ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ- ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ. ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ !
Η επίθεση κλιμακώνεται –Η αντίσταση μονόδρομος
ολοι μια γροθια
ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017

Για τη συγκρότηση του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου

Συγκρότηση ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου
Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2017 στο Βαθύ Σάμου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ συγκροτήθηκε σε σώμα. Η συνεδρίαση αυτή αποτελούσε συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου που δεν καρποφόρησε καθότι η ΔΑΚΕ είχε ζητήσει διακοπή της διαδικασίας ώστε να αποφασίσει την στάση της.
Κύριο θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε ο τρόπος σύστασης του προεδρείου (Πρόεδρος, Γραμματέας και Αντιπρόεδρος). Στην τελευταία συνεδρίαση, όπως και στην προηγούμενη αλλά και όπως δημόσια είχαμε τοποθετηθεί στην εκλογοαπολογιστική Γ.Σ., εμείναμε στην θέση μας για την ανάγκη συγκρότησης ενός πολιτικού-προγραμματικού προεδρείου, ενός προεδρείου που θα θέσει πολιτικούς, συνδικαλιστικούς στόχους και καθ’ όλη τη συνδικαλιστική χρονιά θα επιδιώκει ενεργά και έμπρακτα την πραγμάτωσή τους. Ενός προεδρείου που θα πρέπει να έχει κοινή πολιτική βάση και να είναι πλειοψηφικό ώστε να μπορεί να προωθεί τις στοχεύσεις του.
Παράλληλα ξεκαθαρίσαμε, όπως έχουμε ξανακάνει και δημόσια πολλές φορές, ότι δεν θα συμπράξουμε σε καμία περίπτωση με τις δυνάμεις των ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ, δυνάμεις που υπηρετούν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και με την στάση τους στηρίζουν την επίθεση που δεχόμαστε. Ειρήσθω εν παρόδω, η εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ μας εξήγησε γιατί η ρύθμιση-επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία δεν αφορά τα σωματεία των εκπαιδευτικών αλλά κατά την γνώμη της μόνο άλλα πρωτοβάθμια σωματεία καθώς και ότι η ρύθμιση-δώρο προς τους εργοδότες για την καταβολή της αποζημίωσης εργατικού ατυχήματος μόνο μετά από δικαστική απόφαση και την απόδειξη «δόλου» του εργοδότη αποτελεί αποσαφήνιση του νομοθετικού πλαισίου.
Σε αυτό το πλαίσιο δηλώσαμε διαθέσιμοι να συμμετέχουμε με τις υπόλοιπες δυνάμεις σε ένα διάλογο που θα έθετε τις βάσεις για ένα πολιτικό προεδρείο. Η πρότασή μας αυτή δεν μπόρεσε να ευοδωθεί καθώς η Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) επέμεινε στην θέση της για προεδρείο αναλογικό-αντιπροσωπευτικό παρότι γνώριζε ότι αυτή η στάση φέρνει την ΔΑΚΕ στον ρόλο του γραμματέα. Σχήμα που δοκιμάστηκε την προηγούμενη χρονιά και έγινε σαφές ότι είναι διαλυτικό για το σωματείο. Παράλληλα η διαβεβαίωση που ζήτησε και πήρε η Δημοκρατική Συσπείρωση από τη ΔΑΚΕ για έμπρακτη και συνεπή ενασχόληση με το σωματείο μόνο ως κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί δύο μόλις μέρες μετά την έμπρακτη απεργοσπασία της 5/12 για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία.
Ως Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών επιδιώκουμε πάντα συνεργασίες και κοινή αγωνιστική δράση με όλες τις δυνάμεις που θέλουν να υπηρετήσουν την πολιτική κατεύθυνση της αντίστασης, της υπεράσπισης και της διεκδίκησης. Στα πλαίσια του ΔΣ θα επιδιώξουμε πλειοψηφίες που να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση ενώ πρόθυμα δεχθήκαμε να συμβάλλουμε στην λειτουργία του σωματείου από την θέση του Ταμία (που κατά το ΠΑΜΕ μας αναλογεί ως 4η δύναμη).
Το προεδρείο τελικά συγκροτήθηκε σε αναλογική-αντιπροσωπευτική βάση με την στήριξη των Δημοκρατική Συσπείρωση, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ. Συνεπής στην στάση μας ψηφίσαμε λευκό για όλες τις θέσεις του προεδρείου και έτσι το ΔΣ διαμορφώθηκε ως εξής:
Πρόεδρος: Διαμαντίδης Τάκης (Δημοκρατική Συσπείρωση)
Γραμματέας: Σοφούλης Γιάννης (ΔΑΚΕ)
Αντιπρόεδρος: Λουκίσσας Φώτης (Δημοκρατική Συσπείρωση)
Ταμίας: Κατεβάογλου Στέλιος (Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών)
Οργανωτικός γραμματέας: Μποφιλίου Κανδία (Αγωνιστική Συσπείρωση)
Μέλος: Δεμερτζή Πένυ (ΣΥΝΕΚ)
Μέλος: Τσαμήτρου Βούλα (ΔΑΚΕ)
Για το ζωντάνεμα του σωματείου προτείναμε την ενεργοποίηση του θεσμού του συνδέσμου ανά σχολείο με το ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου καθώς και την έγκαιρη και δημόσια πρόσκληση στα ΔΣ ώστε να είναι εκ των πραγμάτων ανοιχτά σε όλους τους συναδέλφους. Το ίδιο είχαμε ζητήσει και κατά την προηγούμενη συνεδρίαση αλλά ο Γραμματέας του ΔΣ απλώς δεν το έπραξε.
Συναδέλφισσες/φοι, η απεργία της 14ης Δεκέμβρη ας αποτελέσει εφαλτήριο για ένα κίνημα αντίστασης και πάλης. Κινδυνεύει άμεσα το δικαίωμα στην απεργία που έχει κατακτηθεί με αίμα και θυσίες και είναι υποχρέωσή μας να το υπερασπιστούμε. Έχουν υπογράψει στο 4ομνημόνιο την νέα αύξηση των ωρών διδασκαλίας σύμφωνα με τις «βέλτιστες πρακτικές των χωρών του ΟΟΣΑ» και ετοιμάζονται να την εφαρμόσουν στα πλαίσια της γ’ αξιολόγησης.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Σάμος, 8/12/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου