BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Από το συλλαλητήριο της 1/6 στο Καρλόβασι


ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ: Κάλεσμα για τη συνέχιση του αγώνα!

Μαζικότερο από τα προηγούμενα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 45 εκπαιδευτικών και εργαζομένων, ήταν το συλλαλητήριο που κάλεσε στο Καρλόβασι στις 1/6 η ΕΛΜΕ Σάμου και στο οποίο συμμετείχε και ο σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών. Είναι και αυτό μια ένδειξη των διαθέσεων αντίστασης στην επίθεση στην εκπαίδευση που υπάρχουν παρά τα πολλά και μεγάλα πολιτικά εμπόδια  που μπαίνουν στην έκφραση και παραπέρα συγκρότηση αυτών των διαθέσεων.
Στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ που καλέστηκε στις 5/6 τέθηκε επιτακτικά το ζήτημα τόσο της κλιμάκωσης της πάλης τις αμέσως επόμενες μέρες που το πολυνομοσχέδιο εισάγεται για ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής όσο και της ανάγκης συνέχισης του αγώνα. Χαρακτηριστικό των εμποδίων είναι και η τοποθέτηση της ΔΑΚΕ (λευκό σε κάθε πρόταση απεργιακής κινητοποίησης) αλλά και του ΠΑΜΕ που χαρακτήρισε «υπερβολική» την πρόταση για 48ωρη απεργία στο διήμερο της ψήφισης (9&10 Ιούνη)  και πρότεινε απογευματινό συλλαλητήριο για την Τετάρτη 10/6!
Στη συζήτηση που εξελίχτηκε οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών ανέδειξαν την ανάγκη πλαισίου πάλης για τις επόμενες μέρες αλλά και καλέσματος προς τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ για τη συνέχιση του αγώνα. Την πρόταση τους αυτή την είχαν διακινήσει γραπτά στα σχολεία του νησιού από τις προηγούμενες μέρες ενόψει και της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 6/6. Με αυτά τα δεδομένα τόσο η πρόταση των ΑΚΕ για τις επόμενες μέρες όσο και  το κάλεσμα συνέχισης ψηφίστηκαν και από τη Δημοκρατική Συσπείρωση και αποτελούν την απόφαση του σωματείου (ως απόφαση του ΔΣ αφού η ΓΣ δεν είχε απαρτία).
Είναι φανερό ότι η υπόθεση της μαζικής συμμετοχής στην απεργία και στις διαδηλώσεις της 9-10/6,  η υπόθεση του αγώνα που απαιτείται για την κατάργηση και του πολυνομοσχεδίου και της τροπολογίας, είναι υπόθεση που πρέπει να την πάρουν στα χέρια τους οι εκπαιδευτικοί κόντρα στο ευρύ και «πολύμορφο» μέτωπο υποταγής και στήριξης της αντιδραστικής επίθεσης.
Ακολουθούν η απόφαση για τις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών και το κάλεσμα προς τις ΕΛΜΕ (αλλά και τους ΣΕΠΕ) για τη συνέχιση του αγώνα.