ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ- ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ. ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ !
Η επίθεση κλιμακώνεται –Η αντίσταση μονόδρομος
ολοι μια γροθια
ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

Μαζικά στην εκλογοαπολογιστική ΓΣ Δασκάλων Νηπιαγωγών

Σωματεία μαζικά-διεκδικητικά κι όχι κυβερνητικά ή συνδιαχειριστικά
Δυστυχώς για ακόμη μια χρονιά οι εκλογές του Συλλόγου έρχονται μετά από μια νεκρή κινηματικά περίοδο, αλλά πολύ δραστήρια όσον αφορά την επίθεση στα δικαιώματα μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μέσα στην χρονιά που πέρασε έκανε σαφές  προς  κάθε κατεύθυνση, ότι θα αποτελέσει την πιο σίγουρη και αποτελεσματική λύση για την εξυπηρέτηση  όλων των στοχεύσεων των ξένων αφεντικών της (Ε.Ε. και ΔΝΤ).   Μειώνει μισθούς και συντάξεις, αφαιμάσσει τον λαό με την φορομπηξία ,κάνει καθεστώς την ελαστική και ανασφαλή εργασία. Στον χώρο της εκπαίδευσης ψήφισε και προωθεί την αξιολόγηση, την αύξηση ωραρίου, την αύξηση μαθητών ανά τμήμα, ενώ προετοιμάζει σοβαρό χτύπημα στο δικαίωμα μας στην απεργία!
Συνάδελφοι, η σιγή ιχθύος που κράτησε ο Σύλλογος μας όλο το προηγούμενο διάστημα είναι αναντίστοιχη της εποχής και των αναγκών της. Η ευθύνη γι’ αυτό βαραίνει το Δ.Σ. που μας έκανε ξεκάθαρο ότι δεν έχει καμία διάθεση να κινητοποιήσει τους συναδέλφους, να τους  συσπειρώσει μέσα από αιτήματα που απαντάνε στις πραγματικές μας ανάγκες  και να συμβάλλει στην προσπάθεια δημιουργίας κινήματος. Οι εκλεγμένοι μας στο ΔΣ αρκέστηκαν σε μια άνευρη  παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση και στον Δήμο και  σε υποτιθέμενες-εικονικές κινητοποιήσεις που ανακοινώνονταν  μια μέρα πριν! Αγνόησαν ακόμα και την απόφαση της ΔΟΕ για τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 24/11 και δεν επεδίωξαν πραγματικά ούτε μια ΓΣ, ρίχνοντας την ευθύνη στους συναδέλφους για τη μη συμμετοχή!
Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ(ΔΑΚΕ) ΚΑΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ αναλώθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα σε μια  διαδικτυακή κοκορομαχία για το ποιος μας αντιπροσωπεύει με τον πιο «αποτελεσματικό» τρόπο ως αιρετός στη διοίκηση…  
Το ΠΑΜΕχρησιμοποίησε την δεύτερη έδρα που κέρδισε στις περσινές εκλογές για να περνάει από το Δ.Σ. αποφάσεις – ψηφίσματα χωρίς κανένα κάλεσμα σε κινητοποιήσεις ή όπου καλούσε σε κινητοποίηση δεν έκανε καμία προσπάθεια να εμπλακούν οι συνάδελφοι. Είναι ενδεικτικό άλλωστε της διάθεσης του ΠΑΜΕ το ότι στην μόνη απόπειρα ΓΣ, ήρθε με πρόταση στο πλαίσιο του για απεργία… όταν κατέβουν τα μέτρα προς ψήφιση! Ομολογεί έτσι  ότι ούτε για όσα ήδη έχουν ψηφιστεί αλλά ούτε για αυτά που έρχονται δεν έχει γραμμή μαζικής πάλης παρά μόνο πρόταση συμβολικής διαμαρτυρίας. Σε αυτό το πνεύμα βρήκε συμπαράσταση και από τις δύο άλλες παρατάξεις στο ΔΣ, όπως στην  απόφαση που για πρώτη φορά καλούσε  τη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στο στάδιο και όχι στην κεντρική πλατεία του Καρλοβάσου!!

Συνάδελφοι, η  επίθεση που αντιμετωπίζουμε, απαιτεί την άμεση εμπλοκή όλων μας στις διαδικασίες του Συλλόγου. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα επαναφέρουν τα σωματεία στον πραγματικό και μοναδικό τους ρόλο, την οργάνωση του αγώνα κι όχι της υποχώρησης των εργαζομένων. Να απομονώσουμε τις απόψεις της ανάθεσης που μας λένε πως αρκεί να ψηφίσουμε κάποιον αιρετό του ΠΥΣΠΕ για να μας εκπροσωπήσει στην διοίκηση, τις απόψεις που μας θέλουν συνομιλητές του Υπουργείου  σε κάθε διάλογο παρωδία που καλεί, τις απόψεις που μας θέλουν αμέτοχους θεατές στο έγκλημα που εξελίσσεται εναντίον μας. Να ενισχύσουμε την φωνή της αντίστασης και της διεκδίκησης μέσα από μαζικές αποφάσεις για παρατεταμένο ανυποχώρητο αγώνα, με αιτήματα που πραγματικά συσπειρώνουν τον κλάδο κι όχι σχέδια νόμου επί παντός επιστητού.
Παλεύουμε για:
ØΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ
ØΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ
Ø ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Ø ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ
  • ΟΛΟΙ στην Εκλογοαπολογιστική ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Παρασκευή 15/12, 9πμ Δημ. Σχολείο Βαθέος
  • ΟΛΟΙ στη Γενική ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 14/12 και στη συγκέντρωση 10πμ στο Εργ.Κέντρο Σάμου 

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ-ΨΗΦΙΣΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου