Να πάρουμε την υπόθεσή μας στα χέρια μας. Να σπάσουμε το κλίμα αδράνειας και υποταγής. Να οργανώσουμε την αντίστασή μας με τα σωματεία όργανα αγώνα, αντίστασης και διεκδίκησης.
Συνάδελφοι Μόνιμοι και Συμβασιούχοι
Μόνος δρόμος το δυνάμωμα του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα
ΟΛΟΙ στις Γενικές Συνελεύσεις να πάρουμε τις αποφάσεις που απαιτούνται
ΕΛΜΕ Σάμου: Πέμπτη 18 Οκτώβρη 6μμ στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ
Συλλ.Δασκ&Νηπ.: Παρασκευή 19/10 6μμ 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβάσου (Πορφυριάδα)
ολοι μια γροθια
ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Κάλεσμα στις Γενικές Συνελεύσεις 8/3


Πολύ ελπιδοφόρα η κινητοποίηση. 
Μπορεί και πρέπει να υπάρξει συνέχεια κόντρα σε φανερούς εχθρούς και ψεύτικους φίλους
ΟΛΟΙ στις Γενικές Συνελεύσεις
ΕΛΜΕ Σάμου: ΠΕΜΠΤΗ 8/3, 6μμ στο ΓΕΛ ΣΑΜΟΥ
Συλλογος Δασκάλων&Νηπιαγωγών:ΠΕΜΠΤΗ 8/3, 6:30μμ στο Δημοτικό σχολείο Μεσαίου      
Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που μαζικοποίησαν τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 2/3, και με την αποφασιστικότητά τους έδειξαν ότι είναι μπροστά μας νέοι αγώνες αντίστασης στη βαρβαρότητα της ανεργίας και διεκδίκησης των πιο βασικών δικαιωμάτων στη ζωή, ανάμεσα στα οποία αυτό της μόνιμης και σταθερής δουλειάς. Αντίστοιχα χαιρετίζουμε και τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς (μόνιμους και συμβασιούχους) που σε διάφορες πόλεις την Ελλάδας κινητοποιήθηκαν για τον ίδιο λόγο, ενάντια στις απολύσεις και για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι υπάρχει οργή και διάθεση να αντισταθούμε στην πολιτική της αδιοριστίας, των περικοπών, των αντιδραστικών νόμων, εγκυκλίων και ρυθμίσεων.   
Θεωρούμε ιδιαίτερα ελπιδοφόρατην πραγματοποίηση συνέλευσης εντός του υπουργείου μετά από άγρια καταστολή και ρίψη χημικών από δυνάμεις των ΜΑΤ. Μια συνέλευση ιδιαίτερα μαζική όπου έγινε συζήτηση, ακούστηκαν απόψεις και αντιπαραθέσεις για τα επόμενα βήματα του αγώνα. Θετικό επίσης είναι ότι σε αυτό το πρώτο μικρό βήμα πραγματικού κινήματος, προβλήθηκε ως αίτημα αιχμής το «μαζικοί μόνιμοι διορισμοί – να διοριστούν μόνιμοι όλοι οι αναπληρωτές» που βάλλει ενάντια στο συνολικό αντιδραστικό πλαίσιο που διαμορφώνεται στην εκπαίδευση και αφορά τις συνθήκες και σχέσεις εργασίας όλων των εκπαιδευτικών (μόνιμων και συμβασιούχων) και φυσικά αποτελεί επίθεση ενάντια στην πολιτική της αδιοριστίας, των απολύσεων και της ανεργίας. Τα «ολοκληρωμένα» προγράμματα επί χάρτου των διάφορων «στρατηγών»  και η χαρταπιάγκα αιτημάτων (… διαφυγής) βρέθηκαν στα αζήτητα.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που βρήκε «επιτυχώς» τους… φορείς της ανομίας στο πρόσωπο των εκπαιδευτικών, ψέκασε με χημικά και άνοιξε κεφάλια, για να παρουσιάσει στη συνέχεια «διάθεση ανοχής και διαπραγμάτευσης». Ας φανταστούμε τι θα κάνει και αυτή η κυβέρνηση αν έχει να αντιμετωπίσει εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές.
