Να πάρουμε την υπόθεσή μας στα χέρια μας. Να σπάσουμε το κλίμα αδράνειας και υποταγής. Να οργανώσουμε την αντίστασή μας με τα σωματεία όργανα αγώνα, αντίστασης και διεκδίκησης.
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ. ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ !
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
ΟΧΙ στις ΟΜΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ της κυβερνητικής πολιτικής
ΟΛΟΙ στη Γεν. Συνέλευση της ΕΛΜΕ Τετάρτη 20/2, 6μμ ΕΠΑΛ Σάμου
ολοι μια γροθια
ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Σάμου για τη δίκη των 4 συναδέλφων


Ανακοίνωση
 Την Πέμπτη 1ηΟκτώβρη δικάζονται στη Σάμο τα μέλη της ΕΛΜΕ Σάμου : Τάκης Διαμαντίδης, Νίκος Παπαβασιλείου, Μαρία Ξύδη και Γιάννης Τζημπούκας.   Ο λόγος είναι η συμμετοχή τους στην κατάληψη που πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ στις 16 και 17 Σεπτέμβρη 2013 στα γραφεία της ΔΙΔΕ Σάμου, με στόχο να μην αποσταλεί στην Περιφέρεια η λίστα με τα ονόματα των συναδέλφων που είχαν χαρακτηριστεί από τον προϊστάμενο ως πλεονάζοντες.
Η αποστολή αυτών των ονομάτων θα είχε ως αποτέλεσμα :
  1. Την υποχρεωτική μετακίνηση των συναδέλφων σε περιοχές εκτός Σάμου ή την ένταξή τους στη λίστα των υποψηφίων για διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων  
  2. Την αποψίλωση των σχολείων του νομού Σάμου από εκπαιδευτικούς και την παραπέρα υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Έτσι, στις 16/9/2013, πρώτη μέρα της απεργίας διαρκείας που είχε αποφασίσει ο κλάδος, οι απεργοί καθηγητές μετά το τέλος της απεργιακής συγκέντρωσης, αποφάσισαν να καταλάβουν τα γραφεία της ΔΙΔΕ Σάμου και να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη.  Η κατάληψη διήρκεσε ένα 48ωρο , περιφρουρήθηκε από δεκάδες απεργούς και σταμάτησε αφού πέτυχε το στόχο της.
Η δίωξη αυτών των συναδέλφων (μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ οι τρεις πρώτοι και αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Σάμου ο τέταρτος) δεν είναι μια δίωξη που στρέφεται απλώς εναντίον κάποιων συναδέλφων. Είναι μια δίωξη που ποινικοποιεί τη δράση ενός ολόκληρου σωματείου και έχει στόχο να τρομοκρατήσει όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά κάθε εργαζόμενο.Ιδιαίτερα σήμερα, στις μέρες του 3ου μνημονίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών και τα προβλήματα όλης της κοινωνίας πολλαπλασιάζονται, η δίωξη αυτή αποκτά ξεχωριστή σημασία. Είναι απαραίτητο όλοι οι εργαζόμενοι να απαντήσουν ενωτικά, αγωνιστικά και αποφασιστικά.
  • Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.
  • Λέμε όχι στην τρομοκρατία και στην ποινικοποίηση των αγώνων.
  • Αγωνιζόμαστε για τη στήριξη της δημόσιας δωρεάν παιδείας.
  • Προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας (8-11π.μ.) και καλούμε το Σύλλογο Δασκάλων-Νηπιαγωγών, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και το ΕΚ Σάμου  να προκηρύξουν στάση εργασίας για το υπόλοιπο της βάρδιας.
  • Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό αλλά και κάθε εργαζόμενο, να συμμετέχει αλληλέγγυα στις στάσεις εργασίας και να δώσει δυναμικό παρόν στην αγωνιστική απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη στις 10 το πρωί έξω από τα δικαστήρια, ώστε νααπαιτήσουμε μαζικά να αποσυρθεί κάθε κατηγορία για τους 4 εκπαιδευτικούς  και να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στους αγώνες που έρχονται.
ΕΛΜΕ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου