BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΝΑ ΚΑΛΕΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

ΝΑ ΚΑΛΕΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ
Σε κλίμα «ανησυχητικής»  ησυχίας πέρασαν για το σωματείο μας οι προηγούμενες ημέρες,  που υποτίθεται,  προετοιμάζονταν ο κλάδος για την πανελλαδική απεργία στις 24/09. Δυστυχώς, με ευθύνη του Δ.Σ.  και κυρίως της πλειοψηφούσας παράταξης (Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση) δεν δόθηκε  η ευκαιρία στους συναδέλφους να βρεθούν σε γενική συνέλευση, να ενημερωθούν και να συζητήσουν για το πολυνομοσχέδιο οδοστρωτήρα που  θα κατατεθεί το  επόμενο διάστημα προς ψήφιση. Αποτέλεσμα, λοιπόν, της ελλειμματικής ενημέρωσης των συναδέλφων ήταν και η μικρή συμμετοχή εκπαιδευτικών στην απεργιακή συγκέντρωση στο Βαθύ. Η ΑΔΕΔΥ επίσης σε μια προσπάθεια υποβάθμισης του ζητήματος καλεί σε τρίωρη στάση εργασίας στις 2/10 κι όχι σε μια νέα 24ωρη και γύρο Γενικών Συνελεύσεων. Μόνο η δική μας μαζική συμμετοχή  μπορεί να πιέσει τις ομοσπονδίες και να δημιουργήσει πράγματι κινηματικές διαδικασίες.
            Η περίοδος μόνο εφησυχασμό δεν επιτρέπει! Το “αναπτυξιακό” πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ έρχεται ουσιαστικά να συμπληρώσει και να πάει ένα βήμα παραπέρα την πολιτική που ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια. Θέλουν να ξεμπερδεύουν, όσο το δυνατό γρηγορότερα, με όποιο εργατικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα έχει απομείνει Το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για προκήρυξη απεργίας, η θεσμοθέτηση του υπουργού εργασίας(!) ως αρμόδιο για την αντιπροσωπευτικότητα των σωματείων και η πλήρης διάλυση των συλλογικών συμβάσεων είναι μόνο κάποια παραδείγματα από  την βαρβαρότητα που διαχέεται σε όλο το πολυνομοσχέδιο.
             Μας είναι γνωστό πως εδώ και πολλά χρόνια ο συνδικαλισμός έχει δυσφημιστεί με τον χειρότερο τρόπο από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ομοσπονδιών. Δεν είναι λίγες οι φορές που ζήσαμε το ξεπούλημα του αγώνα των εργαζομένων σε τραπέζια διαλόγων και παζαριών με τα υπουργεία. Δεν μας είναι άγνωστη η αδράνεια και οι πελατειακές σχέσεις που έχουν διαμορφώσει οι ηγεσίες των ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ χρόνια τώρα μέσα στα σωματεία. Έχουν, λοιπόν, οι ίδιοι στρώσει το έδαφος για τα σωματεία-σφραγίδες, που δεν ενεργοποιούν τους εργαζομένους και δεν παλεύουν τις διεκδικήσεις τους. Θα δεχόντουσαν ευχαρίστως το κράτος να διαμορφώσει τους συλλόγους μας, εάν τους πετούσαν κάποια ψίχουλα για τις προσωπικές και κυβερνητικές τους φιλοδοξίες.
            Αυτό όμως καθόλου δεν σημαίνει πως οι εργαζόμενοι πρέπει να παραιτηθούν από τον αγώνα. Αντιθέτως, σημαίνει ότι οφείλουμε να βάλουμε όλη μας την δύναμη να αντιταχθούμε στην παραίτηση και την απογοήτευση.  Να αρνηθούμε τον κρατικό και εργοδοτικό έλεγχο των σωματείων. Να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας! Να δυναμώσουμε τα σωματεία μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις  και αγωνιστικές αποφάσεις.

             Καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου να αναλάβει τις ευθύνες του αυτήν την τόσο κρίσιμη περίοδο και να αποφασίσει επιπλέον τρίωρη που να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους και να καλέσει άμεσα σε γενική συνέλευση του κλάδου.