BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ του συλλόγου πρωτοβάθμιας ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στην Καλαμαριά!

 


NA ANATΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ  ΓΙΑ την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΛΠΗ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η απόφαση του ΔΣ του συλλόγου πρωτοβάθμιας ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στην Καλαμαριά να εφαρμόσει τον αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη στήνοντας «υβριδική» ηλεκτρονική κάλπη αποτελεί σοβαρή πρόκληση.

Είναι μεγάλο ψέμα ότι όλα αυτά γίνονται για να «διευκολύνουν» τη μεγαλύτερη προσέλευση συναδέλφων. Το αντίθετο, γίνονται για να αποδυναμώσουν και άλλο τη ζωντανή παρουσία των συναδέλφων που μέσα σε αυτό το τρίχρονο επέλασης της κυβερνητικής αξιολόγησης και παρόλα τα αδειάσματα από τις κυρίαρχες συνδικαλιστικές δυνάμεις σε κρίσιμες στιγμές έδειξαν να ανταποκρίνονται με οριακές απαρτίες στις προσκλήσεις του συλλόγου.

Είναι επίσης ψέμα πως θα εφαρμόσουν το αντισυνδικαλιστικό νόμο γιατί φοβούνται ότι κάποιοι θα κάνουν-λέει- ένσταση. Καταρχάς αν έχουν τέτοια πληροφόρηση πρέπει να την γνωστοποιήσουν στους συναδέλφους για να δούμε ποιοι είναι οι ρουφιάνοι της κυβέρνησης μέσα στο σύλλογο αλλά είναι φανερό ότι υπερβάλλουν.

Αυτή τη στιγμή η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών σωματείων (ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ) δεν εφαρμόζει το νόμο και μάλιστα μιλάμε για περιπτώσεις όπως πχ η ΕΛΜΕ Πειραιά με τον μισό ποινικό κώδικα στην πλάτη μελών της και όμως ο Προϊστάμενος που διακρίνεται στο να τρομοκρατεί και να μηνύει δεν τόλμησε να αμφισβητήσει τις εκλογές (ούτε μπόρεσαν να βρεθούν «καλοθελητές»).

Αλλά αλήθεια και αν αυτό δεν ήταν μία υπερβολή ποιος είναι ο ρόλος του συνδικαλισμού; Να υποτάσσεται στην κυβέρνηση για να διατηρήσει τα οφίκια και τις ποικίλες «καριέρες» που εκθρέφει ο κρατικός συνδικαλισμός;

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Αν και κυρίαρχο ζήτημα από την καθιέρωση της «υβριδικής» ψηφοφορίας είναι η υποκατάσταση της ζωντανής παρουσίας και συμμετοχής των συναδέλφων στις συλλογικές διαδικασίες διόλου ευκαταφρόνητη δεν είναι η προσπάθεια ελέγχου των συνδικαλιστικών διαδικασιών από το κράτος. Τα λεγόμενα ζητήματα «διαβλητότητας» της ψηφοφορίας σε μία εποχή που αν παραγγείλεις από το i-pot σου μία… πίτσα μπορούν να βρουν το ηλεκτρονικό σου.. ίχνος δεν έχουν να κάνουν απλά με τη νοθεία της συνδικαλιστικής διαδικασίας αλλά κυρίως με το ζήτημα του ελέγχου (εννέα σημεία τέτοιας διαβλητότητας διαπίστωσαν πχ οι Πανεπιστημιακοί στις αντίστοιχες δικές τους ηλεκτρονικές ψηφοφορίες).

Αυτό αν συνδυαστεί με την υποχρεωτική εγγραφή σε ηλεκτρονικό μητρώο, τον οικονομικό έλεγχο μέσω του ΑΦΜ κλπ.  και μέσα σε ένα πολιτικό κλίμα εντεινόμενης φασιστικοποίησης όπου τελικά τίποτε δεν θα θεωρείται νόμιμο και δεδομένο, είναι φανερό που μπορεί να οδηγήσει: Στην ουσιαστική «νόμιμη» κατάργηση του συνδικαλισμού και της συνδικαλιστικής έκφρασης. Στον «νόμιμο» γύψο για να θυμηθούμε τη γνωστή ρήση του δικτάτορα.

Γιατί ακριβώς φοβούνται τους αγώνες και την δίκαιη οργή του λαού και των εργαζομένων -μέσα σε αυτούς και οι εκπαιδευτικοί- που θα ξεσπάσουν έτσι ή αλλιώς! Γι αυτό θέλουν να βουλώσουν κάθε πιθανή «χαραμάδα» που θα έκφραζε αυτές τις διαθέσεις!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις εκπαιδευτικών σε αυτή τη φάση που επιχειρείται η καθιέρωση της διπλής ψηφοφορίας στα συνδικαλιστικά όργανα έχουν δηλώσει πως δεν θα νομιμοποιήσουν την αντισυνδικαλιστική απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ του συλλόγου πρωτοβάθμιας ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στην Καλαμαριά και δεν θα κατεβάσουν ψηφοδέλτιο απέχοντας διαδικασίας.

Καλούν τα συνδικαλιστικά σχήματα που μειοψήφησαν στο τελευταίο ΔΣ (Παρεμβάσεις, Ενωτική Κίνηση), το ΠΑΜΕ και κάθε συνάδελφο εκπαιδευτικό του συλλόγου σε μαζική παρουσία στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση για να ανατρέψουμε την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ.