BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Να αποτρέψουμε την «έφοδο» των αξιολογητών στα σχολεία της Σάμου! Όλοι στις απεργιακές στάσεις και τις συγκεντρώσεις !

 


Να αποτρέψουμε την «έφοδο» των αξιολογητών στα σχολεία της Σάμου!

Όλοι στις απεργιακές στάσεις και τις συγκεντρώσεις !

Η ανατροπή της αξιολόγησης είναι υπόθεση κεντρικού αγώνα όλου του κλάδου!

Σε τρία σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού έχει προγραμματιστεί, την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα, εισβολή αξιολογητών! Την Τρίτη 4/4 το απόγευμα στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Σάμου, την Τετάρτη 5/4 το πρωί στο ΕΠΑΛ Καρλοβάσου, και την Πέμπτη 6/4 το πρωί στο ΕΠΑΛ Σάμου.

Ακόμα και ο προγραμματισμός αυτός της διοίκησης που στοχεύει να αιφνιδιάσει και να δημιουργήσει τετελεσμένα μέχρι και την τελευταία ημέρα πριν το κλείσιμο των σχολείων επιβεβαιώνει δύο βασικά και γνωστά δεδομένα.

Πρώτον την πλατιά αντίθεση του κλάδου απέναντι στην αξιολόγηση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων αντιλαμβάνεται πολύ καλά τους αντιδραστικούς στόχους που η  επιχείρηση αυτή έχει.

ü  Την κατάργηση της μονιμότητας και τη μετατροπή όλων των εκπαιδευτικών σε ισόβια δόκιμους με χτυπημένα τα πιο βασικά εργασιακά τους δικαιώματα.

ü  Τη διαμόρφωση ενός ασφυκτικού πλαισίου υποταγής με τον κάθε εκπαιδευτικό πειθήνιο όργανο-ιμάντα των πολιτικών καταπάτησης των δικαιωμάτων των μαθητών σε σπουδές και ελευθερίες.

ü  Την κατηγοριοποίηση σχολείων για να επιταχυνθεί η επιβολή της «κατάρτισης- ισόβιας δουλείας» που προωθείται για την πλειοψηφία των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Δεύτερο ότι η κατεύθυνση αυτή αποτελεί πολιτική επιλογή του συστήματος και γι αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ έχουν την «άνεση» -με τις πλάτες της υποτιθέμενης «αντιπολίτευσης»- να προωθούν με αυτό τον τρόπο και σε αυτό το χρόνο , στη Σάμο και σε όλη τη χώρα αυτή την αντιδραστική πολιτική.

Να τους σταματήσουμε! Να μην επιτρέψουμε να μπουν στα σχολεία! Να μην γίνουν οι αξιολογήσεις!

Να αξιοποιήσουμε τις στάσεις εργασίας (8-11πμ και 11-2πμ) που έχουν κηρυχτεί για τις μέρες αυτές, για να δώσουμε μαζικό παρόν στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στα σχολεία που θα δεχτούν την «έφοδο» των αξιολογητών!

Η  αντίσταση για την ανατροπή της αξιολόγησης δεν είναι υπόθεση των νεοδιόριστων, δεν είναι υπόθεση αυτών που κάθε φορά καλούνται να αξιολογηθούν. Είναι υπόθεση όλου του κλάδου! Στη θέση αυτού που σήμερα εκβιάζεται να αξιολογηθεί –και ενώ έχει ήδη διανύσει χρόνια στη διαδρομή της επισφάλειας του αναπληρωτή- πρέπει να δούμε τον καθένα και την καθεμία από εμάς!

Η αποτροπή των εφόδων αυτών με τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις συγκεντρώσεις, είναι  αναγκαίο βήμα προς τη μόνη πραγματική απάντηση απέναντι στην αξιολόγηση: Τον κεντρικό απεργιακό αγώνα όλου του κλάδου για την ανατροπή όλου του  πλαισίου της αξιολόγησης. Τον αγώνα που πρέπει και μπορούμε να τον επιβάλλουμε από τα κάτω με συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων -ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ- κόντρα στη γραμμή υποταγής των Ομοσπονδιών.

Όλοι στις στάσεις εργασίας και στις συγκεντρώσεις

Ø Τρίτη 4/4 στις 5.30 το απόγευμα έξω από το Εσπερινό ΕΠΑΛ,

Ø Τετάρτη 7.30 το πρωί έξω από το ΕΠΑΛ Καρλοβάσου και

Ø Πέμπτη 7.30 το πρωί έξω από το ΕΠΑΛ Σάμου

Κανένας αξιολογητής σε τάξη!

Κάτω οι νόμοι της αξιολόγησης- Άμεση και χωρίς όρους μονιμοποίηση των νεοδιόριστων