BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛ. ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠ/ΓΩΝ ΣΑΜΟΥ


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΟΥ ΣΥΛΛ. ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠ/ΓΩΝ ΣΑΜΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/09, 18.00, Δ.Σ ΒΑΘΕΟΣ ΣΑΜΟΥ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η πρωτοφανής όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις σε όλα τα σημεία του πλανήτη, η γενίκευση των περιφερειακών συγκρούσεων, η ερήμωση περιοχών, οι τυχοδιωκτισμοί στην προσπάθεια των δυνάμεων αυτών να μην χάσουν χρόνο και να πλήξουν τον αντίπαλο, είναι χαρακτηριστικά της περιόδου που φέρνουν ολοένα και μεγαλύτερα δεινά στους λαούς. Η περιοχή μας (Ανατολική Μεσόγειος, Βαλκάνια, Μέση Ανατολή) αποτελεί μια περιοχή όπου συμπυκνώνονται όλες αυτές οι επιδιώξεις, γεγονός που την κάνει, για μια ακόμα φορά στην ιστορία, κέντρο επικίνδυνων εξελίξεων - για τους λαούς της περιοχής πάνω απ’ όλα.
Στη χώρα μας… η επόμενη μέρα της «εξόδου από τα μνημόνια» είναι σαν την προηγούμενη. Η καταιγίδα αντιλαϊκών νόμων είναι σε ισχύ, ενώ νέος γύρος επίθεσης είναι στα σκαριά σε όλα τα επίπεδα: στο εισόδημα, στις συντάξεις, στην περίθαλψη, στις εργασιακές σχέσεις, στην εκπαίδευση. Οι δηλώσεις Τσίπρα και Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ήταν χαρακτηριστικές για το τι ακόμα μας περιμένει, στην εκπαίδευση και στην κοινωνία. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαία η ικανοποίηση που εξέφρασαν διάφορα γεράκια εντός και εκτός της χώρας για τις δηλώσεις αυτές.

Στην εκπαίδευση είμαστε μπροστά
·       στην πολιτική της αδιοριστίας που τσακίζει κόκαλα και που συνοδεύεται εδώ και χρόνια με σταθερές «δεσμεύσεις» για διορισμούς… του χρόνου.
·       στα κενά που συνεχίζουν να υπάρχουν και κάποια από αυτά δεν θα καλυφθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς.
·       στη φτωχοποίηση των εκπαιδευτικών, στην πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών μας σχέσεων (υπεραριθμίες, πολλά σχολεία, πολλαπλά αντικείμενα, …)
·       στην αξιολόγηση – χειραγώγηση – κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Εσπευσμένα ετοιμάζεται η συγκρότηση των ΠΕΚΕΣ και η στελέχωση τους με τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου- αυτούς που θα εφαρμόσουν στην πράξη την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και την κατηγοριοποίηση των σχολείων μας.
Σ αυτό το φόντο,  η έναρξη της σχολικής χρονιάς στη Σάμο εγκαινιάζεται με τις κοκορομαχίες των αιρετών στο ΠΥΣΠΕ για το ποιος διαχειρίζεται «δικαιότερα» και «με διαφάνεια» αυτήν την αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας. Ποιος διαχειρίζεται δηλαδή δίκαια την … αδικία!
Η σιγή του Συλλόγου μας δυστυχώς εκκωφαντική. Αντιθέτως, είχαμε πλήρη και παραστατική διαδικτυακή ενημέρωση για το τι εξελίχτηκε, βήμα-βήμα, λέξη-λέξη στο ΠΥΣΠΕ Σάμου με την υπόθεση συνεξέτασης 2 συναδέλφων μας συμβασιούχων, που από παράλειψη(!!!!) του ΠΥΣΠΕ Σάμου ταλαιπωρούνται ακόμη (που ήταν και τι έκαναν άραγε τα … «αυτιά και τα μάτια» του κλάδου;!). Αντιλαμβανόμαστε και σ αυτήν την περίπτωση την προσωπική αδυναμία του «πολυθεσίτη» Πρόεδρου του Συλλόγου μας να καταγγείλει τον εαυτό του για παραλείψεις του ως αιρετού στο ΠΥΣΠΕ! Μπροστά στο ασυμβίβαστο των δύο ρόλων πάντως (του συνδικαλιστή και του συνδιαχειριστή, του συλλογικά αγωνιζόμενου και του δημοσιοσχεσίτη καλοχαιρέτα εκπαιδευτικού παράγοντα) προφανώς και οι δύο αιρετοί διαλέγουν τον δεύτερο ρόλο-«μαγαζάκι» που τους εξασφαλίζει (για να συμβάλουν στην παραπέρα υποτίμησή του) τον πρώτο!
Το ΔΣ του Συλλόγου έτσι, «ποιεί την νήσσαν» και στην απαράδεκτη και ξεδιάντροπη από πλευράς Υπουργείου απόφαση να χαρακτηρίσει δυσπρόσιτα σχολεία σε όλη την Ελλάδα, μετά την τοποθέτηση των συμβασιούχων-αναπληρωτών σε αυτά!!!
Γίνεται σε όλους μας σαφές ότι η μακρόχρονη αδράνεια του κινήματος (μπλοκαρισμένου ακόμα από την απογοήτευση και αποσυγκροτημένου από την μακρόχρονη κυριαρχία του συμβιβασμού και της ήττας) αφήνει ελεύθερο χώρο στο σύστημα και στην κυβέρνησή του να μας δουλεύουν με ωραία λογάκια καθώς υποθηκεύουν το μέλλον μας. Συνεπικουρούνται επιτυχώς προς το παρόν (και για όσο το επιτρέπουμε) από τις αστικές και ρεφορμιστικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα τοπικά τσιράκια τους.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η έξοδος από το τέλμα της αδράνειας και της υποταγής, το τέλος της σιωπής του κλάδου και της ακινησίας είναι ο αναγκαίος όρος για να ζήσουμε καλύτερες μέρες.
Να ξαναβγούμε στους δρόμους την αντίστασης και της διεκδίκησης για δουλειά, μισθούς, συντάξεις, σταθερές και μόνιμες εργασιακές σχέσεις, παιδεία, περίθαλψη!
Μακριά από κοινοβουλευτικού τύπου κοκορομαχίες και αυταπάτες. Ιδιαίτερα που η φετινή χρονιά θα έχει αρκετές εκλογικές διαδικασίες (ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές, βουλευτικές) αλλά και στον κλάδο (υπηρεσιακά συμβούλια, σωματεία, συνέδρια ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) και θα επιχειρηθεί (με τα γνωστά τερτίπια και πρακτικές) από το κυρίαρχο πολιτικό-συνδικαλιστικό μπλοκ η εκτόνωση της οργής, του θυμού, της αγανάκτησής μας … αποκλειστικά στις κάλπες!
Όλοι την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη στην Έκτακτη Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου
Και την Παρασκευή 28/06 συμμετοχή στη 3ωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:30 στη ΔΙΠΕ Σάμου.
Να παλέψουμε για
·     ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ- ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ- ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ!
·     ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ
·     ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΉΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ
·     ΕΙΡΉΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!