BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Για το ΠΑΜΕ και τoυς συνοδοιπόρους που επέλεξε:

Θέλει η δεξιά γραμμή να συγκαλυφθεί αλλά η συνέπεια της δεν την αφήνει!
Από τις προηγούμενες εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών και σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς που μας πέρασε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών συνεργάστηκε στενά και αρμονικά τόσο με τη ΔΑΚΕ όσο και με την Ανεξάρτητη Επικοινωνία. Συγκρότησε μαζί τους το προεδρείο και του έδωσαν -παρότι ήταν τρίτη σε ψήφους δύναμη-  τη θέση του γραμματέα. Και αποδείχτηκε ότι οι δύο του έδρες ήταν αρκετές για να υπερψηφίζονται οι «αγωνιστικές» του προτάσεις αφού οι άλλες δύο παρατάξεις με τις υπόλοιπες πέντε έδρες δεν είχαν κανένα λόγο να μην τις ψηφίζουν!
Αυτή η συνεργασία έγινε στη βάση μιας  διαχειριστικής και δεξιάς στην ουσία της πολιτικής κατεύθυνσης. Μιας κατεύθυνσης που ώθησε σε μεγαλύτερη υποχώρηση το σωματείο μας, που άφησε στην αδράνεια τους συναδέλφους, που καλλιέργησε τη λογική του συμβιβασμού και της υποταγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη τη χρονιά υπήρξε μία και μόνη απόπειρα Γενικής Συνέλευσης στην οποία το ΠΑΜΕ εναντιώθηκε  στην ανάγκη συγκρότησης απεργιακού αγώνα υποστηρίζοντας τη θέση των υποταγμένων Ομοσπονδιών για απεργία αν «η κυβέρνηση τολμήσει να μας αιφνιδιάσει» με νέα μέτρα!!
Τώρα, παραμονές των εκλογών του Συλλόγου μας, το ΠΑΜΕ αισθάνθηκε την ανάγκη να εκδηλώσει «αντιπολιτευτική κριτική», να διαχωριστεί από τους συνοδοιπόρους του. Αλλά ούτε και ενόψει των εκλογικών του αναγκών δεν κατόρθωσε να παραμερίσει έστω προσωρινά τα πραγματικά πολιτικά του χαρακτηριστικά. Στην παραληρηματική προεκλογική ανακοίνωση που εξέδωσε αντί για μέτωπο και κριτική στις ΔΑΚΕ και Ανεξάρτητη Επικοινωνία, επιτίθεται με διαστρεβλώσεις, ακόμα και με πολιτική χυδαιολογία στις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών!! Αυτές φαίνεται είναι ο «εχθρός» , αυτές είναι «υπεύθυνες» για την κατάσταση της αδράνειας και της υποταγής που επικρατεί στο σωματείο!
Δεν πρόκειται για θράσος, αλλά για τα αδιέξοδα μιας γραμμής που έχει επιλέξει, να  στηρίζεται στις παρατάξεις του συστήματος ενώ υποτίθεται αναφέρεται στους εργαζόμενους και στα δικαιώματα τους! Γι αυτό φτάνει στο σημείο να λασπολογεί για τις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στα πλαίσια της απόφασης του ΔΣ της ΕΛΜΕ στην κινητοποίηση της 22/11 στην πλατεία στο Βαθύ, λέγοντας ότι διαδήλωσαν «πλάι πλάι με το Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη και τη Σάμος SOS»! Ενώ ταυτόχρονα όχι μόνο δεν ασκεί καμιά κριτική στη ΔΑΚΕ αλλά αντίθετα απαιτεί -και ενώ εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ κάνουν απεργοσπασία ακόμα και στην στάση εργασίας της 5/12 για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία- και ψηφίζει εκλεγμένο της ΔΑΚΕ στη θέση του γραμματέα του ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου!
Δεν είναι μόνο ή κυρίως  εκλογικό άγχος, αλλά πάνω από όλα συνέπεια σε μια δεξιά και αντικινηματική γραμμή. Γι αυτό «καταγγέλλει» την κινητοποίηση γονιών και εκπαιδευτικών που παρέμβηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου στις 28/11 για το ζήτημα του 3ου νηπιαγωγείου Καρλοβάσου. Δεν είχαν πάρει λέει από πριν… «έγγραφη έγκριση» του Δήμου ότι θα συζητηθεί το θέμα αυτό!! Ενώ ταυτόχρονα θέλει να συγκαλύψει τις ευθύνες της παράταξης τους σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο που δεν βρήκε ούτε μια λέξη συμπαράστασης να πει για τον κόσμο που απαιτούσε ενημέρωση,  απέναντι στις απειλές για «ποινικό αδίκημα» του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου!
Είναι προφανέςότι το ΠΑΜΕ, δέσμιο της γραμμής του συμβιβασμού και της υποταγής που ακολουθεί, μόνο δεξιά κριτική μπορεί να ασκήσει! Με τα επιμελητήρια τα οποία ελέγχουν οι δεξιές-καθεστωτικές δυνάμεις μια χαρά ζητούσε το ΕΚΣ συνεργασία για την κινητοποίηση της 22/11. Με τις παρατάξεις «του Δήμαρχου και του Αντιπερειφεριάρχη» συνεργάζεται στενά και αρμονικά στο Σύλλογο μας και σε όλα τα σωματεία. Γι αυτό αφήνει στο απυρόβλητο τη  ΔΑΚΕ και «διορθώνει από τα δεξιά» τη διαχειριστική-παραγοντίστικη πολιτική της Ανεξάρτητης Επικοινωνίας.
Το ερώτημα που μένει είναι τούτο: Μπορούν άραγε οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ  να αντιληφθούν ότι το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει ο θόρυβος των συκοφαντιών τους ενάντια στη γραμμή της αντίστασης και της διεκδίκησης με την οποία παλεύουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών είναι αυτό της υπηρέτησης της άγριας κυβερνητικής επίθεσης στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και όλου του λαού;

Σάμος 8-12-17