BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Πρωτοβουλία (μετά το κάλεσμα των Αγ,Κινήσεων) για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης

Πρωτοβουλία για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης
ü  Το εργασιακό τοπίο και η Εκπαίδευση γίνονται διαρκώς χειρότερα, μεθοδεύεται η περικύκλωση του κλάδου και το παραπέρα χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας.
ü  Η  κατεύθυνση της κυβέρνησης στις ράγες της κακόφημης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, είναι η συνέχιση –ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα μας, όπως πιστοποιεί και η εγκύκλιος για την εφαρμογή του 30ωρου
ü  Η γραμμή των ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) και της ΑΔΕΔΥ είναι η γραμμή της αδράνειας και της υποταγής. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες  επιδιώκουν με λιγότερα ή περισσότερα προσχήματα να «τελειώσει» η χρονιά με τον κλάδο να μένει ακινητοποιημένος και χωρίς αντιστάσεις απέναντι στην επίθεση
ü  Είναι προφανής η αναγκαιότητα να συγκροτηθούν  μέσα στα σωματεία βήματα αντίστασης και απεργιακού αγώνα. Η αναγκαιότητα να πάρουμε εμείς οι εργαζόμενοι στα χέρια μας την υπόθεση του σωματείου μας, την υπόθεση του αγώνα για τα δικαιώματα μας.

Στη βάση αυτών των δεδομένων και ενώ έχουμε ήδη την πρώτη απόπειρα εφαρμογής της εγκυκλίου για το 30ωρο στο 1ο Γυμνάσιο Σάμου προτείνουμε και ζητάμε:
Α) Την ενεργητική αντίθεση όλων των συναδέλφων σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής της εγκύκλιου για το 30ωρο με δεδομένες και τις αποφάσεις των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Σάμου. Δεν χωρά κανένας εφησυχασμός σαν αυτούς που διασπείρονται για τα «νομικά κενά». Είναι υπόθεση όλων μας –και όχι των διευθυντών- να αποκρουστεί σε πρώτη φάση η εφαρμογή της και  να συγκεντρωθούν δυνάμεις για τον αγώνα που απαιτείται για την οριστική κατάργηση της.      
Β)  Τη σύγκληση ΓΣ την (Τρίτη 27/2 στις 6μμ στο Γυμν. Καρλοβάσου) που με αιχμές την κατάργηση του 30ωρου, τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς και την εναντίωση στο χτύπημα της απεργίας, θα αποφασίσει απεργιακή κινητοποίηση στις αρχές Μάρτη και νέο γύρο συνελεύσεων αμέσως μετά.  


ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
α/α
Ονοματεπώνυμο
Σχολείο
1


2