BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ.
Ποινή που θυμίζει το νόμο «περί τεντυμποϋσμού» και τη διαπόμπευση των νέων στους δρόμους το 1958, επιβλήθηκε σε τρεις 15χρονους μαθητές Γυμνασίου Ρεθύμνου επειδή συμμετείχαν σε 2ημερη κατάληψη του σχολείου στις αρχές της σχολικής χρονιάς, μετά από καταγγελία του Διευθυντή του σχολείου στον εισαγγελέα. 80 ώρες κοινωνική εργασία –καταναγκαστικό έργο στο Δήμο Ρεθύμνου !!!!!!
Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια των μαθητοδικείων που στήθηκαν και αυτή τη σχολική χρονιά, σε πόλεις που έγινα καταλήψεις επειδή οι μαθητές τόλμησαν να αγωνιστούν για τα δικαιώματα τους. Είναι ενταγμένη στην πολιτική της ποινικοποίησης των αγώνων με τις δίκες διαδηλωτών και με το χτύπημα των διαδηλώσεων από τα ΜΑΤ.
 Τελικά φοβούνται ακόμη και τα μαθητούδια επειδή γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, των ταξικών φραγμών, γεννά αντιστάσεις και ο λαός μας και η νεολαία δεν είναι διατεθειμένοι να σκύψουν το κεφάλι και να σταματήσουν να αγωνίζονται. Η ποινή επιβλήθηκε προς «συμμόρφωση»!!! και ο διευθυντής απλά ,θέλησε να προσθέσει πόντους στην αξιολόγηση του, αφού «καλός διευθυντής» είναι αυτός που στο σχολειό του δεν γίνονται καταλήψεις. 

Είναι υποκριτική η αντίδραση του υπουργείου για την απόφαση του δικαστηρίου αφού αυτό και η πολιτική της κυβέρνησης είναι υπεύθυνοι για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων της νεολαίας στις σπουδές και στη ζωή. Είναι υποκριτική γιατί επιβλήθηκαν «αναπληρώσεις» μαθημάτων λόγω καταλήψεων από τις Περιφερειακές διευθύνσεις ακόμη και για μια μέρα κατάληψη, όταν υπήρχαν τόσα κενά εκπαιδευτικών στη διάρκεια της χρονιάς και προσλαμβάνονταν καθηγητές ακόμη και τον Απρίλιο. Είναι υποκριτική, γιατί στην πρόταση Λιάκου για το λεγόμενο «εθνικό απολυτήριο Γενικού Λυκείου» απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρει απολυτήριο ένας μαθητής είναι η υποχρεωτική κοινωνική εργασία!!
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία βρίσκονται απέναντι σε μια ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα στη ζωή , στις σπουδές και στη δουλειά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ εντείνει το κλίμα φασιστικοποίησης προκειμένου να συνεχίσει την επιβολή και του νέου μνημονίου. 
Μοναδική απάντηση στην κρατική βία και καταστολή είναι να βγούμε στο δρόμο του αγώνα, να διαδηλώσουμε, να σπάσουμε το κλίμα της τρομοκράτησης που θέλουν να επιβάλλουν.