ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ- ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ. ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ !
Η επίθεση κλιμακώνεται –Η αντίσταση μονόδρομος
ολοι μια γροθια
ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ στην Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ
Όλοι στη Στάση Εργασίας (11:00π.μ.-2:00μ.μ.)

και στην Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Σάμου
Παρασκευή 13 Οκτώβρη, 1:00μμ στην ΔΙΔΕ Σάμου
Συναδέλφισσες/οι,
Η πολιτική της συντριβής των λαϊκών δικαιωμάτων, της λεηλασίας της εργατικής τάξης και των παραγωγικών μέσων της χώρας συνεχίζεται και εντείνεται. Παρά το αφήγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για έξοδο από τα μνημόνια οι εντολείς της (με πρώτο το ΔΝΤ) ήδη προετοιμάζουν το έδαφος για νέα δυσβάσταχτα μέτρα. Η αντιπολίτευση δέχεται πρόθυμα να παίξει το επικοινωνιακό παιχνίδι του αποπροσανατολισμού του λαού αφού σε τίποτα δεν διαφωνεί με την εφαρμοζόμενη πολιτική της «ανάπτυξης» που φέρνει όλο και περισσότερα δεινά στα λαϊκά στρώματα.
Στην εκπαίδευση βιώνουμε τον 7ο χρόνο πολιτικών άγριας λιτότητας που περικόπτουν τμήματα, μαθήματα και ώρες διδασκαλίας στοχεύοντας σε μείωση των θέσεων εργασίας και των όποιων μορφωτικών παροχών είχαν απομείνει. Παράλληλα εντείνεται η αξιολογική περικύκλωση, όπως και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, εντατικοποιείται το πλαίσιο κεντρικού ελέγχου μέσω των διάφορων ηλεκτρονικών συστημάτων και προετοιμάζεται ο μαζικός διωγμός των μαθητών μέσω του «Νέου Λυκείου» που θα οξύνει τους ταξικούς φραγμούς με τις πολλαπλές εξετάσεις. Η πληθώρα των προαπαιτούμενων για την γ΄ αξιολόγηση καθιστά σαφή την συνέχιση και το βάθεμα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Με όχημα τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ προετοιμάζεται το έδαφος για αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και για περισσότερη αυτονομία στις σχολικές μονάδες (δηλαδή δραστική μείωση της χρηματοδότησής τους).
Η αντίσταση και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας δεν μπορεί να γίνει με «διαλόγους», με βελτιωτικές προτάσεις που εξειδικεύουν την επίθεση που δεχόμαστε, με επερωτήσεις και καταθέσεις «αριστερών» νομοσχεδίων στη Βουλή. Δεν μπορεί να γίνει με επιχειρήματα που θα προσπαθήσουν να πείσουν τον αντίπαλο για το δίκαιο των αιτημάτων μας ή με προσπάθειες ενημέρωσης της διοίκησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εκπαιδευτικοί και μαθητές λες και αυτά δεν της είναι γνωστά. Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να περιορίζεται σε ρόλο άβουλου θεατή, δεν πρέπει να είναι φανερός ή διακριτικός υποστηρικτής της αντιλαϊκής επίθεσης.
Η απόφαση της ΟΛΜΕ για Πανελλαδικές Κινητοποιήσεις στις 13 Οκτωβρίου σε υπουργείο Παιδείας, Περιφέρειες και ΔΙΔΕ είναι αναντίστοιχη της αναγκαίας αγωνιστικής απάντησης που πρέπει να δώσουν οι εκπαιδευτικοί. Ακόμη όμως και έτσι, μπορούμε να προσδώσουμε σε αυτή την κινητοποίηση τον δικό μας τόνο. Να αντισταθούμε στην ήττα και την μοιρολατρία, να σπάσουμε τον μονόδρομο της υποταγής. Να δώσουμε μαζικό χαρακτήρα για να γίνει μια πραγματική κινητοποίηση, να βάλουμε τις βάσεις για πραγματικές διεκδικήσεις, μακριά από εύκολες και ανέξοδες λύσεις, μακριά από την λογική της ανάθεσης σε συμβούλια και ειδικούς. Να είμαστε όλοι εκεί για να απαιτήσουμε:
Ø  Μαζικούς μόνιμους διορισμούς – Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση και στην κοινωνία – Όχι στις απολύσεις.
Ø  Να ανατραπεί το πλαίσιο αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης. Όχι στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
Ø  Αυξήσεις στους μισθούς.
Ø  Κάτω τα χέρια από τα συνδικαλιστικά δικαιώματα – όχι στον κρατικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Ø  Να μην κατατεθεί το σχέδιο Γαβρόγλου – ενάντια στους ταξικούς φραγμούς.
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Σάμου

agkiniseissamou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου