BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ
Το υπουργείο παιδείας  χωρίς να χάνει καθόλου χρόνο, βάζει τα δυνατά του να  υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του για εφαρμογή της αξιολόγησης στελεχών της εκπαίδευσης και σχολικών μονάδων. Το νέο προεδρικό διάταγμα που ήρθε στην πρωτοβάθμια επισφραγίζει ουσιαστικά κάθε μια από αυτές τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για εφαρμογή της αξιολόγησης, για την αύξηση ωραρίου στους εκπαιδευτικούς, για το χτύπημα στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.
Συγκεκριμένα το προεδρικό διάταγμα αναφέρεται σε επιπλέον ώρες για τους εκπαιδευτικούς  για συναντήσεις με τον σύμβουλο σε ημέρες αργίας ή ημιαργίας. Αναφέρει επίσης πως το σχολείο δεν μπορεί να παραμείνει κλειστό πάνω από 15 ημέρες, παρά μόνο με απόφαση του Υπουργείου και μόνο για λόγους καιρικών συνθηκών και αντιλαμβανόμαστε όλοι τι σημαίνει αυτό σε περίπτωση απεργίας! Επισφραγίζει τα 25αρια τμήματα και την μετατροπή του ολοήμερου σε φύλαξη, συρρικνώνοντας μάλιστα το ολοήμερο ακόμα περισσότερο ώστε να είναι πιο εύκολη αργότερα η πλήρης απαξίωση του. Τέλος δεν θα μπορούσε να μην αναφέρεται σε τρόπους προγραμματισμού και … αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου, ένας εκ των οποίων είναι και η αποστολή  του τριμηνιαίου ή ετήσιου εκπαιδευτικού προγραμματισμού.

Πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους τους συναδέλφους πως όλα αυτά τα δήθεν καινούργια είναι τελικά πολύ παλιά και όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούσαν να τα εφαρμόσουν στα σχολεία. Όχι από κάποια ανησυχία εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος  και  προσπαθώντας να συμβάλουν στην βελτίωση των σχολείων και των εκπαιδευτικών αλλά για να καταφέρουν αυτό που προσπαθούν χρόνια. Να μηδενίσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, να αυξήσουν το ωράριο, να νομιμοποιήσουν τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας και να προχωρήσουν σε γενικευμένη ομηρία, κατηγοριοποιήσεις ακόμα και απολύσεις εκπαιδευτικών.
Συνάδελφοι/σες, μην μας ξεγελάνε! Οι πολιτικές που αφήνουν τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς και κατάλληλες υποδομές, οι  πολιτικές που καταργούν και συγχωνεύουν τμήματα και συρρικνώνουν τον κλάδο μέσω της αδιοριστίας  δεν  προωθούν την αξιολόγηση προς όφελος δικό μας και της εκπαίδευσης. Η μόνη έγνοια της κυβέρνησης είναι η δέσμευση της σε ΕΕ και ΔΝΤ  να δημιουργήσει  εργαζόμενους  χωρίς δικαιώματα, ευέλικτους και πειθήνιους.
 Στο ανοιχτό Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου   στις 19/10 μετά από πρόταση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών Σάμου το διοικητικό συμβούλιο δεσμεύτηκε στους συναδέλφους να πάρει απόφαση και να τη στείλει σε όλα τα σχολεία ότι δεν συμμετέχουμε στην διαδικασία αξιολόγησης, δεν στέλνουμε τους προγραμματισμούς. Δέσμευση την οποία ακόμη δεν έχει υλοποιήσει ενώ οι προθεσμίες τρέχουν, αφήνοντας τους συναδέλφους ακάλυπτους.
Συνάδελφοι, ως Αγωνιστικές Κινήσεις σας καλούμε
Ø  Να αντισταθούμε στην προσπάθεια εφαρμογής της αξιολόγησης και κατηγοριοποίησης των εκπαιδευτικών.
Ø  Να μην στείλει κανένας συνάδελφος τον τριμηνιαίο/ ετήσιο εκπαιδευτικό προγραμματισμό ή να μην στείλουμε τους επόμενους εάν έχουν ήδη σταλεί κάποιοι.
Ø Να χτίσουμε τις βάσεις για τον  μαζικό, απεργιακό αγώνα που είναι αναγκαίος, για την  απόσυρση του νέου προεδρικού διατάγματος και του πλαισίου αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης. Έναν αγώνα διεκδίκησης μαζικών, μόνιμων διορισμών, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την εργασιακή ανασφάλεια.
Σάμος 29/10/2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