έχει καμία αξία σήμερα η συζήτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος «αναπληρωτής» στην ειδική αγωγή. Προφανώς οι αναπληρωτές των ειδικών πανεπιστημιακών τμημάτων πρέπει να έχουν πτυχίο με δικαιώματα δουλειάς αλλά πρέπει να γίνει συνείδηση ότι μόνο οι μαζικοί διορισμοίμπορούν να δώσουν προοπτική σε αυτά τα δικαιώματα, να αποφορτίσουν τις πιέσεις των άλλων «κατηγοριών» , να συνδέσουν κατηγορίες που σήμερα διαγκωνίζονται και διαπληκτίζονται προς μεγάλη ανακούφιση των πραγματικών ενόχων.
Σ’ αυτό το κλίμα τόσο τα Β/θμια όσο και τα Α/θμια συνδικαλιστικά όργανα κινούνται στη συνήθη αποπροσανατολιστική λογική τους που δημιουργεί κάθε άλλο παρά πραγματικούς αγώνες. Έτσι, το προηγούμενο διάστημα ενώ αρχικά το ΔΣ της ΕΛΜΕ είχε αποφασίσει διαδήλωση με αίτημα μαζικούς μόνιμους διορισμούς για τις 18/3 ακύρωσε την απόφασή του  χωρίς ουσιαστική αιτία ενώ και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών αρνήθηκε την συμμετοχή γιατί «δεν υπήρχε κλίμα».  
Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες η ΔΟΕ κινούμενη απ’ τη γνωστή πλέον συμβιβασμένη στάση της, προκειμένου να μην κηρύξει απεργία και πραγματική κινητοποίηση του κλάδου, κάλεσε σε τρίωρες στάσεις εργασίας για δύο ημέρες με περιεχόμενο και στόχους που μόνο αγώνα δεν συγκροτούν! Να τονίσουμε πως το πρόβλημα δεν έγκειται απαραίτητα στις μορφές πάλης, αλλά, στους στόχους πάλης, στο πώς και πότε αυτές καλούνται, πώς οργανώνονται και παλεύονται ώστε να έχουν παλμό και αγωνιστική διάθεση διεκδίκησης.

Το παράδειγμα αυτής της γραμμής παραίτησης και αποδιοργάνωσης ακολουθεί και το Διοικητικό Συμβούλιο των Δασκάλων και Νηπιαγωγών το οποίο κάλεσε τους συναδέλφους σε αυτές τις στάσεις εργασίας που ήτανε στις 28 και 29/03 την… Τετάρτη 29/03, δηλαδή μια μέρα μετά και τελευταία στιγμή, ενώ την ίδια ώρα ανακοίνωσαν και την παράσταση διαμαρτυρίας και την διευκολυντική τρίωρη, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτό θα σήμαινε μηδενική συμμετοχή των συναδέλφων. Επίσης, για άλλη μια φορά στο κάλεσμα ο τόπος συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας ήταν στα γραφεία των προϊσταμένων! Δηλαδή ο στόχος είναι να γίνει «συζήτηση» με τη Διοίκηση ή κινητοποίηση που θα έχει αγωνιστικά χαρακτηριστικά;
Συνάδελφοι, χρειάζεται και μπορούμε να διεκδικήσουμε πραγματικές λύσεις,με αγωνιστικές προτάσεις και δυναμική συλλογική πάλη που θα ξεκινάει από μας, για ‘μας! Το Σωματείο είμαστε εμείς και σε κανένα  Διοικητικό Συμβούλιο δεν επιτρέπουμε να «ξεφτιλίζει» τους αγώνες, να καλλιεργεί κλίμα ηττοπάθειας, ήττας και συμβιβασμού.
Τέλος, το αίτημα των μαζικών διορισμών (αν είναι όντως μαζικοί παύει και το δίλημμα πόσο «πτυχίο» ή πόση «προϋπηρεσία θα περιέχουν) είναι αυτό που ενοποιεί σήμερα όλους τους αναπληρωτές και τους ενώνει επίσης με τους διορισμένους μόνιμους εκπαιδευτικούς στις ΕΛΜΕ και στους συλλόγους της Πρωτοβάθμιας .
Μπορεί αυτό να φαίνεται «μακρινό» όπως «μακρινός» φαίνεται ο αγώνας που πρέπει να δοθεί σε διάφορα επίπεδα υπεράσπισης της ζωής μας σήμερα.
Σίγουρα όμως η λογική της συνδιαμόρφωσης με την κυβέρνηση ενός «ορθολογικού» συστήματος διορισμών , πολύ περισσότερο οι αντιπαραθέσεις για το ποια κυβερνητική παρέμβαση είναι η πιο… δίκαια και ποιους ευνοεί είναι σήμερα η μεγαλύτερη απραγματοποίητη αυταπάτη –όπως κάθε αυταπάτη- αλλά και η μεγαλύτερη «λούμπα» στην οποία μπορούμε να πέσουμε και που ευνοεί τα κυβερνητικά-μνημονιακά σχέδια.
·       Στο διάστημα αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα διοργανώνουμε κοινή διαδήλωση Α/θμιας και Β/θμιας με αίτημα τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς.
·  Τα Διοικητικά Συμβούλια να καλέσουν Γενικές Συνελεύσεις που να αποφασίσουν την συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα.

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΕΝΙΑΙΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου