Να πάρουμε την υπόθεσή μας στα χέρια μας. Να σπάσουμε το κλίμα αδράνειας και υποταγής. Να οργανώσουμε την αντίστασή μας με τα σωματεία όργανα αγώνα, αντίστασης και διεκδίκησης.
Συνάδελφοι Μόνιμοι και Συμβασιούχοι
Μόνος δρόμος το δυνάμωμα του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα
Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 13/11, 9:00πμ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβασίου
ολοι μια γροθια
ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τους συνδικαλιστές της Α ΕΛΜΕ Θεσ/νικης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόποτη μήνυση της εταιρείας Vresnetσε βάρος των εκλεγμένων μελών του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και την προσαγωγή με τη διαδικασία του αυτοφώρου της προέδρου και του αντιπροέδρου του σωματείου στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας.
Τα μέλη του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕείχαν εκφράσει με ψήφισμα τη στοιχειώδη αλληλεγγύη τους σε συνάδερφο εργαζόμενη στη συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία απολύθηκε, ενώ ήταν εφτά μηνών έγκυος. Στη συνέχεια απολύθηκαν κι άλλοι τρεις συνάδερφοί της που τόλμησαν να την υπερασπιστούν.Ο συγκεκριμένος εργοδότης έχει απαντήσει με σωρεία μηνύσεων ενάντια σε οποιονδήποτε τόλμησε να αντιταχθεί ή να καταδικάσει την αντεργατική συμπεριφορά του. Στόχος του να εμπεδώσει κλίμα τρομοκρατίας στο χώρο δουλειάς.
Σε μια περίοδο γενικευμένης επίθεσης της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, οι εργοδότες εκτραχύνονται και βρίσκουν την ευκαιρία να προβαίνουν σε κάθε είδους αυθαιρεσίες και μάλιστα με τις ευλογίες,ανεξάρτητων τάχα, «θεσμικών οργάνων» της ιμπεριαλιστικής ΕΕ. Το εν λόγω περιστατικό είναι μια άμεση εφαρμογή της πρόσφατης προκλητικής απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που αναγνωρίζει στους εργοδότες το δικαίωμα να απολύουν εγκύους!!
Οι συλλήψεις εργαζόμενων, μελών ΔΣ Σωματείων «μέσα στο σπίτι τους σαν κοινοί εγκληματίες»αποτελεί, λοιπόν, ένα ακόμη σοβαρό επεισόδιο στο γενικότερο φόντο της καταστολής, της περιστολής δημοκρατικών ελευθεριών, της φίμωσης των σωματείων των εργαζομένων. Είναι η συνέχεια της ίδιας πολιτικής της κυβέρνησης και των αφεντικών της που ψήφισαν τον αντιαπεργιακό νόμο, που στέλνουν τα ΜΑΤ στις διαδηλώσεις και χτυπούν τους εργαζόμενους στις πορείες.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναδέρφους που διώκονται. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.
  • Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !
  • ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ!
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου