BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ για; ΝΤ ΑΔΕΔΥ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ
ΕΚΛΟΓΕΣ
Δ.Σ.    ‘17
Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ  ‘18
ΨΗΦΙΣΑΝ:                                                                                                                
240
227
ΑΚΥΡΑ ΛΕΥΚΑ:                                                                                                            
29
22
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:     
16(-)
17(1)
ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ(ΔΑΚΕ):     
112(4)
104(6)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (ΠΑΡΑΜΒ.):     
45(2)
42(2)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΜΕ):                 
38(1)
42(2)


Την Πέμπτη 7/6 πραγματοποιήθηκε η 2η τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου προκειμένου να συζητήσει και να ψηφίσει πάνω σ τα πεπραγμένα της ΔΟΕ και τα θέματα ημερήσιας διάταξης για την 87η γενική συνέλευση του κλάδου. Τα πεπραγμένα της ΔΟΕ καταψηφίστηκαν από το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων και των παρατάξεων με μόνη εξαίρεση την Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση που πρότεινε στο Σύλλογο να ψηφίσει λευκό, δίνοντας άλλοθι στην στάση αδράνειας της ΔΟΕ όλο το προηγούμενο διάστημα.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών τονίσαμε στις τοποθετήσεις μας το πόσο δύσκολη εποχή διανύουμε και καλέσαμε τους συναδέλφους να συμβάλλουν στη δημιουργία μετώπου αντίστασης-διεκδίκησης ενάντια στην συνεχόμενη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, ενάντια στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που μας καλούν σε υποταγή και συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση.
Η ίδια η εισήγηση της ΔΟΕ και τα ζητήματα που θέτει δείχνουν για άλλη μια φορά την διάθεση υποταγής, της χρεοκοπημένης συνδικαλιστικής ηγεσίας , στα σχέδια της κυβέρνησης και του ΟΟΣΑ. Ένα θέμα που θέτει στην ημερήσια διάταξη και που αξίζει να σταθούμε, γιατί άλλωστε είναι και το πιο προφανές για τις προθέσεις της, είναι το ποια επιμόρφωση … απαιτούμε ως εκπαιδευτικοί. Με λίγα λόγια, η ΔΟΕ για άλλη μια φορά πάει χέρι-χέρι με την κυβέρνηση και την βοηθάει στην προσπάθεια της για εφαρμογή της αξιολόγησης και κατηγοριοποίησης των εκπαιδευτικών σε κατάλληλους και ανεπαρκείς, την στιγμή μάλιστα που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις νέες δομές στην εκπαίδευση και ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Στην συνέλευση, επίσης, έγινε και κριτική στην στάση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, για το οποίο ακολουθήθηκε εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αντιπροσώπων. Είναι χαρακτηριστικό πως τα τρία χρόνια που πέρασαν, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ δεν έκανε καμία προσπάθεια να συσπειρώσει τα σωματεία, να καλέσει σε συντονισμό και συζήτηση τα μέλη των σωματείων και να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων όλου του Δημοσίου. Για αυτή την στάση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ρωτήθηκε και μέλος του ΠΑΜΕ, που είναι άλλωστε η πλειοψηφούσα παράταξη της εκτελεστικής γραμματείας στο νομαρχιακό τμήμα, δυστυχώς όμως δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστική απάντηση, με τον εκπρόσωπο του μάλιστα να αναρωτιέται πως μας ήρθε ότι το νομαρχιακό τμήμα έχει τέτοια υποχρέωση…
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους που μας στήριξαν και σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση και τους καλούμε σε εγρήγορση για το επόμενο διάστημα. Η περίοδος που διανύουμε είναι από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές των τελευταίων δεκαετιών, για το λαό και τους εργαζόμενους, σε εσωτερικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες επέλεξαν τον δρόμο της υποταγής και της συνδιαλλαγής με το σύστημα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά και να πάρουμε τις μοίρες μας πάλι πίσω στα δικά μας χέρια. Να μαζικοποιήσουμε τα σωματεία και τις γενικές συνελεύσεις μας στην προσπάθεια να τα θέσουμε πάλι απ’ την αρχή στην υπηρεσία του αγώνα και των λαϊκών συμφερόντων. Να χτίσουμε κίνημα αντίστασης και διεκδίκησης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε. και ΔΝΤ και κίνημα αντιπολεμικό- αντιιμπεριαλιστικό υπερασπιζόμενοι την ειρήνη και την φιλία των λαών.
                                                                                                                    Ιούνιος 2018