ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ- ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ. ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ !
Η επίθεση κλιμακώνεται –Η αντίσταση μονόδρομος
ολοι μια γροθια
ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

νέα σύσκεψη την Τρίτη 13/2 στις 5μμ στην κινηματογραφική Λέσχη Ίριδα στο Καρλόβασι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κάλεσμα σε ΝΕΑ σύσκεψη
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3/2 στο Καρλόβασι η σύσκεψη που κάλεσαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών για να συζητηθεί  η πρόταση που έχουν καταθέσει στο κίνημα. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν εκπαιδευτικοί και από τις δύο βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Δεν ανταποκρίθηκαν το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και η Ανεξάρτητη Επικοινωνία, ενώ ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συσπείρωσης που συμμετείχε στη σύσκεψη ενημέρωσε ότι η παράταξη του δεν έχει πάρει θέση για  την πρόταση των Αγωνιστικών Κινήσεων.  Στη συζήτηση,  αναδείχτηκαν ως βασικά στοιχεία της κατάστασης σήμερα:
ü  Η  κατεύθυνση της κυβέρνησης για τη συνέχιση –ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα μας, όπως πιστοποιεί και η εγκύκλιος για την εφαρμογή του 30ωρου
ü  Η γραμμή της αδράνειας και της υποταγής των ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) και της ΑΔΕΔΥπου επιδιώκουν με λιγότερα ή περισσότερα προσχήματα να «τελειώσει» η χρονιά με τον κλάδο να μένει ακινητοποιημένος και χωρίς αντιστάσεις απέναντι στην επίθεση
ü  Η προφανής αναγκαιότητα να συγκροτηθούν  μέσα στα σωματεία βήματα αντίστασης και απεργιακού αγώνα. Οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα δεν υπάρχουν για να υποκλίνονται στον αρνητικό συσχετισμό, στο κλίμα αδράνειας και υποχώρησης. Υπάρχουν για να αντιπαλεύουν αυτή την κατάσταση με εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και στις δυνάμεις τους!

Στη βάση αυτών των δεδομένων και ενώ έχουμε ήδη την πρώτη απόπειρα εφαρμογής της εγκυκλίου για το 30ωρο στο 1ο Γυμνάσιο Σάμου θεωρούμε αναγκαία:
Α) Την ενεργητική αντίθεση όλων των συναδέλφων σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής της εγκύκλιου για το 30ωρο με δεδομένες και τις αποφάσεις των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Σάμου. Δεν χωρά κανένας εφησυχασμός σαν αυτούς που διασπείρονται για τα «νομικά κενά». Είναι υπόθεση όλων μας –και όχι των διευθυντών- να αποκρουστεί σε πρώτη φάση η εφαρμογή της και  να συγκεντρωθούν δυνάμεις για τον αγώνα που απαιτείται για την οριστική κατάργηση της.      
Β) Την πρόταση πάλης που καταθέσαμε και απευθύναμε σε ανένταχτους αγωνιστές και στις δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα. Το δυναμικό αυτό να δεσμευτεί και να παλέψει από κοινού τη σύγκληση ΓΣ που με αιχμές την κατάργηση του 30ωρου, τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς και την εναντίωση στο χτύπημα της απεργίας, θα αποφασίσει απεργιακή κινητοποίηση στις αρχές Μάρτη και νέο γύρο συνελεύσεων αμέσως μετά.

Σε αυτή τη βάση καλούμε σε νέα σύσκεψη την Τρίτη 13/2 στις 5μμ  στην  κινηματογραφική Λέσχη Ίριδα στο Καρλόβασι για να διαμορφώσουμε από κοινού τα επόμενα βήματα αυτής της κατεύθυνσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου