BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ 88η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ, ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ 88η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ

ΔΟΕ  2019
ΔΣ  2018
ΔΟΕ 2017
ΨΗΦΙΣΑΝ

271
257
244
ΑΚΥΡΑ- ΛΕΥΚΑ

25
26
16
ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

132 (2)
142 (4)
95 (1)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
52 (1)
54 (2)
64 (1)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
34
22 (1)
49
ΔΗ.ΣΥ

17
-
-
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
11
13
20























 Οι εκλογές στα σωματείων των εκπαιδευτικών για εκλογή αντιπροσώπων για τα συνέδρια των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ σε πανελλαδικό επίπεδο, πραγματοποιήθηκαν (και συνεχίζουν σε συλλόγους της Πρωτοβάθμιας ιδιαίτερα) σε δύσκολες συνθήκες.
Η κινηματικά άνυδρη χρονιά που ολοκληρώθηκε με κύκλο άμαζων γενικών συνελεύσεων, πρόσθεσε δυσκολίες στην παρέμβαση μιας φωνής όπως οι Αγωνιστικές Κινήσεις, που παρεμβαίνουν με μόνιμα στραμμένο το μάτι στην ανάγκη συγκρότησης αγώνων. Η προεκλογική περίοδος και τα ψευτοδιλήμματα που αυτή έθεσε  - με δεδομένο ότι ο λαός είναι στο περιθώριο- δυσχέραινε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Συγκεκριμένα, στον σύλλογο μας, η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με πολύ αρνητικούς όρους, αφού καθυστέρησε  δύο ώρες, λόγω μη προσέλευσης συναδέλφων. Τελικά, διεξήχθη με σώμα περίπου 30 ατόμων! Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε και τις τρεις δυνάμεις του Δ.Σ. να κατεβάσουν ξανά  προς ψήφιση μια σειρά από προτάσεις  για την αξιολόγηση, τους μόνιμους διορισμούς, την ειδική αγωγή! Μια διαδικασία που μόνο σύγχυση κι αποπροσανατολισμό φέρνει στους συναδέλφους. Να ξεκαθαρίσουμε πως ο κάθε υποψήφιος στην συγκεκριμένη συνέλευση εκλέγεται για να πει την άποψη του στο συνέδριο της ΔΟΕ και δεν δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Γ.Σ. ούτε για το πώς θα τοποθετηθεί ούτε για το τι θα ψηφίσει… Η «λογική» μάλλον που επικρατεί είναι να υπάρχουν αποφάσεις προς  πάσαν χρήση!
Χρειάζεται να αναφερθούμε και σ’ ένα ακόμη συμβάν. Για πρώτη φορά και με αποκλειστική ευθύνη του προέδρου του Συλλόγου, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (σαν κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους) όφειλαν να πάρουν βεβαίωση για την συμμετοχή τους στις εκλογές! Η πράξη αυτή  διαιρεί γι’ ακόμη μια φορά τους συναδέλφους σε μόνιμους και αναπληρωτές, απαξιώνει τη λειτουργία του σωματείου και τοποθετεί τη διοίκηση σε θέση ελεγκτή των διαδικασιών του. Επιπλέον,  ακυρώνει το δικαίωμα κάθε συναδέλφου στην αποχή.
Ως Αγωνιστικές Κινήσεις καταγγέλλουμε  την απόφαση του προέδρου του Συλλόγου και εκπροσώπου της Ενωτικής Δημοκρατικής Κίνησης και  καλούμε τους συναδέλφους σε εγρήγορση ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον.
Η σχολική χρονιά που έρχεται θα χαρακτηριστεί από την επίθεση στην εκπαίδευση μέσα από την αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Δυνάμεις, όπως η Ενωτική (ΔΑΚΕ),  θα σταθούν στο συνέδριο της ΔΟΕ με την θέση που διατύπωσαν και στην συνέλευση, η οποία είναι ξεκάθαρα υπέρ της  αξιολόγησης , παρά τα «ναι μεν, αλλά» που προσποιήθηκαν.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις είμαστε κοντά σε κάθε συνάδελφο που θέλει να αντισταθεί στην επίθεση που δεχόμαστε, κοντά σε όσους θέλουν να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας και να αναμετρηθούμε  με τον μαύρο συσχετισμό της περιόδου. Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους που μας στήριξαν στην προσπάθεια μας αυτή.