BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΕΛΜΕ Σάμου: ΚΑΛΕΣΜΑ σε Εκπαιδευτικούς Γονείς και Μαθητές


Κάλεσμα
Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, με σκοπό να ολοκληρωθεί η ψήφισή του την Τετάρτη 10/6/2020. Το νομοσχέδιο αυτό δεν προσπαθεί να λύσει κανένα από τα προβλήματα της εκπαίδευσης, που χρονίζουν. Αντίθετα δρομολογεί αλλαγές, που αλλάζουν το χαρακτήρα του δημόσιου σχολειού προς το χειρότερο.
·       Ενισχύοντας ποσοτικά και ποιοτικά τις εξετάσεις, οδηγεί ένα μεγάλο αριθμό μαθητών – κυρίως από τα φτωχά λαϊκά στρώματα - έξω από το σχολείο, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην αύξηση της παραπαιδείας. Η γνώση δεν κατακτιέται στις εξετάσεις αλλά κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
·       Επαναφέρει την αύξηση των ποινών και το στιγματισμό των μαθητών με την αναγραφή της διαγωγής στα απολυτήρια.
·       Εισάγει την αξιολόγηση, προσπαθώντας από τώρα να στοχοποιήσει ως μοναδικούς υπεύθυνους για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν τους εκπαιδευτικούς, προσπαθώντας να τους κάνει να σκύψουν το κεφάλι και να μην αντιδρούν σε όσα συμβαίνουν.
·       Θεσμοθετεί την κατηγοριοποίηση των σχολείων με την δημιουργία σχολείων για λίγους κι εκλεκτούς και την υποβάθμιση των υπολοίπων.
Ως εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε. Για το λόγο αυτό απεργούμε την Τρίτη 10/6/2020 και οργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00, στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, μαζί με τους συναδέλφους της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης, ενώ τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου 11/6/2020 κάνουμε 3ωρη στάση εργασίας και συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία Καρλοβάσου στις 12.30.
Καλούμε τους μαθητές και τους γονείς αλλά και όποιον άλλο θέλει να αγωνιστεί για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, να πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις.
Παλεύουμε για να:
·         Αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση.
·         Καταργηθεί η τροπολογία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.
·         Μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι αναπληρωτές, ώστε να έχουν όλα τα σχολεία προσωπικό από τις αρχές Σεπτέμβρη.
ΕΛΜΕ  Σάμου