Διατυπώνουμε την ερώτηση προς όλες τις παρατάξεις του ΔΣ της ΟΛΜΕ αν η επαναλαμβανόμενη δήλωση του προέδρου της ΟΛΜΕ από την μικροφωνική της συγκέντρωσης ότι «διεκδικούμε 7.500 διορισμούς» αποτελεί απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Αν το «αίτημα» για «7.500 διορισμούς» (δηλαδή το «αίτημα»  απόλυσης περίπου 20.000 – 25.000 αναπληρωτών) αποτελεί θέση της ΟΛΜΕ, τότε μιλάμε για τον πιο ξεδιάντροπο «συνδικαλισμό», ο οποίος δρα σε συνεργασία με την κυβέρνηση και από κοινού βάζουν μεζούρα στις απολύσεις. Αν πάλι, το παραπάνω αίτημα αποτελεί προσωπική πρωτοβουλία του προέδρου της ΟΛΜΕ ή της παράταξής του, της ΔΑΚΕ, τότε σε ένα άλλο συνδικαλιστικό κίνημα που θα σεβόταν στοιχειωδώς τον εαυτό του, θα έμπαινε θέμα καθαίρεσής του.
Σε σχέση με το ουσιαστικό ζήτημα και την προοπτική του εμείς συνεκτιμούμε τέσσερα δεδομένα: Το πρώτο είναι ότι κόντρα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα της υποταγής στο συσχετισμό, υπάρχουν στους εργαζόμενους όχι μόνο οργή και αγανάκτηση αλλά και αγωνιστικές διαθέσεις που όποτε τους δίνεται στοιχειωδώς η ευκαιρία, εκφράζονται. Το δεύτερο ότι η ελπιδοφόρα αρχή δεν πρέπει να μείνει εδώ, αλλά πρέπει να συνεχίσει. Το τρίτοείναι ότι οι ΟΛΜΕ – ΔΟΕ δεν έχουν καμία πραγματική πρόθεση να παλέψουν στην κατεύθυνση της συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα. Το τέταρτο είναι ότι όταν το πράγμα ζεσταίνεται και εκφράζονται αγωνιστικές διαθέσεις, κάθε καθυστέρηση καθορισμού επόμενου βήματος κινητοποιήσεων είναι υπονομευτική.
Με βάση τα παραπάνω πρέπει τώρα ανεξάρτητα με το τι θα κάνει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ πιο αποφασιστικά να επιμείνουμε στα βήματα του αγώνα για :
Ø  Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, καμιά απόλυση-μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (αναπληρωτών)
Ø  Όχι στο 30ωρο-καμιά αξιολόγηση-όχι στο νέο Λύκειο και τους νέους ταξικούς φραγμούς
Για να προχωρήσει αυτός ο αγώνας πρέπει να ισχυροποιηθεί και να στηριχθεί πλατιά η κατεύθυνση για:
ü  Απόρριψη της αντιδραστικής λογικής του μονόδρομου της επίθεσης κυβέρνησης – ΕΕ.
ü  Συσπείρωση και  κοινούς αγώνες όλων - αναπληρωτών και μόνιμων- ενάντια στις συντεχνιακές λογικές, που θέλουν να μας διασπάσουν.
ü  Παρατεταμένους αγώνες και οργανωμένες και μαζικές απεργίες.
Όλοι έχουμε δικαίωμα σε πλήρη, σταθερή και μόνιμη δουλειά, σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ανθρώπινο μισθό! Και όπως κάθε δικαίωμα, έτσι και αυτό θα κερδηθεί με  αγώνα δύσκολο και σε σύγκρουση με αυτούς που κλέβουν αυτό το δικαίωμα.
 για
Ø να οργανώσουμε τη στάση εργασίας (11-2) της Παρασκευής 9/3 και μαζικό συλλαλητήριο στο Καρλόβασι στις 11.30πμ
Ø να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα του αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου