BANNER

ολοι μια γροθια
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!
ΔΕΙΤΕ!

Λαός και πρόσφυγες/μετανάστες


Λαός και πρόσφυγες/μετανάστες:
Κοινοί εχθροί, κοινά δικαιώματα, κοινή πάλη!
Περισσεύει η αθλιότητα στα κέντρα κράτησης των προσφύγων, στη Σάμο, στη Λέσβο και όπου αλλού. Τα διαβόητα hot spot που η κυβέρνηση έστησε με βάση τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας αναδεικνύονται σε κολαστήρια για τους ξεριζωμένους από τους πολέμους και την εξαθλίωση που φέρνουν στις χώρες της περιοχής οι κάθε λογής επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών. Κολαστήρια καταρράκωσης της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, γκέτο με απαγόρευση πρόσβασης στις λαϊκές εργατικές συλλογικότητες, αλλά και νέα φυτώρια των δουλεμπορικών εργασιακών σχέσεων με όχημα τις «φιλάνθρωπες ΜΚΟ».
Από την άλλη, περισσεύει η υποκρισία και η αντιδραστικότητα στις «ανησυχίες» των καθεστωτικών δυνάμεων καθώς το ζήτημα των προσφύγων έχει ενταχθεί στην έτσι κι αλλιώς μαύρη πολιτική και προεκλογική πορεία τους. Από τον Κ. Μητσοτάκη και την Περιφέρεια του Β. Αιγαίου ως τους δήμους των νησιών, όλοι ανακαλύπτουν τις «εικόνες ντροπής» και θέτουν ερωτήματα για τη διαχείριση των κονδυλίων της ΕΕ για το προσφυγικό. Πίσω τους και δίπλα τους συνωστίζεται ο εθνικιστικός, φασιστικός και ρατσιστικός εσμός εντείνοντας τα κηρύγματα μίσους ενάντια στα άλλα έθνη και λαούς. Όλοι αυτοί «νοιάζονται» για το λαό της χώρας μας και βρήκαν τον εχθρό του: Δεν είναι οι πολιτικές της ανεργίας και της φτώχειας που οι ίδιοι προωθούν, δεν είναι οι μεγάλοι ληστές και φονιάδες των λαών που οι ίδιοι υπηρετούν, αλλά είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες! Γι αυτό όλοι αυτοί «απαιτούν» να φύγει ο «εχθρός» από τη χώρα, ενώ αποδέχονται τη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ, ενώ  υπηρετούν δίπλα στην κυβέρνηση κάθε πολεμική επιδίωξη των Αμερικανονατοϊκών στην περιοχή!
Το ίδιο ακριβώς αίτημα («να κλείσουν τώρα τα hot spot στα νησιά») προβάλλει και το ΚΚΕ και για να μη μένουν αμφιβολίες ότι διεκδικεί δικαιώματα και ανθρώπινες συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες, το ΕΚΣ διευκρινίζει ότι ο στόχος είναι «να κλείσουν τα hotspot εδώ και τώρα στη Σάμο και στα άλλα νησιά και να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες τόσο από εδώ όσο και από τη χώρα.» Τον ίδιο ακριβώς στόχο υιοθέτησε και η πλειοψηφία του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, και η ΣΑΜΟΣ ΣΟΣ έσπευσε να δηλώσει τη συμφωνία της σε αυτό το στόχo!. 
Το ζήτημα των προσφύγων όμως δεν θα το λύσουν αυτοί που το δημιούργησαν βομβαρδίζοντας και λεηλατώντας χώρες και λαούς. Αυτοί ετοιμάζουν ήδη νέους πολέμους και νέα κύματα προσφύγων. Η ΕΕ που τάχα είναι ο «πραγματικός προορισμός τους»(!!!) υψώνει τείχη και εγκλωβίζει μεσοπέλαγα μέσα στα πλοία τους ξεριζωμένους, όταν δεν τους πνίγει κατά χιλιάδες στη Μεσόγειο.   
Τα σωματεία, το εργατικό-λαϊκό κίνημα και συνολικά ο λαός και η νεολαία, οφείλουν να απαντήσουν στην πολιτική της διαίρεσης και του μίσους που προωθούν οι δυνάμεις του συστήματος, με την πολιτική της ενότητας των συμφερόντων και της κοινής πάλης των καταπιεζόμενων και των εκμεταλλευόμενων μαζών!  Δεν είναι εχθρός του εργαζόμενου ο άνεργος, του συνταξιούχου ο εργαζόμενος, του μόνιμου ο συμβασιούχος! Έτσι  δεν είναι εχθροί του λαού οι μετανάστες και οι πρόσφυγες! Είναι σύμμαχοι του στην κοινή πάλη που απαιτείται:
ü  Ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό
ü  Ενάντια στις πολιτική του συστήματος και των κυβερνήσεων του. Για τα κοινά  δικαιώματα λαού και προσφύγων/μεταναστών  σε δουλειά, περίθαλψη, ασφάλιση, στέγαση, για όλα τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Αυτός είναι ο αναγκαίος «απεγκλωβισμός» από την αντιδραστική παγίδα της διαίρεσης και του μίσους για τον οποίο πρέπει να παλέψουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Αυτός είναι ο δύσκολος αλλά ρεαλιστικός δρόμος απάντησης για τα λαϊκά συμφέροντα!