BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10μμ Εργατικό Κέντρο Σάμου!

 


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10μμ Εργ. Κέντρο Σάμου

Ø ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ø ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΠΟΥΔΕΣ-ΥΓΕΙΑ -ΕΡΓΑΣΙΑ - ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Διπλό είναι το προσκλητήριο για την  ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου!

             Η ΑΠΕΡΓΙΑ αυτή αποτελεί αντικειμενικά σημείο συνάντησης δυο καλεσμάτων. Είναι ημέρα μνήμης και οργής για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη και ημέρα ένωσης της παρουσίας και φωνής των φοιτητών, των αγροτών με όλους τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα! Διασταυρώνεται, η δήλωση της νεολαίας και του λαού μας ότι οι 57 νεκροί δε θα ξεχαστούν μαζί με την απαίτηση μαζικής συμπόρευσης όλων των αγωνιζόμενων κομματιών.

             ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Και αυτή η πολιτική του κέρδους, των ιδιωτικοποιήσεων, της απόσυρσης του κράτους από τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του συνεχίζεται και εντείνεται, συντρίβοντας τα λαϊκά δικαιώματα. Η χώρα, οι εργαζόμενοι, η νεολαία μας γίνονται επιβάτες σε ένα τρένο που οδηγεί στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στη βαρβαρότητα. Παράλληλα, μόνο θυμό και απέχθεια προκαλεί η κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος. Αποστροφή και αηδία για ένα πολιτικό προσωπικό που κοροϊδεύει κατάμουτρα τους συγγενείς των θυμάτων.

             ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΑΓΡΟΤΙΑ-ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ! Εδώ και αρκετές εβδομάδες η σπουδάζουσα νεολαία και οι αγρότες γεμίζουν τους δρόμους τις πλατείες. Με καταλήψεις και μπλόκα κόντρα στην κρατική καταστολή, την τρομοκρατία, στις συκοφαντίες και την προπαγάνδα των Μέσων Εξαπάτησης επιμένουν να αγωνίζονται για το δίκιο τους. Η ΑΠΕΡΓΙΑ δίνει τη δυνατότητα να εκδηλωθεί μαζικά η αντίσταση στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, να ενωθούν όλες οι φωνές υπεράσπισης των δικαιωμάτων στην παιδεία, στην υγεία, στο εισόδημα, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, στη ζωή!

             Αυτή η ανάγκη που αναδεικνύει η πραγματικότητα, είναι και το περιεχόμενο του απεργιακού καλέσματος για τους εκπαιδευτικούς. Να κλείσουν τα σχολεία, να ενώσει ο κλάδος μας τη φωνή του με όλο το λαό. Όχι απλά σαν ένδειξη αλληλεγγύης αλλά γιατί είμαστε αντιμέτωποι με αντίστοιχα αντιδραστικά μέτρα. Το ίδιο κατάμαυρο νήμα συνδέει τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, με το νόμο για την επαγγελματική εκπαίδευση, το Εθνικό απολυτήριο που έρχεται, το νέο σύστημα μη διορισμών με γραπτό ΑΣΕΠ, την αξιολογική περικύκλωση κατηγοριοποίησης και πειθάρχησης των εκπαιδευτικών. Και όλα τα προηγούμενα προστίθενται σε μια πιεστική και εξαντλητική σχολική καθημερινότητα, με τον μισθό να ξοδεύεται για τα απολύτως απαραίτητα ήδη από τις πρώτες μέρες του δεκαπενθήμερου.

             Παράλληλα η συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ είναι στάση υπεράσπισης της ελευθερίας σκέψης και δράσης  κόντρα στις διώξεις, στις ΕΔΕ, στους εκφοβισμούς και τις απαγορεύσεις, στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, στη φασιστικοποίηση. Πρόσφατα μάλιστα στο νέο Ποινικό Κώδικα γίνεται συγκεκριμένη αναφορά σε κινητοποιήσεις σε σχολεία και νοσοκομεία!

             ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ όχι για να βγούμε “από την υποχρέωση”  λόγω της μαύρης επετείου, ή για να ρίξουμε ακόμη μια άσφαιρη τουφεκιά όπως επιδιώκουν οι δυνάμεις του συμβιβασμού  με δηλώσεις “κορύφωσης του αγώνα'', θέλοντας να κρύψουν ότι  εννοούν το τέλος των κινητοποιήσεων. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για να αποτελέσει η Τετάρτη 28/2 έναν σταθμό μαζικότητας και ενότητας, δίνοντας ώθηση για να συνεχίσει και να δυναμώσει η κατεύθυνση της συνολικής και κεντρικής αντιπαράθεσης του λαού με την κυβερνητική επίθεση. Να γίνουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις σε ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ για να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ-ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!