BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Εν μέσω πανδημίας και διακοπών του Πάσχα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο για την παιδεία


Ανακοίνωση
Εν μέσω πανδημίας και διακοπών του Πάσχα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο για την παιδεία. Είναι προσφιλής τακτική όλων των κυβερνήσεων να επιλέγουν τέτοιες περιόδους για να περάσουν τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Αλλά είναι ακόμα πιο προκλητική και θρασύδειλη αυτή η τακτική στις συγκεκριμένες συνθήκες που μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε καραντίνα.
Μετά την «επιτυχία» της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και το «μοίρασμα» υπολογιστών και τάμπλετ σε καθηγητές και μαθητές, το υπουργείο παιδείας ετοιμάζεται να ρυθμίσει κι άλλες εκκρεμότητες. Στόχος η επαναφορά της τράπεζας θεμάτων στις εξετάσεις του Λυκείου και οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Και βέβαια τα παιδιά που θα αποκλείονται θα είναι κυρίως αυτά που προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα. Από την άλλη η επαναφορά των βάσεων εισαγωγής, σε συνδυασμό με την αναγνώριση των κολεγίων θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλά τμήματα περιφερειακών Πανεπιστημίων (π.χ. Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Πρόκειται για σχέδια που στρέφονται κατά της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης και του δικαιώματος των παιδιών να σπουδάζουν.
Φαίνεται πως η πανδημία αποτελεί ευκαιρία για κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, να νομοθετήσει αντιεκπαιδευτικές αλλαγές. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως το βλέμμα της πολιτικής ηγεσίας είναι στραμμένο στην επόμενη μέρα. Για αυτό και τρέχουν να προλάβουν να νομοθετήσουν υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν οι αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Αποδεικνύεται πόσο υποκριτικά είναι τα λόγια συμπάθειας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που εδώ και εβδομάδες είναι μπροστά από οθόνες υπολογιστών ή στα τηλέφωνα, όλη μέρα, προκειμένου να έχουν επαφή με τους μαθητές τους, να τους στηρίξουν ψυχολογικά και μαθησιακά.
Δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς, παρά την ιδιαιτερότητα της περιόδου. Είναι χρέος δασκάλων, γονιών και μαθητών να αντιδράσουν στις μεθοδεύσεις αυτές.
·       Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την παιδεία.
·       Να γίνουν άμεσα οι μόνιμοι διορισμοί που είναι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
·       Προχωρούμε σε κινητοποιήσεις και καλούμε και τους γονείς σε περίπτωση κατάθεσης του νομοσχεδίου.