Να πάρουμε την υπόθεσή μας στα χέρια μας. Να σπάσουμε το κλίμα αδράνειας και υποταγής. Να οργανώσουμε την αντίστασή μας με τα σωματεία όργανα αγώνα, αντίστασης και διεκδίκησης.
Συνάδελφοι Μόνιμοι και Συμβασιούχοι
Μόνος δρόμος το δυνάμωμα του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα
ΟΛΟΙ στις Γενικές Συνελεύσεις να πάρουμε τις αποφάσεις που απαιτούνται
ΕΛΜΕ Σάμου: Πέμπτη 18 Οκτώβρη 6μμ στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ
Συλλ.Δασκ&Νηπ.: Παρασκευή 19/10 6μμ 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβάσου (Πορφυριάδα)
ολοι μια γροθια
ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Έχουμε λόγους να απεργήσουμε!

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΩ!

Θα απεργήσω γιατί έχω κουραστεί να υποχωρώ…
Θα απεργήσω γιατί βλέπω πως κάθε υποχώρηση μου δυναμώνει την όρεξη αυτών που μου στερούν τη ζωή για νέες περικοπές στο δικαίωμα να υπάρχω ως εργαζόμενος, ως άνθρωπος.
Θα απεργήσω γιατί ο αγώνας για να είναι νικηφόρος και να έχει συνέχεια πρέπει να έχει μία αποφασιστική εκκίνηση, γιατί είναι ψέμα κατάφορο πως όλα έχουν αποφασιστεί από τα πριν και οριστικά. Γιατί η απόφαση να αγωνιστώ για τη ζωή μου, μπορεί να προκαταβάλλει και να ακυρώσει τις όποιες αποφάσεις «τους».
Θα απεργήσω γιατί κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης είναι και κατάργηση του δικαιώματος σε περίθαλψη υγεία, είναι κατάργηση στο δικαίωμα να ζεις μετά τη δουλειά. Γιατί είναι μία κορυφαία μάχη.
Θα απεργήσω γιατί αυτοί που περικυκλώνουν τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας είναι σήμερα περικυκλωμένοι από τη λαϊκή οργή και πολύ πιο αδύνατοι από αυτό που δείχνουν.
Θα απεργήσω γιατί θέλω να βρεθούν μαζί όλα τα κομμάτια του λαού, οι εργαζόμενοι της πόλης και του χωριού, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και αυτή είναι μία σημαντική ευκαιρία.

Θα απεργήσω για ξεμπροστιάσω τις άθλιες συνδικαλιστικές ηγεσίες που κρύβονται πίσω από την απογοήτευση του κόσμου που οι ίδιες καλλιέργησαν, που κάνουν την απογοήτευση μου δικαιολογία-φερετζέ για να συνεχιστεί το υπονομευτικό έργο τους
Θα απεργήσω για να αποκαλυφτεί ο πραγματικός αντιλαϊκός ρόλος των δυνάμεων του σάπιου συστήματος αυτών που ξεκίνησαν και κλιμάκωσαν την επίθεση στο λαό ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ και καμώνονται σήμερα τους συμπαραστάτες των λαϊκών αγώνων . .. Αλλά και για αποκαλυφτεί –ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΠΙΑ-πως η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά και τους αγώνες της. Γιατί τα δικαιώματα που σήμερα καταργούνται οφείλονται στην αριστερά, στους αγώνες της και τον άλλο κόσμο που επιχείρησε να οικοδομήσει.
Θα απεργήσω γιατί έρχονται πολύ χειρότερα πράγματα από την οικονομική εξαθλίωση όταν ο λαός είναι στο περιθώριο. Γιατί πίσω από την πλάτη μου υπογράφουν συμφωνίες και παραχωρήσεις που φέρνουν κοντά τον πόλεμο.
Θα απεργήσω γιατί έχω κουραστεί να υποχωρώ….

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ο κακόφημος «διάλογος» του υφ. Λιάκου για την εκπαίδευση και τα θέματα που βάζει (πχ «αποκέντρωση των σχολείων», «σχολεία μέχρι τις 9 το βράδυ») μας δείχνει πως το κανόνι της αντιλαϊκής επίθεσης πολύ σύντομαθα στραφεί ενάντια στου εκπαιδευτικούς, σε μαθητές και στη δημόσια εκπαίδευση γι αυτό…

Θα απεργήσω και γιατί πρέπει να  στείλω το μήνυμα στους «σοφούς» του Υπουργείου Παιδείας και τις προτάσεις του ΟΟΣΑ που βρίσκονται από πίσω τους ότι ο κλάδος των εργαζόμενων στην εκπαίδευση θα αντισταθεί στη νέα βάρβαρη επίθεση ενάντια στο  τρίδυμο δικαίωμα,  δουλειάς, σπουδών και ελευθερίας της σκέψης! Για το δικαίωμα της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης!

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου