BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΚΕ: πρόταση προς τη Γεν. Συνέλευση της ΕΛΜΕ Σάμου (20/10/2023)-καταγγελία πειθαρχικής δίωξης συναδέλφου

 


Η ΕΛΜΕ Σάμου καταγγέλλει το νέο κρούσμα δίωξης εκπαιδευτικού για την πολιτική του δράση. Συγκεκριμένα, διώκεται πειθαρχικά ο Ηλίας Σμήλιος, δάσκαλος σε ΣΕΠΕ της Δυτικής Θεσσαλονίκης, επειδή συμμετείχε-πριν δεκαπέντε μήνες- σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του την επέδωσε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης την ώρα που ο Η.Σμήλιος μαζί με άλλους εκπαιδευτικούς πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης για την πλήρωση κενών.

Η δίωξη αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Εντάσσεται στο κλίμα και τις έμπρακτες κινήσεις τρομοκράτησης αγωνιστών εκπαιδευτικών από τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης, με στόχο να φιμώσει και να χτυπήσει κάθε φωνή και κάθε πράξη αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική του Συστήματος και της Κυβέρνησης που το υπηρετεί.

 Η δίωξη αυτή αποτελεί άμεση συνέχεια των διώξεων αγωνιστών εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Πειραιά που βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως και στον Πειραιά, έτσι και τώρα στη Θεσσαλονίκη διώκονται αγωνιστές για τη συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση! Η «ανάρμοστη για εκπαιδευτικό συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας» αξιοποιείται από τις Διοικήσεις της Εκπαίδευσης και του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης σε απόλυτη εφαρμογή της γενικότερης πολιτικής της καταστολής και της τρομοκρατίας, της ενίσχυσης της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η πρόσφατη δήλωση της υφυπουργού Παιδείας Μιχαηλίδου ότι το Υπουργείο θα επιδείξει μηδενική ανοχή σε παραβιάσεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα περί ανάρμοστης συμπεριφοράς υπαλλήλου. Είναι φανερή η προσπάθεια και αυτής της Κυβέρνησης να χτυπήσει κάθε πράξη αντίστασης, προκειμένου να επιβάλλει την αντιλαϊκή της πολιτική και  το γκρέμισμα κάθε δικαιώματος του λαού, είτε αυτό αφορά το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην κατοικία, στη μόνιμη και σταθερή εργασία, στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση.

·       Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

·       ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.

· ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ.

·    ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΠΟΥΔΕΣ, ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΕΛΜΕ Σάμου