BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 09-05-2017

 ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 18Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΟΛΜΕ


2017 ΟΛΜΕ
2015 ΟΛΜΕ
2017 ΔΣ
Ψήφισαν

139
134
126
Άκυρα-Λευκά

2+5=7
3+1=4
5+2=7
Δημοκρατική Συσπείρωση
41        (1)
52         (1)
37
ΔΑΚΕ

36
24
31
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών
20
11
18
ΣΥΝΕΚ

19
26
22
ΠΑΜΕ

16
17
11
Την Τρίτη 9-5-17 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στην ΕΛΜΕ Σάμου για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Προηγήθηκε μια άμαζη και υποτονική ΓΣ όπου οι βασικές δυνάμεις επεχείρησαν να προσπεράσουν όλα τα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα του κλάδου και της περιόδου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΑΚΕ συνέχισε την ανοδική της πορεία ενώ για άλλη μια φορά δεν παρέμβηκε με κανέναν τρόπο (ομιλία ή έντυπο) στη Συνέλευση αλλά ούτε και στα σχολεία όλο το προηγούμενο διάστημα!
Είναι επίσης χαρακτηριστικό του γενικότερου δεξιού κλίματος αλλά και της δεξιάς πορείας της Δημοκρατικής Συσπείρωσης (Παρεμβάσεις), ότι το 2σέλιδο πλαίσιο που διακίνησε –και ανάγνωσε ως τοποθέτηση στη Γ.Σ. – δεν έχει καμιά απολύτως αναφορά ούτε στις ΣΥΝΕΚ, ούτε στην ίδια την κυβέρνηση! Με ένα «στρογγυλεμένο» και δεξιό λόγο που ζητάει ανάμεσα στα άλλα «συστηματική επιμόρφωση» (!)ενώ επίκειται η αξιολόγηση,  κατόρθωσε να πάρει την πρώτη θέση και να εκλέξει τον αντιπρόσωπο της ΕΛΜΕ για το Συνέδριο της ΟΛΜΕ.
          Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο ότι η ΓΣ υπερψήφισε συντριπτικά την πρόταση (που οι Αγωνιστικές Κινήσεις είχαν καταθέσει στο ΔΣ και είχαν διακινήσει την προηγούμενη εβδομάδα) να μην εκδώσει η εφορευτική επιτροπή «βεβαιώσεις συμμετοχής» για τους ψηφίσαντες , όπως είχε απαιτήσει η ΔΙΔΕ Σάμου που επεδίωκε να φακελώσει τις διαδικασίες του σωματείου.
Σε αυτό το αρνητικό κλίμα, με τους συναδέλφους μακριά από το σωματείο οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών επεδίωξαν , όπως και όλο το χρόνο, να αναδείξουν  τις τελευταίες μέρες αλλά και στη ΓΣ τα κρίσιμα ζητήματα. Κυρίως να προβάλλουν την αντίθεση τους και την ανάγκη να ξεπεραστεί η γραμμή της συνδιαλλαγής-συνδιαχείρησης και της υποταγής που είναι με πολλά πρόσωπα  κυρίαρχη στον κλάδο. Το ικανοποιητικό εκλογικό αποτέλεσμα που κατέγραψαν, είναι δέσμευση και ώθηση για να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά την προσπάθεια τους.
Ευχαριστούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους για την στήριξη που μας έδωσαν και καλούμε κάθε εκπαιδευτικό να βαδίσουμε μαζί τον δρόμο της αντίστασης και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας ενάντια στην γραμμής της υποταγής, της ηττοπάθειας και της συνδιαχείρισης
ΟΛΟΙ στο ανοιχτό ΔΣ την Παρασκευή 12/5 στις 6μμ στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου, για να προετοιμάσουμε και να οργανώσουμε τη μαζική συμμετοχή του σωματείου στη γενική απεργία της 17/5


Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Σάμου