ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ
ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ- ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ. ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ !
Η επίθεση κλιμακώνεται –Η αντίσταση μονόδρομος
ολοι μια γροθια
ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Όλοι στη Στάση Εργασίας Πέμπτη 14 Ιούνη


Η χώρα «βγαίνει από τα… μνημόνια» παρέα με νέα μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα!
Όλοι στη Στάση Εργασίας Πέμπτη 14 Ιούνη
Συγκέντρωση 1μμ Ε.Κ. Σάμου ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα
Μέτρα… μέτρα… μέτρα. Το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται για μια ακόμα φορά. Ενώ η κυβέρνηση σε νέο κρεσέντο επικοινωνιακής καταιγίδας χοντροκομμένων ψεμάτων μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια, κατεβάζει κατεπειγόντως για ψήφιση νέα αντιλαϊκά μέτρα για να περάσει επιτυχώς η λεγόμενη τέταρτη αξιολόγηση.
Με συνοδεία την επιδοκιμασία των παραγόντων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και τους επαίνους του ΣΕΒ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μνημονιακή κυβέρνηση, τόσο αποτελεσματική που οι παραδοσιακοί μνημονιακοί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ νιώθουν αμηχανία.
Η κυβέρνηση αυτή, λοιπόν, ετοιμάζεται να ψηφίσει δέσμη μέτρων που περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα:
·       μείωση του λαϊκού εισοδήματος κατά 2 δις (!), μέσω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος
·       μειώσεις των συντάξεων κατά 3 δις (!), μέσω περικοπών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και της ολοκληρωτικής κατάργησης του ΕΚΑΣ
·       παραπέρα πετσόκομμα κατά 50% (!) των παροχών πρόνοιας.

Η κυβερνητική προπαγάνδα για έξοδο από τα μνημόνια μόνο ως κακόγουστο ανέκδοτο μπορεί να ειδωθεί. Όχι μόνο η σκληρή επιτροπεία θα συνεχιστεί, όχι μόνο τα ψηφισμένα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ αλλά και ΝΕΑ αντιλαϊκά μέτρα είναι μπροστά μας. Και αυτό για τον απλό λόγο ότι το πιο ρεαλιστικό σύνθημα που έχει ακουστεί τα τελευταία χρόνια είναι το «αν δεν τους σταματήσουμε δεν θα σταματήσουν» γιατί –δηλαδή- τα όρια της εξελισσόμενης επίθεσης είναι συνεχώς μετακινούμενα και καθορίζονται αποκλειστικά από τη συγκρότηση του λαϊκού παράγοντα και τη δυνατότητά του να βάλει φρένο. Δεν είναι τυχαίο ότι η επίθεση συνεχίζεται ακάθεκτη και στην εκπαίδευση, καθώς οι εκπαιδευτικοί είμαστε αντιμέτωποι με την πολιτική της αδιοριστίας, της λιτότητας, της αξιολόγησης και της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και οι μαθητές με όλο και πιο έντονους ταξικούς φραγμούς.
Ταυτόχρονα στο άλλο μεγάλο μέτωπο (αλλά πολύ σχετικό με τα παραπάνω) που αφορά το λαό –την κατάσταση στην περιοχή- οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Όλα τα κέντρα του συστήματος καθώς και κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφωνούν στην πλήρη παράδοση της χώρας στον εγκληματικό αμερικανο-νατοϊκό στρατό και την πλήρη ευθυγράμμισή της με τα τυχοδιωκτικά και δολοφονικά σχέδιά του στην περιοχή.
Για δεκαετίες κυριαρχούν στα συνδικάτα  απόψεις συνδιαχείρισης και συνεργασίας με τις κυβερνήσεις και το κράτος. Η γραμμή της ταξικής συνεργασίας, της συνεννόησης με τον αντίπαλο, της υποταγής των συνδικάτων στις κοινοβουλευτικές επιδιώξεις των ηγεσιών τους, έχουν φέρει σοβαρό πλήγμα στη δυνατότητα των εργαζομένων να οργανώσουν αποτελεσματικά τις αντιστάσεις τους. Δυστυχώς, οι λύσεις δεν είναι ούτε εύκολες ούτε γρήγορες. Το σίγουρο είναι ότι δρόμος μπορεί να ανοίξει κόντρα στη γραμμή του ξεπουλήματος και της υποταγής των συμφερόντων των εργαζομένων στα συμφέροντα της εργοδοσίας όπως επιχειρήθηκε να γίνει από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 30 Μάη μέσω της «εθνικής ημέρας δράσης». Κόντρα και στην ηττοπαθή γραμμή του ΠΑΜΕ που ντύνει τις κοινοβουλευτικές του αυταπάτες και τη βροχή προτάσεων νόμου εξανθρωπισμού του καπιταλισμού με εικονικές κινητοποιήσεις την ώρα και μέρα που ψηφίζονται τα μέτρα που κι αυτό δεν φαίνεται καν να το προτείνει τελευταία (για να το παλεύει ούτε λόγος)!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των αγώνων, στην κατεύθυνση της δημιουργίας αντιστάσεων, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του δύσκολου δρόμου της συγκρότησης του κινήματος ,όχι σε μια γραμμή διορθωτική στο σύστημα, αλλά ανειρήνευτης εναντίωσης σε αυτό και στην πολιτική του σας καλούμε αγωνιστικά να προχωρήσουμε.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
Ø Σταθερή και μόνιμη δουλειά-Ενάντια στην ελαστική απασχόληση!
Ø  Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις - Όχι στην φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος!
Ø  Την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων!
Ø  Την προστασία της λαϊκής κατοικίας και την αποτροπή των κατασχέσεων!
Ø  Την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων!
Ø  ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
Ø  ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
Ø  ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔ/ΚΩΝ.
Κάτω η αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ!
Κάτω τα μνημόνια, νέα και παλιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου