Να πάρουμε την υπόθεσή μας στα χέρια μας. Να σπάσουμε το κλίμα αδράνειας και υποταγής. Να οργανώσουμε την αντίστασή μας με τα σωματεία όργανα αγώνα, αντίστασης και διεκδίκησης.
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ. ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ !
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
ΟΧΙ στις ΟΜΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ της κυβερνητικής πολιτικής
ΟΛΟΙ στη Γεν. Συνέλευση της ΕΛΜΕ Τετάρτη 20/2, 6μμ ΕΠΑΛ Σάμου
ολοι μια γροθια
ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Αλληλεγγύη στον Αγώνα των Γονιών

ΚΑΛΕΣΜΑ

Η πολιτική των απολύσεων, της ισοπέδωσης του Δημόσιου Δωρεάν σχολείου, αυτή η πολιτική που προωθεί εδώ και 5 χρόνια τον κοινωνικό-εργασιακό μεσαίωνα, παίρνει εκ νέου «φόρα» με την ψήφιση του 3ου Μνημονίου (από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και τη διαμόρφωση της «νέας» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. 
Η εκπαίδευση μετά τον "αγιασμό" ζει σε μια συγκυρία με δεκάδες κενά εκπαιδευτικών στα Γυμνάσια και Λύκεια της Σάμου και με περίπου 20 σχολεία της Α/θμιας (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) κλειστά λόγω έλλειψης δασκάλων και νηπιαγωγών μέχρι και σήμερα . 
Είναι μια συγκυρία στην οποία οι μνημονιακές αντιλαικές προκλήσεις απαιτούν απάντηση από το μαζικό κίνημα και τους οργανωμένους φορείς του. Είναι μια συγκυρία που απαιτεί από τα συνδικάτα να πάρουν θέση και να οργανώσουν μαζικούς αγώνες για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερίες για ΟΛΟΥΣ. 
Είναι απόλυτη λοιπόν ανάγκη τα σωματεία και οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών να οργανώσουν αγώνες αλλά και να σταθούν αλληλέγγυες στον αγώνα άλλων κοινωνικών ομάδων και εργαζομένων και να διεκδικήσουν τώρα:
  • Επιστροφή στις θέσεις τους με τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, όλων των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ή έχουν απολυθεί.
  • Οριστική κατάργηση και όχι απλό πάγωμα όλων των νόμων της κακόφημης αξιολόγησης και του πειθαρχικού πλαισίου αλλά και κάθε νέου πλαισίου που θα έρθει να τους διαδεχτεί.
  • Μισθούς για να ζει κανείς σε αντίθεση με τα παλιά και τα νέα μισθολόγια πείνας, μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, δωρεάν περίθαλψη και πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, να σταματήσει κάθε νέα απόπειρα φαλκίδευσης των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο κόστος της ζωής. Κατάργηση των νόμων για το νέο Λύκειο και ότι άλλο τις συνοδεύει (ΚΥΑ για τις μετακινήσεις, πολλαπλές εξετάσεις κλπ).
Οι Σύλλογοι Γονέων των μικρών μαθητών με συνελεύσεις τους τις τελευταίες μέρες, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν για να διεκδικήσουν το δικαίωμα των παιδιών τους για μόρφωση παρά την ολιγορία των σωματείων των εκπαιδευτικών να σταθούν αλληλέγγυα στον αγώνα τους.

Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ
  • στηρίζουν τον αγώνα των γονιών και των παιδιών τους και 
  • καλούν όλους τους συναδέλφους και όλους τους εργαζόμενους, τους Γονείς και Κηδεμόνες του μαθητικού δυναμικού της Σάμου, να ενισχύσουν με την αγωνιστική τους παρουσία την κινητοποίηση-διεκδίκηση των Συλλόγων Γονέων των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων του Νησιού με κύριο αίτημα-διεκδίκηση την άμεση στελέχωση του διδακτικού προσωπικού των σχολείων.

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη στις 12:00 
στη ΔΙΠΕ ΣΑΜΟΥ (γεφυράκι) 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ
Σάμος 24-09-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου