BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Απάντηση στο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Σάμου:

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Σάμου:
«Να μην διακινούν τις θέσεις τους οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών»!!
Αυτό είναι το μόνο συμπέρασμα που προκύπτει από την ανακοίνωση της 1ης Μάη που εξέδωσε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Σάμου για να επιτεθεί με ψέματα και διαστρεβλώσεις στις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών. Μια ανακοίνωση που «αποκαλύπτει» τάχα, ότι οι Αγωνιστικές Κινήσεις στην κινητοποίηση που είχαν αποφασίσει τα δύο εκπαιδευτικά σωματεία του νησιού για τις 29/4 (για να προβληθεί το αίτημα των μαζικών μόνιμων διορισμών) «επιχείρησαν να την εμφανίσουν ως δικό τους συλλαλητήριο» (??!) γιατί -λέει το ΠΑΜΕ- οι Αγωνιστικές Κινήσεις «διαπίστωσαν – μόνο αυτοί – ότι ήταν περισσότεροι…»!!  Μια ανακοίνωση που «καταγγέλλει» ότι στην κινητοποίηση αυτή οι Αγωνιστικές Κινήσεις «μοίραζαν τη δική τους ανακοίνωση»(!), παρόλο που είχαν ψηφίσει στο ΔΣ της ΕΛΜΕ το κάλεσμα για την κινητοποίηση! 
Με δεδομένη αυτή τη «βαριά κατηγορία» το ΠΑΜΕ ζητά την «απομόνωση» των Αγωνιστικών Κινήσεων που «κάνουν κουρελόχαρτα τις αποφάσεις των σωματείων» και «προβάλλουν το μαγαζάκι τους»!!
Θα αρκεστούμε σε δύο μόνο επισημάνσειςγια αυτά τα ψέματα και τις διαστρεβλώσεις του ΠΑΜΕ που ξεχειλίζουν από εκλογικό άγχος αλλά και  αποκαλύπτουν την αντι-κινηματική και δεξιά αντίληψη του.

  1. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις στήριξαν, με τη στάση τους στο ΔΣ της ΕΛΜΕ και με τη συμμετοχή τους πολιτικά και πρακτικά, την απόφαση των σωματείων για το συλλαλητήριο της 29/4. Όσο για την  «καταγγελία» της διακίνησης της ανακοίνωσής τους στο συλλαλητήριο ακόμα και οι ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΔΑΚΕ (ΝΔ) θα δίσταζαν να την κάνουν! Γιατί  βέβαια η θετική ψήφος σε μια απόφαση του ΔΣ, δεν επιβάλλει λογοκρισία στις θέσεις κάθε παράταξης. Αντίθετα στις κινητοποιήσεις η κάθε συλλογικότητα έχει δικαίωμα και υποχρέωση να εκθέτει τις απόψεις της στους εργαζόμενους! Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή είναι μια ξένη λογική για το ΠΑΜΕ, γιατί του είναι ξένη  η λογική του κινήματος, η ίδια η ύπαρξη και η δράση πολιτικών-συνδικαλιστικών δυνάμεων σε αυτό. Κατά τα άλλα το ΠΑΜΕ που δεν κάνει «κουρελόχαρτο» τις αποφάσεις των σωματείων, «τίμησε» την απόφαση  για την 29/4 με τη συμμετοχή όλο κι όλο τριών εκπροσώπων του για τα δύο Σωματεία (2 από τους 3 εκλεγμένους στα ΔΣ) και χωρίς καμιά έγνοια και φροντίδα για την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου (πανό, ανακοίνωση, μικροφωνική)!
  2. Οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ (και η παραλλαγή της «Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση» στο σύλλογο Δ/Ν) στα  ΔΣ των δύο σωματείων σταθερά και όλη τη χρονιά τηρούν στάση υπονόμευσης των διαδικασιών και των αποφάσεων τους. Δεν προσέρχονται, στις συνεδριάσεις των ΔΣ, στις ΓΣ που καλούνται, σε παραστάσεις, σε κινητοποιήσεις που αποφασίζονται. Το ίδιο έκαναν κάποιοι από αυτούς και στις 29/4 αλλά και στην απεργιακή διαδήλωση της Πρωτομαγιάς που «έλαμψαν δια της απουσίας τους». Το ΠΑΜΕ όχι μόνο δεν έχει θεωρήσει σκόπιμο για όλα αυτά να εκδώσει κάποια ανακοίνωση –καταγγελία, αλλά αντίθετα συνεργάζεται αρμονικά μαζί τους, όπως στο ΔΣ των δασκάλων-νηπιαγωγών που συμμετέχει και στο Προεδρείο. Δεν θεώρησε καν σκόπιμο να βγάλει -ακόμα μέχρι σήμερα-  καταγγελία της απαίτησης της ΔΙΔΕ Σάμου για φακέλωμα της εκλογικής διαδικασίας στην ΕΛΜΕ! Θεώρησε όμως αναγκαίο να «καταγγείλει» τις Αγωνιστικές Κινήσεις!  
Ας μην «μπερδεύονται» λοιπόν οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ!
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις δεν προσάπτουν στο ΠΑΜΕ  «κομματικοποίηση» και «απομονωτισμό» όπως ψευδώς λέει στην ανακοίνωσή του. Αυτό που του προσάπτουν είναι ότιδεν έχει γραμμή πάλης για τον κλάδο και τους εργαζόμενους, ότι έχει μια δεξιά πολιτική γραμμή που αποτελεί στήριγμα της επίθεσης του συστήματος και της κυβέρνησης του. Και αυτή τη γραμμή το ΠΑΜΕ σπεύδει να επιβεβαιώσει και με αυτή του την ανακοίνωση
Σάμος 7-5-17

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Σάμου