ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ- ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ. ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ !
Η επίθεση κλιμακώνεται –Η αντίσταση μονόδρομος
ολοι μια γροθια
ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

Κάλεσμα των Αγων.Κινήσεων Εκπαιδευτικών στις ΝΕΕΣ Γεν.Συνελεύσεις


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ  ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

ΣΥΛΛ. ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ   ΔΕΥΤ. 19/3 , 6:30μμ  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΜΕΣΑΙΟΥ
ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ ΤΡΙΤΗ 20/3, 6:00μμ ΑΜΦ. ΕΠΑΛ ΣΑΜΟΥ

Στις 16/3 οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα απέδειξαν για μια ακόμη φορά την διάθεση τους για αγώνα ενάντια στην πολιτική της αδιοριστίας και της ανασφάλειας.  Περίπου δύο χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν στην Αθήνα με την συμμετοχή και πολλών φοιτητών θέτοντας μ’ αυτό τον τρόπο την ανάγκη  να αναδειχθεί το αίτημα των μόνιμων διορισμών ως πανεκπαιδευτικό ζήτημα. Οι διαδηλωτές κατέληξαν στο Υπουργείο προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνέλευση  που θα αποφασίσει και θα προτείνει  τα επόμενα βήματα του αγώνα.
Στην Σάμο η εικόνα ήτανε εξίσου θετική. Πάνω από εκατό εκπαιδευτικοί, ως επί το πλείστον, αναπληρωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καρλοβάσου και διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης, παρά το κινηματικό «κενό» της προηγούμενης εβδομάδας και παρά  την προσπάθεια να μπει σε δεύτερη μοίρα η τοπική συγκέντρωση σε σχέση με το λεγόμενο πανελλαδικό κάλεσμα!
Η μαζικότητα , ο παλμός και τα συνθήματα των απεργών απέδειξαν πως  βασική προϋπόθεση για την δημιουργία κινήματος  με διάρκεια και αποφασιστικότητα είναι το να μπαίνουν ως αιχμές του τα αιτήματα αυτά που συσπειρώνουν και απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων και όχι τα διάφορα  σχέδια επί χάρτου για το σχολείο που οραματίζεται ο καθένας μας…
Η στάση των ομοσπονδιών ήταν η αναμενόμενη.  Για άλλη μια φορά αρνήθηκαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας και καλέσανε σε τρίωρες στάσεις μόνο κάτω από το βάρος της πίεσης που ασκήθηκε από τον κόσμο. Για άλλη μια φορά κλείστηκαν στο γραφείο του υπουργού προσπαθώντας να τον… πείσουν για το δίκιο των αιτημάτων μας, ξεχνώντας  μάλλον πως η αδιοριστία είναι κεντρική πολιτική κατεύθυνση αυτής της κυβέρνησης κι όχι κάτι τυχαίο και προσωρινό  και για άλλη μια φορά δεν έχουν καμία πρόταση προς το κίνημα και διάθεση για το προχώρημα του.

Ας μην περιμένουμε λοιπόν από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ  που ροκανίζουν διαρκώς τον χρόνο και στέλνουν την επόμενη κινητοποίηση την τελευταία μέρα πριν από τις διακοπές του Πάσχα. Ας μην επιτρέψουμε το κλίμα διάλυσης και κλεισίματος να κυριαρχήσει. Ας μαζικοποιήσουμε τις γενικές μας συνελεύσεις, που είναι εξάλλου και το μόνο μέσον πίεσης και να πάρουμε απόφαση για κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.
Διεκδικούμε:
·       ΜΑΖΙΚΟΥΣ- ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
·       ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ 30ωρου
·       ΚΑΤΩ Ο ΑΝΤΙΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Προτείνουμε:
Ø  ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11-2 ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/3 ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ
Ø  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ
Ø  ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27/3

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου