BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΣΗ - ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ


ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ
ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΣΗ - ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ
           
            Πρώτο φθινόπωρο χωρίς μνημόνια; Η κυβερνητική προπαγάνδα, οι επικοινωνιακές φιέστες, όλη η επιχείρηση για να βλέπουμε τα μαύρα και γκρίζα άσπρα, γκρεμίζεται την πρώτη μέρα που επιστρέφουμε στα σχολεία μας. Όλα τα μνημονιακά μέτρα είναι παρόντα. Τα 27άρια τμήματα, οι εγγραφές μόνο στα τμήματα που δημιουργήθηκαν με τον ηλεκτρονικό κόφτη (e-εγγραφές), τα ολιγομελή που εγκρίθηκαν (το καθολικό δικαίωμα στην εκπαίδευση μετατρέπεται σε χάρη-εκδούλευση του υπουργού) αλλά και κείνα που δεν εγκρίθηκαν. Το αυξημένο διδακτικό ωράριο, το εργασιακό 30ωρο για να βγει όλος ο εργασιακός φόρτος που επωμίζονται οι εκπαιδευτικοί, οι ξεχειλωμένες αναθέσεις. Ξεκινάει η χρονιά με την επαναφορά της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας του Αρβανιτόπουλου με την υπογραφή τώρα του Γαβρόγλου και σε αρκετές σχολικές μονάδες μετά την καλοκαιρινή αναμοριοδότηση να αυξάνεται ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών για τη δημιουργία τμημάτων. Με τους συναδέλφους αναπληρωτές να ζουν συνεχώς την αγωνία της μη πρόσληψης-ανεργίας. Σταματάμε εδώ γιατί είναι αμέτρητα τα μέτρα που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια χτυπώντας τόσο τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών μαζί με το δικαίωμα της νεολαίας να σπουδάζει.
           
           
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, όλο αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο επιβλήθηκε για να μείνει και δεν πρόκειται να παρθεί πίσω. Ούτε είναι μόνο πίσω μας οι μαύρες σελίδες της επίθεσης. Και οι νέες, αυτές που σχεδιάζονται για να υλοποιηθούν με το ίδιο μαύρο μελάνι ετοιμάζονται να γραφτούν. Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για το Λύκειο κινούνται στις ίδιες ράγες. Το “τέλος των μνημονίων” γίνεται αφετηρία ενός νέου γύρου επίθεσης τόσο στην παιδεία όσο και στην υγεία, στην ασφάλιση και τις συντάξεις, φυσικά στο εισόδημα και στις σταθερές εργασιακές σχέσεις. Με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς να απειλούν τις κατοικίες και τις ζωές των εργαζόμενων όταν δεν τις καίνε οι πυρκαγιές και δεν πνίγονται από τις βροχές. Γιατί δεν  έχει τέλος η παράδοση του λαού και της χώρας στους συμμάχους ΕΕ-ΗΠΑ, για να ληστεύουν – ιδιωτικοποιήσεις το λένε- τον πλούτο της και να μετατρέπουν τον αέρα τη θάλασσα και τη γη της, σε πλατφόρμα για τις πολεμικές επιδρομές τους. Σ' αυτή την κατεύθυνση και υπηρετώντας την αμερικανονατοϊκή πολιτική εντάσσεται και η συμφωνία των Πρεσπών. Καμιά ειρήνη δεν έρχεται, το αντίθετο τα Βαλκάνια μπαίνουν ξανά σε κύκλο έντασης (με σχέδια για επαναχάραξη συνόρων) και προστίθενται στα ήδη φονικά μέτωπα της Ουκρανίας και της Συρίας.
            Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αφού ψήφισαν μαζί πριν τρία χρόνια το 3ο μνημόνιο, τώρα καμώνονται  ότι δεν  ξέρουν τίποτα για το... φόνο. Ενώ διαγκωνίζονται σε αντιλαϊκότητα προσπαθούν να τη κρύψουν μέσω υποσχέσεων για νέες εποχές που έρχονται και ψήγματα παροχών φυσικά με την έγκριση των δανειστών. Το πολιτικό προσωπικό παλιό και νέο που πάλιωσε ταχύτατα, ανασχηματίζεται, ανακυκλώνεται, ελπίζει σε παραμονή ή προαγωγή για να συνεχίσει το ίδιο έργο, του ξεριζώματος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της έντασης της εκμετάλλευσης του λαού και του βαθέματος της εξάρτησης της χώρας.

            Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, σ' αυτό το έργο δεν πρέπει να παραμείνουμε θεατές. Η έξοδος από το τέλμα της αδράνειας και της υποταγής, το τέλος της σιωπής και της ακινησίας του κλάδου είναι ο αναγκαίος όρος για να ζήσουμε καλύτερες μέρες. Να ξαναβγούμε στους δρόμους την αντίστασης και της διεκδίκησης για δουλειά, μισθούς, συντάξεις, σταθερές και μόνιμες εργασιακές σχέσεις, παιδεία, περίθαλψη, για τα πάντα που πρέπει να μας ανήκουν! Με τη δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης, διεκδίκησης δικαιωμάτων και ανατροπής αυτής της πολιτικής. Μακριά από κοινοβουλευτικές κοκορομαχίες και αυταπάτες. Ιδιαίτερα που η φετινή χρονιά θα έχει αρκετές εκλογικές διαδικασίες (ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές, βουλευτικές) αλλά και στον κλάδο (υπηρεσιακά συμβούλια σωματεία, συνέδρια ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) και θα επιχειρηθεί από το κυρίαρχο πολιτικό-συνδικαλιστικό μπλοκ η εκτόνωση της οργής, του θυμού, της αγανάκτησης των εκπαιδευτικών στις κάλπες. Με την παράλληλη δημιουργία αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού κινήματος για να μη γίνει λαός και νεολαία κρέας για τα κανόνια της ιμπεριαλιστικής σφαγής.
  • Να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις μέσα στο Σεπτέμβρη
  • Να μαζικοποιήσουμε τις διαδηλώσεις με αφορμή τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ καταγγέλλοντας την διπλή πρόκληση: της αναγόρευσης των Αμερικάνων ιμπεριαλιστικών φονιάδων σε «τιμώμενη χώρα» της ΔΕΘ, και το παραμύθι της εξόδου από τα μνημόνια που εγκαινιάζει ένα νέο γύρο επίθεσης
 Παλεύουμε για :
  • ΜΟΝΙΜΟΥΣ-ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ- ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ!
  • ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΉΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ
  • ΕΙΡΉΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!