BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Αποτελέσματα Εκλογών ΕΛΜΕ Σάμου της 9/12/23

 


Με μικρή συμμετοχή, περίπου 30 συναδέλφων, πραγματοποιήθηκε στις 9/12 η εξ αναβολής εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου. Στις εκλογές που ακολούθησαν για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν αισθητά μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή εκλογική διαδικασία.

Η αποστασιοποίηση των συναδέλφων, τόσο από τις εκλογικές διαδικασίες, όσο και από τη γενικότερη ζωή και δράση του σωματείου, φυσικά και δε μπορεί να ερμηνευτεί μόνο από την πλήρη απουσία της ΔΑΚΕ από το σωματείο και τις διαδικασίες του, αλλά αντανακλά την μεγάλη απογοήτευσή τους για την αδράνεια που αποπνέουν (και τελικά επιβάλλουν) οι προτάσεις των κυρίαρχων παρατάξεων στο σωματείο και στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Προτάσεις οι οποίες δεν προσφέρουν καμία διέξοδο στα ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα που δημιουργεί η εντεινόμενη επίθεση του συστήματος σε κάθε είδους ελευθερίες, δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας.

Για μια ακόμα φορά στην ΓΣ της 9/12, οι παρατάξεις του υποταγμένου κυβερνητικού συνδικαλισμού που αναφέρονται στην πλειοψηφία της ΟΛΜΕ, μαζί μ’ αυτές  που με φήφο «ανοχής» ενεργητικά τις στηρίζουν, διατύπωσαν θέσεις που προωθούν τη συνεργασία με το σύστημα και την υποταγή στις επιδιώξεις του, διανθισμένες με «αγωνιστικές» κορώνες και εικονικές νίκες. Ανακοινώθηκαν μακροσκελείς λίστες ατελείωτων επιμέρους αιτημάτων, που δεν εστιάζουν στα σημερινά επίδικα και οι οποίες περισσότερο διασπούν παρά ενώνουν τους συναδέλφους στον αναγκαίο αγώνα, ο οποίος πρέπει να συγκροτηθεί και να δοθεί με όρους μαζικούς. Καλέσματα του τύπου «να μείνουν οι νόμοι στα χαρτιά» αντί να καταργηθούν, υποχώρηση απ' την θέση της απεργίας αποχής από την αξιολόγηση ως πρώτο βήμα πριν τον απεργιακό αγώνα που χρειάζεται για την κατάργησή της και προβολή αντίθετα, της συμμετοχής στην αξιολόγηση μέσω των ενιαίων κειμένων(!), το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποπροσανατολίσουν τον κλάδο, να τον γεμίσουν ψευδαισθήσεις, απογοήτευση και ηττοπάθεια. Καλλιεργούν τον εφησυχασμό των συναδέλφων και οδηγούν τελικά στην αδράνεια και αποστοίχισή τους από τα συλλογικά όργανα, τις διαδικασίες τους και απ' τον αγώνα που έχει ως προαπαιτούμενο τη μαζική συμμετοχή και δράση τους.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και στην ΓΣ της 9/12, προβάλλαμε τη γραμμή του κεντρικού απεργιακού αγώνα ενάντια στην εντεινόμενη  επίθεση της κυβερνητικής πολιτικής στα δικαιώματα στη ζωή, στη δουλειά και τις ελευθερίες, την ανάγκη αλλά και τη δυνατότητα που έχει ο κλάδος (των 200.000 συναδέλφων εκπαιδευτικών!) να παλέψει σε αυτή την κατεύθυνση με τα δικά του όπλα. Σε αυτή τη βάση υπερασπιστήκαμε την υπόθεση της μαζικοποίησης του σωματείου μέσω γενικών συνελεύσεων, της διαμόρφωσής του στο αναγκαίο αξιόμαχο όπλο πάλης για τις μάχες που έρχονται. Ενάντια στην ακρίβεια-Για αυξήσεις στους μισθούς – Ανατροπή της αξιολόγησης – Μονιμοποίηση νεοδιόριστων και αναπληρωτών – Κατάργηση της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων – Ανάκληση όλων των διώξεων σε βάρος (και) συναδέλφων αγωνιστών.

Μέσα στις συνθήκες που επικρατούν θεωρούμε θετικό το αποτέλεσμα που καταγράψαμε, ώθηση για να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά την πάλη μας. Εξάλλου ένα ευρύτερο δυναμικό συναδέλφων προβληματίζεται ανοιχτά για την κατάσταση του σωματείου και γύρω από τη δυνατότητα της μαζικής και οργανωμένης πάλης. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας στήριξαν και καλούμε σε πιο ενεργητική συμμετοχή όλων στην κοινή μας υπόθεση.